StoryEditorOCM
SplitSTRADALA U NESREĆI

Mlada Splićanka Maša vapi za pomoći: ‘Ležim u krevetu posljednja 4 mjeseca i postoji šansa da se nikad ne izliječim‘

Piše Božidar Lončar
30. svibnja 2023. - 16:46

Donatorska kampanja „Svi za Mašu” pokrenuta je s ciljem prikupljanja 67.025 eura za operaciju Maše Bulatović koja je nakon prometne nesreće sa 17 godina postala paraplegličar. Još je 52 dana ostalo do kraja kampanje i prikupljeno je 25% financijskih sredstava.

U donatorsku kampanju uključio se i Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu gdje će se u Atriju postaviti donatorske kutije. U sklopu akcije organizirana su dva koncerta, sportske igre i likovne izložbe na FESB-u:

subota 03. lipnja 2023.: La Volpe, The Splitters, Djibigaoo i Zo

utorak 06. lipnja 2023.: HULU (hrvatska udruga likovnih umjetnosti) u splitskoj kazališnoj kavani

ponedjeljak 12. lipnja 2023.: TBF Justin”s johnson, humanitarnog zbora Brodosplita i mandolinskog orkestra Sanctus Domino

ponedjeljak 19. lipnja 2023.: sportske igre „Probaj i ti” u splitskoj četvrti Varoš

Klubovi Adriatic Social Club, Flag Pub, Basket, Red Baron i Cool Garden su se uključili u akciju postavljanjem donatorskih kutija u petak 02. lipnja uoči koncerta na FESB-u.

 

Od rujna 2021. čeka na operaciju

 

Od ožujka 2022. zbog dekubitusa četvrtog stupnja Maja Bulatović većinu vremena provodi u krevetu čekajući operaciju u bolnici.

- Ležim u krevetu posljednja četiri mjeseca i postoji velika šansa da nikad ne izliječim ranu ili umrem od nje. Jedno od rješenja je uređaj za negativnu kompresiju kojeg ima u svim hrvatskim bolnicama, ali nitko ne nudi liječenje, a posebno ne na duži period – govori nam Maša Bulatović.

image

Donorska akcija svi za Mašu

Facebook/

Nakon prometne nesreće 2009. Maši Bulatović je paraplegličar. To je nije spriječilo da vodi aktivan život. 2014. završila je studij Industrijskog inženjerstva na FESBU sa Dekanovom nagradom i tri Erasmusa. Izgradila je profesionalnu karijeru u IT industriji i udruzi HELP. Bavi se košarkom, stolnim tenisom, plivanjem.

Od rujna 2021. se pojavljuje dekubitus koji joj mijenja život. Bolnice osim u Kliničke bolnice Dubrava nemaju kapacitete za operaciju, dok je u „Dubravi” preduga lista čekanja, nastavlja nam Maša Bulatović:

- U bolnicama je operacija riskantna jer se više od 60% dekibutusa ponovno vrati. Tretman traje prekratko kako bi se zaliječio. Mnoge bolnice nemaju ni kapacitete poput invalidskog wc-a i dovoljnog broja medicinskih sestara. U Dubravi koja ima tim i uređaj su mi rekli kako se dugo čeka na operativni zahvat. - objašnjava nam zbog čega se na ovaj korak odlučila Maša Bulatović

Strah i ljubav

Dok čeka termin za operaciju u "Dubravi" Maši je potreban uređaj za negativnu kompresiju. Ona nam govori kako osjeća strah, ali i veliku ljubav posljednjih mjeseci:

- Obavila sam pretrage da vidim je li zahvaćena kost, no oni nisu sigurnost. Čekam termin u Dubravi. Prvo ide rezanje kosti, onda negativna kompresija pa onda zahvat kako bi se tkivo prebacilo na mjesto gdje nedostaje mesa, a posljednji je korak redovita

image

Donorska akcija svi za Mašu

Facebook/
i intenzivna njega. Čitav bi proces trebao trajati 7 do 8 mjeseci. - objašnjava nam Maša.

 

U akciju se može uključiti na dva načina: donacijom na račun na web stranici donatorske kampanje:

HR9824070001500019287

Model plaćanja: 99

Šifra namjene: dobrotvorno plaćanje

Model plaćanja: 99

Opis plaćanja: SVI ZA MAŠU

Adresa: Šetalište bačvice 10

Primatelj: HELP – SVI ZA MAŠU

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 12:42