stdClass Object ( [id] => 1308753 [title] => Među prvima smo prespavali u splitskom hotelu Marriott: Lift je munjevit, tapet kao oblak, a restoran, soba... Manhattan [alias] => medu-prvima-smo-prespavali-u-splitskom-hotelu-marriott-lift-je-munjevit-tapet-kao-oblak-a-restoran-soba-manhattan [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Porođajne muke bile su teške, ali čedo se rodilo, i to kakvo: pravi kapitalac!

Govorimo o najvišem neboderu u Hrvatskoj, Westgate Toweru visine 135 metara u Splitu, nedavno službeno otvorenom AC Hotelu by Marriott Split, inače dijelu portfelja Marriott International sa sjedištem u SAD-u. Prvi iz ove grupacije u Hrvatskoj otvoren je, evo, u Splitu, a istodobno je to i najviše zdanje u državi, naš Burj Khalifa.

Opća mjesta znate: hotel je projektirao arhitekt Otto Barić, sin i imenjak slavnog oca, nogometnog izbornika. Barić junior dao je respektabilan autorski pečat zdanju koje ima 214 soba i apartmana na najvišim katovima, onima s kojih čak i – oprosti nam, Bože! – i zvonik Svetog Duje izgleda tako malen. 

Za finalni izgled hotela je zaslužan i Atellior studio za arhitekturu i dizajn interijera; saznajemo u razgovoru da imaju bogato međunarodno iskustvo u luksuznom stambenom i ugostiteljskom sektoru (vidi se).

Među prvima smo prespavali u AC hotelu Marriott i rado ćemo s našim čitateljima podijeliti to vrlo ugodno iskustvo. Kronologija pothvata "budimo turisti u svom gradu na jedan dan" slijedi u nastavku.

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
------
image

Dolazimo na kasniji check-in iza 18 sati, dočekuje nas ljubazno lice recepcionerke...

Božidar Vukičević/Cropix
---

Melem na prvi ‘ugaz‘

Dolazimo na kasniji check-in iza 18 sati, dočekuje nas ljubazno lice recepcionerke, pozdravlja nas i direktorica Ljubica Bauk. Okej, vjerojatno se direktorica neće uspjeti upoznati baš sa svakim gostom i poželjeti mu dobrodošlicu, ali naš doček nije mogao biti ugodniji. Zapravo, već ulazak u savršeno klimatizirani i ukusno (u duhu modernog retro-štiha) uređen prostor te "ugaz" na onaj fini tapet – pravi su melem u ovim nesnosnim vrućinama.

Središte Splita – poslovično zanimljivo gostima svih profila – tek je na desetak-petnaest minuta šetnje. Da, i mi imamo u planu kasnije izići vani na piće, možda i na večeru, u ambicioznijoj fazi planiranja trebali smo ići i na trening na Marjan...

Plan o usponu na Marjan prvi je pao u vodu, to jest – utopio se u koktelu. Jednostavno nismo mogli nakon sjajne kave (s velikim keksom) odoljeti gutljaju crvenkaste "Madam Ornelle" iz šejkera kućnog barmena, naime Cumano bara (Romanski naziv Kmana) u sklopu hotela.

---

image

Ah, život je borba, toliko je puno dobrih koktela iz šejkera hotelskog barmena, a vremena uvijek premalo...

Božidar Vukičević/Cropix
---

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

– Morate probati i gin-tonic, to je naša signature mješavina. Zaštitni znak, je li. Čekajte, ide i jedan malo papreniji koktel, šteta ga je ne probati – pljušte ponude ljubaznog osoblja. Ah, život je borba, toliko je puno dobrih koktela, a vremena uvijek premalo...

Napomena: cijene nisu "nemoralne", najbolje vrste gina stoje oko sedam eura po dozi. Sa mješavinom tonika po želji, cifra se popne do desetak eura – za visoku klasu hotela, sasvim prihvatljivo. Zbilja uživamo u hotelskoj "bašti", to jest otvorenom dijelu Cumano-bara uokvirenog hortikulturnim intervencijama. Šaš se njiše na toplom povjetarcu, sunce polako klizi ka zalazu dok rumenilo ljepote obliva čak i - vizure Kopilice.

---

image

Zbilja smo uživali u Cumano-baru koji ima i vrlo ugodni otvoreni dio

Božidar Vukičević/Cropix
------
image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Ni jedan kantun Splita nije za podcijeniti, ako ste iole umjetnik u duši vidjet ćete da i Stinice imaju svoj čar priobalja. Sve je to naš grad, grad sa svojom patinom, fosiliziranim okaminama prošlosti od drevne antike do industrijskog socrealizma. I Westgate Tower je sad dio tog tkanja, čak će se i zlobnici složiti: jedna lijepa, reprezentativna vizura na ulazu u Split. Točka.

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Vrijeme je za najvažniju stavku – sobu u kojoj ćemo prenoćiti. Nalazi se na 26. katu od raspoloživih 28, nominalno 30 – trinaesti kat je zbog nepopularnosti broja preskočen, kao i još jedan između 28. i 30. etaže.

Penjemo se munjevitim liftom, već gazimo po drugom, dugačkom tapetu, udobnom kao oblak. Ulazimo u sobu koja ima – pogled kao iz helikoptera, drona, neke letjelice! Nije baš da nismo vidjeli lijepih veduti Splita, ali ova je daleko najsveobuhvatnija! Po prvi put doista vidimo – napominjem, vidimo – Split kao poluotok. S desne strane – Kaštelanski zaljev, Vranjic, Barbarinac, rečene Stinice, Sjevernu luku. Kopilicu, brodice, ruzinu i garbun, sve što ima jedan dio te industrijske rivijere Jadrana (znamo, oksimoron je, ali hotimičan).

---

image

Nije baš da nismo vidjeli lijepih veduti Splita, ali ova je daleko najsveobuhvatnija 

Božidar Vukičević/Cropix
------
image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Usput, svi toponimi u hotelu su romanski nazivi dijelova Splita: Laureto restoran – Lovret, Burgo dvorana – Varoš, Spinuto dvorana Spinut, informiraju nas.

Ispred nas također "puca" Marjan i svi prilazni mu putevi, borovina i brnistra, plavo more i otoci. Normalno, vidi se i zgrada Slobodne – odmah nam je toplo oko srca, istodobno i malko neobično...

S lijeve strane maše nam Sveti Duje, nazire se riva, preko puta Kmana nižu se stambenjaci Bola, skoro pa se i Pazdigrad vidi. A tek pogled iz kupatila; malo koji banj ima pogled kao onaj iz Westgate Towera. Stara narodna kaže: "Ko je sritan, ni u zahodu nije gladan." Eto, i toga smo se sjetili dok ushićeno snimamo – sve osim rečene prostorije. To ćete morati osobno doživjeti.

---

image

Malo koji banj ima pogled kao onaj iz Westgate Towera, ali to ćete morati osobno doživjeti

Tom Dubravec/Cropix
---

Crnohumorno nam pada na pamet "samoubojstvo sa stilom", s obzirom na visinu Towera, no to je praktički nemoguće. Prozori se otvaraju "na kip", ali nedovoljno da čak i maleno dijete iziđe. Da vrag ne čuje, sigurnosni standardi su odlični.

---

---

Mini-bar je tu, veliki smart-TV, interijer je ukusno uređen u duhu ostatka hotela, udobne papuče, bademantil... Sve "školski", baš kako treba. Ima i pića dobrodošlice, fina čokolada, sitnice koje razgale svakog gosta. U fazi spavanjca smo se uvjerili da zbilja ništa ne remeti tu harmoniju odmora na najvišoj točci Splita: čak ni klima-uređaj, koji se podešava lako (digitalno), i bešuman je, ali doslovno. Odmor za pet zvjezdica, ali pored takvog pogleda – ne znaš jesu li ljepše vizure dana ili noći – žao ti je spavati.

---

image

Pored takvog pogleda – ne znaš jesu li ljepše vizure dana ili noći – žao ti je spavati

Božidar Vukičević/Cropix
---

Silazimo na večeru, dvojimo kuda poći. Na poslijetku, biramo najsigurnije: klopu u našem hotelu. Osoblje cijelog hotelskog objekta (pa tako i restorana) je zbilja ljubazno, u ovim teškim sezonskim danima AC Marriott uspio je dobiti ne samo drage i srdačne zaposlenike, nego i prekaljene profesionalce u svim segmentima. Uživamo u restoranu kao što smo i u Cumano baru ranije. Već se hvata prvi mrak, oko nas romori više jezika, gosti su šaroliki, dobro raspoloženi i pristojni.

---

image

Restoran hotela Marriott

Božidar Vukičević/Cropix
---

Za stolom do nas mladi Azijat iz IT-sektora prčka po laptopu, odmah prepoznajemo digitalnog nomada. Večera sam, naručuje nekoliko sljedova. Par starijih Britanaca tiho govori, uz hrvatsko vino komentira spizu pred sobom ozarena lica. Grupa mlađih gostiju veselo prepričava neke svoje zgode na dva jezika.

Divno servirana tuna, lagani jazz...

Lijepo je u AC hotelu. Padaju nam na pamet stihovi iz "Ne daj se, Ines" Rade Šerbedžije: "(...) Poderi pozivnicu, otkaži večeru, prevari muža odlazeći da se počešljaš u nekom boljem hotelu. Dodirni me ispod stola koljenom generacijo moja, ljubavnice...".

Da, taj bi bolji hotel u bilo kakvom scenariju mogao biti baš ovaj: AC Hotel by Marriott Split. I standard večere svjedoči u korist toga, za naš divno serviran odrezak od tune i mesnu varijantu (juneći obrazi u toću) zaslužan je chef kužine Goran Šikić.

---

image
Tom Dubravec/Cropix
---

---

image

Za divno serviran odrezak od tune i mesnu varijantu (juneći obrazi u toću) zaslužan je chef kužine Goran Šikić

Božidar Vukičević/Cropix
---

Poslužuje nas Hrvoje, osjećamo se baš kako treba. Desert želimo jesti na terasi restorana, iz rashlađenog interijera izlazimo u toplu ljetnu noć, čista romantika uz fino ugođena svjetla za svakim stolom. Nismo usamljeni u rečenom doživljaju; još je romantičara za stolovima oko nas. Iznad štekata u noći se ljeskaju vizure susjednog tornja, svjetla grada su brojna i daleka. Svira neki lagani jazz; pa ovo je Manhattan!

– Virujte mi da mi je nekad žaj otić doma – smije se Hrvoje dok nam servira Val od kokosa i Tart od jabuke. Oba su kolača savršeno ukusna (naravno da smo svingali slatkarijama, to je red), ali tart od jabuka je senzacionalan! Bolji čak i od antologijskog "Nedovršenog štrudela" na poznatoj splitskoj terasi. Trebalo bi mu dati neko osobno ime, "Tart Tower" i slično.

Uviđamo da je pala noć, i da se nismo makli iz hotela. A opet, "vižitali" smo cijeli Split. I nauživali se.

---

Čar rezanja pršuta i punjenja kesica lavandom

Puno je zanimljivosti u poslovanju AC hotela u Splitu, jedna od njih je mogućnost da svaki gost sam napuni platnene vrećice sušenom lavandom "refužo" za aromatizaciju i osvježavanje odjeće.

Hotelski doručak je jedan od najboljih kojega smo imali priliku konzumirati, s obiljem narezaka, sireva, voća i žitarica – ali i opcijom rezanja pršuta samostalno pomoću Berkel slice-uređaja.

Nije nebitno napomenuti ni da se s doručkom započinje već u šest i pol, jer hotel je poslovne provenijencije i vodi računa da svi koji imaju ranojutarnje sastanke u Splitu na njih ne odlaze gladni. Doručak se servira do 10.30, mi smi bili u posljednjem "ešalonu" – i ničega nam nije nedostajalo jer se švedski stol stalno dopunjava. Bravo za AC hotel Split!

---

---

image

Svaki gost može sam napuniti platnene vrećice sušenom lavandom "refužo", za aromatizaciju i osvježavanje odjeće

Božidar Vukičević/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => turisti u svom gradu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => turisti u svom gradu 2 0 8234 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-07-21 16:44:08 [created_by] => 3154 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-07-22 13:45:23 [modified_by] => 3154 [publish_up] => 2023-07-22 09:11:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Prespavali smo među prvima u splitskom hotelu Marriott: Lift je munjevit, tapet mekan kao oblak, a soba... Manhattan! [metakey] => westgate tower, AC hotel Marriot, Split, Otto Barić, ljubica bauk, Goran Šikić [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/07\/21\/25312075.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/21\/25312122.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/21\/25284069.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/21\/25284059.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/21\/25284044.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/21\/25284047.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/21\/25284041.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/21\/25284041.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/21\/25308614.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/21\/25308613.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/21\/25308610.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/21\/25308603.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/21\/25308601.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/21\/25308599.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/21\/25308595.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/21\/25308594.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/21\/25308593.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/21\/25308589.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/21\/25308588.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/21\/25308591.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/21\/25308616.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/21\/25308608.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/21\/25308597.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/21\/25308598.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/21\/25311983.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/21\/25308595.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","

Malo koji banj ima pogled kao onaj iz Westgate Towera, ali to \u0107ete morati osobno do\u017eivjeti<\/p>","","","","

Ah, \u017eivot je borba, toliko je puno dobrih koktela iz \u0161ejkera hotelskog barmena, a vremena uvijek premalo...<\/p>","","

Dolazimo na kasniji check-in iza 18 sati, do\u010dekuje nas ljubazno lice recepcionerke...<\/p>","

Svaki gost mo\u017ee sam napuniti platnene vre\u0107ice su\u0161enom lavandom \u201drefu\u017eo\u201d, za aromatizaciju i osvje\u017eavanje odje\u0107e<\/p>","","","

Nije ba\u0161 da nismo vidjeli lijepih veduti Splita, ali ova je daleko najsveobuhvatnija\u00a0<\/p>","

Pored takvog pogleda \u2013 ne zna\u0161 jesu li ljep\u0161e vizure dana ili no\u0107i \u2013 \u017eao ti je spavati<\/p>","","","

Zbilja smo u\u017eivali u Cumano-baru koji ima i vrlo ugodni otvoreni dio<\/p>","","","

Restoran hotela Marriott<\/p>","","","

Za divno serviran odrezak od tune i mesnu varijantu (june\u0107i obrazi u to\u0107u) zaslu\u017ean je chef ku\u017eine\u00a0Goran \u0160iki\u0107<\/p>","

Nije ba\u0161 da nismo vidjeli lijepih veduti Splita, ali ova je daleko najsveobuhvatnija\u00a0<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1034","hd_25312075_1920.jpg":"1920x1080","k_25312075_1280.jpg":"1280x1280","k_25312075_1024.jpg":"1024x1024","k_25312075_640.jpg":"640x640","k_25312075_480.jpg":"480x480","k_25312075_340.jpg":"340x340","k_25312075_220.jpg":"220x220","o_25312075_1280.jpg":"1280x689","o_25312075_1024.jpg":"1024x551","o_25312075_640.jpg":"640x344","o_25312075_480.jpg":"480x258","o_25312075_340.jpg":"340x183","o_25312075_220.jpg":"220x118","h_25312075_1280.jpg":"1280x854","h_25312075_1024.jpg":"1024x683","h_25312075_640.jpg":"640x427","h_25312075_480.jpg":"480x320","h_25312075_340.jpg":"340x227","h_25312075_220.jpg":"220x147","pp_25312075_1280.jpg":"1280x1628","pp_25312075_1024.jpg":"1024x1303","pp_25312075_640.jpg":"640x814","pp_25312075_480.jpg":"480x611","pp_25312075_340.jpg":"340x432","pp_25312075_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1326","hd_25312122_1920.jpg":"1920x1080","k_25312122_1280.jpg":"1280x1280","k_25312122_1024.jpg":"1024x1024","k_25312122_640.jpg":"640x640","k_25312122_480.jpg":"480x480","k_25312122_340.jpg":"340x340","k_25312122_220.jpg":"220x220","o_25312122_1280.jpg":"1280x884","o_25312122_1024.jpg":"1024x707","o_25312122_640.jpg":"640x442","o_25312122_480.jpg":"480x331","o_25312122_340.jpg":"340x234","o_25312122_220.jpg":"220x151","h_25312122_1280.jpg":"1280x854","h_25312122_1024.jpg":"1024x683","h_25312122_640.jpg":"640x427","h_25312122_480.jpg":"480x320","h_25312122_340.jpg":"340x227","h_25312122_220.jpg":"220x147","pp_25312122_1280.jpg":"1280x1628","pp_25312122_1024.jpg":"1024x1303","pp_25312122_640.jpg":"640x814","pp_25312122_480.jpg":"480x611","pp_25312122_340.jpg":"340x432","pp_25312122_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1172","hd_25284069_1920.jpg":"1920x1080","k_25284069_1280.jpg":"1280x1280","k_25284069_1024.jpg":"1024x1024","k_25284069_640.jpg":"640x640","k_25284069_480.jpg":"480x480","k_25284069_340.jpg":"340x340","k_25284069_220.jpg":"220x220","o_25284069_1280.jpg":"1280x781","o_25284069_1024.jpg":"1024x625","o_25284069_640.jpg":"640x390","o_25284069_480.jpg":"480x293","o_25284069_340.jpg":"340x207","o_25284069_220.jpg":"220x134","h_25284069_1280.jpg":"1280x854","h_25284069_1024.jpg":"1024x683","h_25284069_640.jpg":"640x427","h_25284069_480.jpg":"480x320","h_25284069_340.jpg":"340x227","h_25284069_220.jpg":"220x147","pp_25284069_1280.jpg":"1280x1628","pp_25284069_1024.jpg":"1024x1303","pp_25284069_640.jpg":"640x814","pp_25284069_480.jpg":"480x611","pp_25284069_340.jpg":"340x432","pp_25284069_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1144","hd_25284059_1920.jpg":"1920x1080","k_25284059_1280.jpg":"1280x1280","k_25284059_1024.jpg":"1024x1024","k_25284059_640.jpg":"640x640","k_25284059_480.jpg":"480x480","k_25284059_340.jpg":"340x340","k_25284059_220.jpg":"220x220","o_25284059_1280.jpg":"1280x762","o_25284059_1024.jpg":"1024x610","o_25284059_640.jpg":"640x381","o_25284059_480.jpg":"480x286","o_25284059_340.jpg":"340x202","o_25284059_220.jpg":"220x131","h_25284059_1280.jpg":"1280x854","h_25284059_1024.jpg":"1024x683","h_25284059_640.jpg":"640x427","h_25284059_480.jpg":"480x320","h_25284059_340.jpg":"340x227","h_25284059_220.jpg":"220x147","pp_25284059_1280.jpg":"1280x1628","pp_25284059_1024.jpg":"1024x1303","pp_25284059_640.jpg":"640x814","pp_25284059_480.jpg":"480x611","pp_25284059_340.jpg":"340x432","pp_25284059_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1204","hd_25284044_1920.jpg":"1920x1080","k_25284044_1280.jpg":"1280x1280","k_25284044_1024.jpg":"1024x1024","k_25284044_640.jpg":"640x640","k_25284044_480.jpg":"480x480","k_25284044_340.jpg":"340x340","k_25284044_220.jpg":"220x220","o_25284044_1280.jpg":"1280x802","o_25284044_1024.jpg":"1024x642","o_25284044_640.jpg":"640x401","o_25284044_480.jpg":"480x301","o_25284044_340.jpg":"340x213","o_25284044_220.jpg":"220x137","h_25284044_1280.jpg":"1280x854","h_25284044_1024.jpg":"1024x683","h_25284044_640.jpg":"640x427","h_25284044_480.jpg":"480x320","h_25284044_340.jpg":"340x227","h_25284044_220.jpg":"220x147","pp_25284044_1280.jpg":"1280x1628","pp_25284044_1024.jpg":"1024x1303","pp_25284044_640.jpg":"640x814","pp_25284044_480.jpg":"480x611","pp_25284044_340.jpg":"340x432","pp_25284044_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1268","hd_25284047_1920.jpg":"1920x1080","k_25284047_1280.jpg":"1280x1280","k_25284047_1024.jpg":"1024x1024","k_25284047_640.jpg":"640x640","k_25284047_480.jpg":"480x480","k_25284047_340.jpg":"340x340","k_25284047_220.jpg":"220x220","o_25284047_1280.jpg":"1280x845","o_25284047_1024.jpg":"1024x676","o_25284047_640.jpg":"640x422","o_25284047_480.jpg":"480x317","o_25284047_340.jpg":"340x224","o_25284047_220.jpg":"220x145","h_25284047_1280.jpg":"1280x854","h_25284047_1024.jpg":"1024x683","h_25284047_640.jpg":"640x427","h_25284047_480.jpg":"480x320","h_25284047_340.jpg":"340x227","h_25284047_220.jpg":"220x147","pp_25284047_1280.jpg":"1280x1628","pp_25284047_1024.jpg":"1024x1303","pp_25284047_640.jpg":"640x814","pp_25284047_480.jpg":"480x611","pp_25284047_340.jpg":"340x432","pp_25284047_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1181","hd_25284041_1920.jpg":"1920x1080","k_25284041_1280.jpg":"1280x1280","k_25284041_1024.jpg":"1024x1024","k_25284041_640.jpg":"640x640","k_25284041_480.jpg":"480x480","k_25284041_340.jpg":"340x340","k_25284041_220.jpg":"220x220","o_25284041_1280.jpg":"1280x787","o_25284041_1024.jpg":"1024x629","o_25284041_640.jpg":"640x393","o_25284041_480.jpg":"480x295","o_25284041_340.jpg":"340x209","o_25284041_220.jpg":"220x135","h_25284041_1280.jpg":"1280x854","h_25284041_1024.jpg":"1024x683","h_25284041_640.jpg":"640x427","h_25284041_480.jpg":"480x320","h_25284041_340.jpg":"340x227","h_25284041_220.jpg":"220x147","pp_25284041_1280.jpg":"1280x1628","pp_25284041_1024.jpg":"1024x1303","pp_25284041_640.jpg":"640x814","pp_25284041_480.jpg":"480x611","pp_25284041_340.jpg":"340x432","pp_25284041_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1181","hd_25284041_1920.jpg":"1920x1080","k_25284041_1280.jpg":"1280x1280","k_25284041_1024.jpg":"1024x1024","k_25284041_640.jpg":"640x640","k_25284041_480.jpg":"480x480","k_25284041_340.jpg":"340x340","k_25284041_220.jpg":"220x220","o_25284041_1280.jpg":"1280x787","o_25284041_1024.jpg":"1024x629","o_25284041_640.jpg":"640x393","o_25284041_480.jpg":"480x295","o_25284041_340.jpg":"340x209","o_25284041_220.jpg":"220x135","h_25284041_1280.jpg":"1280x854","h_25284041_1024.jpg":"1024x683","h_25284041_640.jpg":"640x427","h_25284041_480.jpg":"480x320","h_25284041_340.jpg":"340x227","h_25284041_220.jpg":"220x147","pp_25284041_1280.jpg":"1280x1628","pp_25284041_1024.jpg":"1024x1303","pp_25284041_640.jpg":"640x814","pp_25284041_480.jpg":"480x611","pp_25284041_340.jpg":"340x432","pp_25284041_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1175","hd_25308614_1920.jpg":"1920x1080","k_25308614_1280.jpg":"1280x1280","k_25308614_1024.jpg":"1024x1024","k_25308614_640.jpg":"640x640","k_25308614_480.jpg":"480x480","k_25308614_340.jpg":"340x340","k_25308614_220.jpg":"220x220","o_25308614_1280.jpg":"1280x783","o_25308614_1024.jpg":"1024x626","o_25308614_640.jpg":"640x391","o_25308614_480.jpg":"480x293","o_25308614_340.jpg":"340x208","o_25308614_220.jpg":"220x134","h_25308614_1280.jpg":"1280x854","h_25308614_1024.jpg":"1024x683","h_25308614_640.jpg":"640x427","h_25308614_480.jpg":"480x320","h_25308614_340.jpg":"340x227","h_25308614_220.jpg":"220x147","pp_25308614_1280.jpg":"1280x1628","pp_25308614_1024.jpg":"1024x1303","pp_25308614_640.jpg":"640x814","pp_25308614_480.jpg":"480x611","pp_25308614_340.jpg":"340x432","pp_25308614_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1217","hd_25308613_1920.jpg":"1920x1080","k_25308613_1280.jpg":"1280x1280","k_25308613_1024.jpg":"1024x1024","k_25308613_640.jpg":"640x640","k_25308613_480.jpg":"480x480","k_25308613_340.jpg":"340x340","k_25308613_220.jpg":"220x220","o_25308613_1280.jpg":"1280x811","o_25308613_1024.jpg":"1024x649","o_25308613_640.jpg":"640x405","o_25308613_480.jpg":"480x304","o_25308613_340.jpg":"340x215","o_25308613_220.jpg":"220x139","h_25308613_1280.jpg":"1280x854","h_25308613_1024.jpg":"1024x683","h_25308613_640.jpg":"640x427","h_25308613_480.jpg":"480x320","h_25308613_340.jpg":"340x227","h_25308613_220.jpg":"220x147","pp_25308613_1280.jpg":"1280x1628","pp_25308613_1024.jpg":"1024x1303","pp_25308613_640.jpg":"640x814","pp_25308613_480.jpg":"480x611","pp_25308613_340.jpg":"340x432","pp_25308613_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1234","hd_25308610_1920.jpg":"1920x1080","k_25308610_1280.jpg":"1280x1280","k_25308610_1024.jpg":"1024x1024","k_25308610_640.jpg":"640x640","k_25308610_480.jpg":"480x480","k_25308610_340.jpg":"340x340","k_25308610_220.jpg":"220x220","o_25308610_1280.jpg":"1280x822","o_25308610_1024.jpg":"1024x658","o_25308610_640.jpg":"640x411","o_25308610_480.jpg":"480x308","o_25308610_340.jpg":"340x218","o_25308610_220.jpg":"220x141","h_25308610_1280.jpg":"1280x854","h_25308610_1024.jpg":"1024x683","h_25308610_640.jpg":"640x427","h_25308610_480.jpg":"480x320","h_25308610_340.jpg":"340x227","h_25308610_220.jpg":"220x147","pp_25308610_1280.jpg":"1280x1628","pp_25308610_1024.jpg":"1024x1303","pp_25308610_640.jpg":"640x814","pp_25308610_480.jpg":"480x611","pp_25308610_340.jpg":"340x432","pp_25308610_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1248","hd_25308603_1920.jpg":"1920x1080","k_25308603_1280.jpg":"1280x1280","k_25308603_1024.jpg":"1024x1024","k_25308603_640.jpg":"640x640","k_25308603_480.jpg":"480x480","k_25308603_340.jpg":"340x340","k_25308603_220.jpg":"220x220","o_25308603_1280.jpg":"1280x832","o_25308603_1024.jpg":"1024x665","o_25308603_640.jpg":"640x416","o_25308603_480.jpg":"480x312","o_25308603_340.jpg":"340x221","o_25308603_220.jpg":"220x143","h_25308603_1280.jpg":"1280x854","h_25308603_1024.jpg":"1024x683","h_25308603_640.jpg":"640x427","h_25308603_480.jpg":"480x320","h_25308603_340.jpg":"340x227","h_25308603_220.jpg":"220x147","pp_25308603_1280.jpg":"1280x1628","pp_25308603_1024.jpg":"1024x1303","pp_25308603_640.jpg":"640x814","pp_25308603_480.jpg":"480x611","pp_25308603_340.jpg":"340x432","pp_25308603_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1150","hd_25308601_1920.jpg":"1920x1080","k_25308601_1280.jpg":"1280x1280","k_25308601_1024.jpg":"1024x1024","k_25308601_640.jpg":"640x640","k_25308601_480.jpg":"480x480","k_25308601_340.jpg":"340x340","k_25308601_220.jpg":"220x220","o_25308601_1280.jpg":"1280x766","o_25308601_1024.jpg":"1024x613","o_25308601_640.jpg":"640x383","o_25308601_480.jpg":"480x287","o_25308601_340.jpg":"340x203","o_25308601_220.jpg":"220x131","h_25308601_1280.jpg":"1280x854","h_25308601_1024.jpg":"1024x683","h_25308601_640.jpg":"640x427","h_25308601_480.jpg":"480x320","h_25308601_340.jpg":"340x227","h_25308601_220.jpg":"220x147","pp_25308601_1280.jpg":"1280x1628","pp_25308601_1024.jpg":"1024x1303","pp_25308601_640.jpg":"640x814","pp_25308601_480.jpg":"480x611","pp_25308601_340.jpg":"340x432","pp_25308601_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1275","hd_25308599_1920.jpg":"1920x1080","k_25308599_1280.jpg":"1280x1280","k_25308599_1024.jpg":"1024x1024","k_25308599_640.jpg":"640x640","k_25308599_480.jpg":"480x480","k_25308599_340.jpg":"340x340","k_25308599_220.jpg":"220x220","o_25308599_1280.jpg":"1280x850","o_25308599_1024.jpg":"1024x680","o_25308599_640.jpg":"640x425","o_25308599_480.jpg":"480x318","o_25308599_340.jpg":"340x225","o_25308599_220.jpg":"220x146","h_25308599_1280.jpg":"1280x854","h_25308599_1024.jpg":"1024x683","h_25308599_640.jpg":"640x427","h_25308599_480.jpg":"480x320","h_25308599_340.jpg":"340x227","h_25308599_220.jpg":"220x147","pp_25308599_1280.jpg":"1280x1628","pp_25308599_1024.jpg":"1024x1303","pp_25308599_640.jpg":"640x814","pp_25308599_480.jpg":"480x611","pp_25308599_340.jpg":"340x432","pp_25308599_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1276","hd_25308595_1920.jpg":"1920x1080","k_25308595_1280.jpg":"1280x1280","k_25308595_1024.jpg":"1024x1024","k_25308595_640.jpg":"640x640","k_25308595_480.jpg":"480x480","k_25308595_340.jpg":"340x340","k_25308595_220.jpg":"220x220","o_25308595_1280.jpg":"1280x850","o_25308595_1024.jpg":"1024x680","o_25308595_640.jpg":"640x425","o_25308595_480.jpg":"480x319","o_25308595_340.jpg":"340x225","o_25308595_220.jpg":"220x146","h_25308595_1280.jpg":"1280x854","h_25308595_1024.jpg":"1024x683","h_25308595_640.jpg":"640x427","h_25308595_480.jpg":"480x320","h_25308595_340.jpg":"340x227","h_25308595_220.jpg":"220x147","pp_25308595_1280.jpg":"1280x1628","pp_25308595_1024.jpg":"1024x1303","pp_25308595_640.jpg":"640x814","pp_25308595_480.jpg":"480x611","pp_25308595_340.jpg":"340x432","pp_25308595_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1279","hd_25308594_1920.jpg":"1920x1080","k_25308594_1280.jpg":"1280x1280","k_25308594_1024.jpg":"1024x1024","k_25308594_640.jpg":"640x640","k_25308594_480.jpg":"480x480","k_25308594_340.jpg":"340x340","k_25308594_220.jpg":"220x220","o_25308594_1280.jpg":"1280x852","o_25308594_1024.jpg":"1024x682","o_25308594_640.jpg":"640x426","o_25308594_480.jpg":"480x319","o_25308594_340.jpg":"340x226","o_25308594_220.jpg":"220x146","h_25308594_1280.jpg":"1280x854","h_25308594_1024.jpg":"1024x683","h_25308594_640.jpg":"640x427","h_25308594_480.jpg":"480x320","h_25308594_340.jpg":"340x227","h_25308594_220.jpg":"220x147","pp_25308594_1280.jpg":"1280x1628","pp_25308594_1024.jpg":"1024x1303","pp_25308594_640.jpg":"640x814","pp_25308594_480.jpg":"480x611","pp_25308594_340.jpg":"340x432","pp_25308594_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1041","hd_25308593_1920.jpg":"1920x1080","k_25308593_1280.jpg":"1280x1280","k_25308593_1024.jpg":"1024x1024","k_25308593_640.jpg":"640x640","k_25308593_480.jpg":"480x480","k_25308593_340.jpg":"340x340","k_25308593_220.jpg":"220x220","o_25308593_1280.jpg":"1280x694","o_25308593_1024.jpg":"1024x555","o_25308593_640.jpg":"640x347","o_25308593_480.jpg":"480x260","o_25308593_340.jpg":"340x184","o_25308593_220.jpg":"220x119","h_25308593_1280.jpg":"1280x854","h_25308593_1024.jpg":"1024x683","h_25308593_640.jpg":"640x427","h_25308593_480.jpg":"480x320","h_25308593_340.jpg":"340x227","h_25308593_220.jpg":"220x147","pp_25308593_1280.jpg":"1280x1628","pp_25308593_1024.jpg":"1024x1303","pp_25308593_640.jpg":"640x814","pp_25308593_480.jpg":"480x611","pp_25308593_340.jpg":"340x432","pp_25308593_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x3077","hd_25308589_1920.jpg":"1920x1080","k_25308589_1280.jpg":"1280x1280","k_25308589_1024.jpg":"1024x1024","k_25308589_640.jpg":"640x640","k_25308589_480.jpg":"480x480","k_25308589_340.jpg":"340x340","k_25308589_220.jpg":"220x220","o_25308589_1280.jpg":"1280x2051","o_25308589_1024.jpg":"1024x1641","o_25308589_640.jpg":"640x1025","o_25308589_480.jpg":"480x769","o_25308589_340.jpg":"340x544","o_25308589_220.jpg":"220x352","h_25308589_1280.jpg":"1280x854","h_25308589_1024.jpg":"1024x683","h_25308589_640.jpg":"640x427","h_25308589_480.jpg":"480x320","h_25308589_340.jpg":"340x227","h_25308589_220.jpg":"220x147","pp_25308589_1280.jpg":"1280x1628","pp_25308589_1024.jpg":"1024x1303","pp_25308589_640.jpg":"640x814","pp_25308589_480.jpg":"480x611","pp_25308589_340.jpg":"340x432","pp_25308589_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1279","hd_25308588_1920.jpg":"1920x1080","k_25308588_1280.jpg":"1280x1280","k_25308588_1024.jpg":"1024x1024","k_25308588_640.jpg":"640x640","k_25308588_480.jpg":"480x480","k_25308588_340.jpg":"340x340","k_25308588_220.jpg":"220x220","o_25308588_1280.jpg":"1280x852","o_25308588_1024.jpg":"1024x682","o_25308588_640.jpg":"640x426","o_25308588_480.jpg":"480x319","o_25308588_340.jpg":"340x226","o_25308588_220.jpg":"220x146","h_25308588_1280.jpg":"1280x854","h_25308588_1024.jpg":"1024x683","h_25308588_640.jpg":"640x427","h_25308588_480.jpg":"480x320","h_25308588_340.jpg":"340x227","h_25308588_220.jpg":"220x147","pp_25308588_1280.jpg":"1280x1628","pp_25308588_1024.jpg":"1024x1303","pp_25308588_640.jpg":"640x814","pp_25308588_480.jpg":"480x611","pp_25308588_340.jpg":"340x432","pp_25308588_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2597","hd_25308591_1920.jpg":"1920x1080","k_25308591_1280.jpg":"1280x1280","k_25308591_1024.jpg":"1024x1024","k_25308591_640.jpg":"640x640","k_25308591_480.jpg":"480x480","k_25308591_340.jpg":"340x340","k_25308591_220.jpg":"220x220","o_25308591_1280.jpg":"1280x1731","o_25308591_1024.jpg":"1024x1385","o_25308591_640.jpg":"640x865","o_25308591_480.jpg":"480x649","o_25308591_340.jpg":"340x459","o_25308591_220.jpg":"220x297","h_25308591_1280.jpg":"1280x854","h_25308591_1024.jpg":"1024x683","h_25308591_640.jpg":"640x427","h_25308591_480.jpg":"480x320","h_25308591_340.jpg":"340x227","h_25308591_220.jpg":"220x147","pp_25308591_1280.jpg":"1280x1628","pp_25308591_1024.jpg":"1024x1303","pp_25308591_640.jpg":"640x814","pp_25308591_480.jpg":"480x611","pp_25308591_340.jpg":"340x432","pp_25308591_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2664","hd_25308616_1920.jpg":"1920x1080","k_25308616_1280.jpg":"1280x1280","k_25308616_1024.jpg":"1024x1024","k_25308616_640.jpg":"640x640","k_25308616_480.jpg":"480x480","k_25308616_340.jpg":"340x340","k_25308616_220.jpg":"220x220","o_25308616_1280.jpg":"1280x1776","o_25308616_1024.jpg":"1024x1420","o_25308616_640.jpg":"640x888","o_25308616_480.jpg":"480x666","o_25308616_340.jpg":"340x471","o_25308616_220.jpg":"220x305","h_25308616_1280.jpg":"1280x854","h_25308616_1024.jpg":"1024x683","h_25308616_640.jpg":"640x427","h_25308616_480.jpg":"480x320","h_25308616_340.jpg":"340x227","h_25308616_220.jpg":"220x147","pp_25308616_1280.jpg":"1280x1628","pp_25308616_1024.jpg":"1024x1303","pp_25308616_640.jpg":"640x814","pp_25308616_480.jpg":"480x611","pp_25308616_340.jpg":"340x432","pp_25308616_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1223","hd_25308608_1920.jpg":"1920x1080","k_25308608_1280.jpg":"1280x1280","k_25308608_1024.jpg":"1024x1024","k_25308608_640.jpg":"640x640","k_25308608_480.jpg":"480x480","k_25308608_340.jpg":"340x340","k_25308608_220.jpg":"220x220","o_25308608_1280.jpg":"1280x815","o_25308608_1024.jpg":"1024x652","o_25308608_640.jpg":"640x407","o_25308608_480.jpg":"480x305","o_25308608_340.jpg":"340x216","o_25308608_220.jpg":"220x140","h_25308608_1280.jpg":"1280x854","h_25308608_1024.jpg":"1024x683","h_25308608_640.jpg":"640x427","h_25308608_480.jpg":"480x320","h_25308608_340.jpg":"340x227","h_25308608_220.jpg":"220x147","pp_25308608_1280.jpg":"1280x1628","pp_25308608_1024.jpg":"1024x1303","pp_25308608_640.jpg":"640x814","pp_25308608_480.jpg":"480x611","pp_25308608_340.jpg":"340x432","pp_25308608_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1137","hd_25308597_1920.jpg":"1920x1080","k_25308597_1280.jpg":"1280x1280","k_25308597_1024.jpg":"1024x1024","k_25308597_640.jpg":"640x640","k_25308597_480.jpg":"480x480","k_25308597_340.jpg":"340x340","k_25308597_220.jpg":"220x220","o_25308597_1280.jpg":"1280x758","o_25308597_1024.jpg":"1024x606","o_25308597_640.jpg":"640x379","o_25308597_480.jpg":"480x284","o_25308597_340.jpg":"340x201","o_25308597_220.jpg":"220x130","h_25308597_1280.jpg":"1280x854","h_25308597_1024.jpg":"1024x683","h_25308597_640.jpg":"640x427","h_25308597_480.jpg":"480x320","h_25308597_340.jpg":"340x227","h_25308597_220.jpg":"220x147","pp_25308597_1280.jpg":"1280x1628","pp_25308597_1024.jpg":"1024x1303","pp_25308597_640.jpg":"640x814","pp_25308597_480.jpg":"480x611","pp_25308597_340.jpg":"340x432","pp_25308597_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1245","hd_25308598_1920.jpg":"1920x1080","k_25308598_1280.jpg":"1280x1280","k_25308598_1024.jpg":"1024x1024","k_25308598_640.jpg":"640x640","k_25308598_480.jpg":"480x480","k_25308598_340.jpg":"340x340","k_25308598_220.jpg":"220x220","o_25308598_1280.jpg":"1280x830","o_25308598_1024.jpg":"1024x664","o_25308598_640.jpg":"640x415","o_25308598_480.jpg":"480x311","o_25308598_340.jpg":"340x220","o_25308598_220.jpg":"220x142","h_25308598_1280.jpg":"1280x854","h_25308598_1024.jpg":"1024x683","h_25308598_640.jpg":"640x427","h_25308598_480.jpg":"480x320","h_25308598_340.jpg":"340x227","h_25308598_220.jpg":"220x147","pp_25308598_1280.jpg":"1280x1628","pp_25308598_1024.jpg":"1024x1303","pp_25308598_640.jpg":"640x814","pp_25308598_480.jpg":"480x611","pp_25308598_340.jpg":"340x432","pp_25308598_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1435","hd_25311983_1920.jpg":"1920x1080","k_25311983_1280.jpg":"1280x1280","k_25311983_1024.jpg":"1024x1024","k_25311983_640.jpg":"640x640","k_25311983_480.jpg":"480x480","k_25311983_340.jpg":"340x340","k_25311983_220.jpg":"220x220","o_25311983_1280.jpg":"1280x956","o_25311983_1024.jpg":"1024x765","o_25311983_640.jpg":"640x478","o_25311983_480.jpg":"480x358","o_25311983_340.jpg":"340x254","o_25311983_220.jpg":"220x164","h_25311983_1280.jpg":"1280x854","h_25311983_1024.jpg":"1024x683","h_25311983_640.jpg":"640x427","h_25311983_480.jpg":"480x320","h_25311983_340.jpg":"340x227","h_25311983_220.jpg":"220x147","pp_25311983_1280.jpg":"1280x1628","pp_25311983_1024.jpg":"1024x1303","pp_25311983_640.jpg":"640x814","pp_25311983_480.jpg":"480x611","pp_25311983_340.jpg":"340x432","pp_25311983_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1276","hd_25308595_1920.jpg":"1920x1080","k_25308595_1280.jpg":"1280x1280","k_25308595_1024.jpg":"1024x1024","k_25308595_640.jpg":"640x640","k_25308595_480.jpg":"480x480","k_25308595_340.jpg":"340x340","k_25308595_220.jpg":"220x220","o_25308595_1280.jpg":"1280x850","o_25308595_1024.jpg":"1024x680","o_25308595_640.jpg":"640x425","o_25308595_480.jpg":"480x319","o_25308595_340.jpg":"340x225","o_25308595_220.jpg":"220x146","h_25308595_1280.jpg":"1280x854","h_25308595_1024.jpg":"1024x683","h_25308595_640.jpg":"640x427","h_25308595_480.jpg":"480x320","h_25308595_340.jpg":"340x227","h_25308595_220.jpg":"220x147","pp_25308595_1280.jpg":"1280x1628","pp_25308595_1024.jpg":"1024x1303","pp_25308595_640.jpg":"640x814","pp_25308595_480.jpg":"480x611","pp_25308595_340.jpg":"340x432","pp_25308595_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 15 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4642783 Threads: 2 Questions: 155360436 Slow queries: 67255 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4608481 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/medu-prvima-smo-prespavali-u-splitskom-hotelu-marriott-lift-je-munjevit-tapet-kao-oblak-a-restoran-soba-manhattan-1308753 [printLink] => /split/medu-prvima-smo-prespavali-u-splitskom-hotelu-marriott-lift-je-munjevit-tapet-kao-oblak-a-restoran-soba-manhattan-1308753?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 357587 [name] => westgate tower [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => westgate-tower [link] => /tag/westgate-tower ) [1] => stdClass Object ( [id] => 724158 [name] => AC hotel Marriot [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-07-22 09:16:03 [main_article_id] => 0 [alias] => ac-hotel-marriot [link] => /tag/ac-hotel-marriot ) [2] => stdClass Object ( [id] => 357534 [name] => Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => split [link] => /tag/split ) [3] => stdClass Object ( [id] => 245808 [name] => Otto Barić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => otto-baric [link] => /tag/otto-baric ) [4] => stdClass Object ( [id] => 724159 [name] => ljubica bauk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-07-22 09:16:03 [main_article_id] => 0 [alias] => ljubica-bauk [link] => /tag/ljubica-bauk ) [5] => stdClass Object ( [id] => 724160 [name] => Goran Šikić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-07-22 09:16:03 [main_article_id] => 0 [alias] => goran-sikic [link] => /tag/goran-sikic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => turisti u svom gradu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Među prvima smo prespavali u splitskom hotelu Marriott: Lift je munjevit, tapet kao oblak, a restoran, soba... Manhattan [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3154 [name] => Lenka Gospodnetić [username] => lenka-gospodneti [email] => lenka-gospodneti@sd.hr [password] => $2y$10$qDoQbPZciwHCmq8bxd4fSetkQTRo3MRUagZG7Q0uCw6Sm/reSwBQO [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/lenka-gospodnetic-3154 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1672 [gender] => m [description] => [image] => 1672.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1672.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/21/25312075.jpg [galleryCount] => 26 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Božidar Vukičević/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/21/25312075.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/21/25312122.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/21/25284069.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/21/25284059.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/21/25284044.jpg [title] =>

Malo koji banj ima pogled kao onaj iz Westgate Towera, ali to ćete morati osobno doživjeti

Tom Dubravec/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/21/25284047.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/21/25284041.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/21/25284041.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/21/25308614.jpg [title] =>

Ah, život je borba, toliko je puno dobrih koktela iz šejkera hotelskog barmena, a vremena uvijek premalo...

Božidar Vukičević/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/21/25308613.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/21/25308610.jpg [title] =>

Dolazimo na kasniji check-in iza 18 sati, dočekuje nas ljubazno lice recepcionerke...

Božidar Vukičević/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/21/25308603.jpg [title] =>

Svaki gost može sam napuniti platnene vrećice sušenom lavandom ”refužo”, za aromatizaciju i osvježavanje odjeće

Božidar Vukičević/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/21/25308601.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/21/25308599.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/21/25308595.jpg [title] =>

Nije baš da nismo vidjeli lijepih veduti Splita, ali ova je daleko najsveobuhvatnija 

Božidar Vukičević/Cropix ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/21/25308594.jpg [title] =>

Pored takvog pogleda – ne znaš jesu li ljepše vizure dana ili noći – žao ti je spavati

Božidar Vukičević/Cropix ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/21/25308593.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/21/25308589.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/21/25308588.jpg [title] =>

Zbilja smo uživali u Cumano-baru koji ima i vrlo ugodni otvoreni dio

Božidar Vukičević/Cropix ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/21/25308591.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/21/25308616.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/21/25308608.jpg [title] =>

Restoran hotela Marriott

Božidar Vukičević/Cropix ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/21/25308597.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/21/25308598.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/21/25311983.jpg [title] =>

Za divno serviran odrezak od tune i mesnu varijantu (juneći obrazi u toću) zaslužan je chef kužine Goran Šikić

Božidar Vukičević/Cropix ) [25] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/21/25308595.jpg [title] =>

Nije baš da nismo vidjeli lijepih veduti Splita, ali ova je daleko najsveobuhvatnija 

Božidar Vukičević/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Porođajne muke bile su teške, ali čedo se rodilo, i to kakvo: pravi kapitalac!

Govorimo o najvišem neboderu u Hrvatskoj, Westgate Toweru visine 135 metara u Splitu, nedavno službeno otvorenom AC Hotelu by Marriott Split, inače dijelu portfelja Marriott International sa sjedištem u SAD-u. Prvi iz ove grupacije u Hrvatskoj otvoren je, evo, u Splitu, a istodobno je to i najviše zdanje u državi, naš Burj Khalifa.

Opća mjesta znate: hotel je projektirao arhitekt Otto Barić, sin i imenjak slavnog oca, nogometnog izbornika. Barić junior dao je respektabilan autorski pečat zdanju koje ima 214 soba i apartmana na najvišim katovima, onima s kojih čak i – oprosti nam, Bože! – i zvonik Svetog Duje izgleda tako malen. 

Za finalni izgled hotela je zaslužan i Atellior studio za arhitekturu i dizajn interijera; saznajemo u razgovoru da imaju bogato međunarodno iskustvo u luksuznom stambenom i ugostiteljskom sektoru (vidi se).

Među prvima smo prespavali u AC hotelu Marriott i rado ćemo s našim čitateljima podijeliti to vrlo ugodno iskustvo. Kronologija pothvata "budimo turisti u svom gradu na jedan dan" slijedi u nastavku.

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
------
image

Dolazimo na kasniji check-in iza 18 sati, dočekuje nas ljubazno lice recepcionerke...

Božidar Vukičević/Cropix
---

Melem na prvi ‘ugaz‘

Dolazimo na kasniji check-in iza 18 sati, dočekuje nas ljubazno lice recepcionerke, pozdravlja nas i direktorica Ljubica Bauk. Okej, vjerojatno se direktorica neće uspjeti upoznati baš sa svakim gostom i poželjeti mu dobrodošlicu, ali naš doček nije mogao biti ugodniji. Zapravo, već ulazak u savršeno klimatizirani i ukusno (u duhu modernog retro-štiha) uređen prostor te "ugaz" na onaj fini tapet – pravi su melem u ovim nesnosnim vrućinama.

Središte Splita – poslovično zanimljivo gostima svih profila – tek je na desetak-petnaest minuta šetnje. Da, i mi imamo u planu kasnije izići vani na piće, možda i na večeru, u ambicioznijoj fazi planiranja trebali smo ići i na trening na Marjan...

Plan o usponu na Marjan prvi je pao u vodu, to jest – utopio se u koktelu. Jednostavno nismo mogli nakon sjajne kave (s velikim keksom) odoljeti gutljaju crvenkaste "Madam Ornelle" iz šejkera kućnog barmena, naime Cumano bara (Romanski naziv Kmana) u sklopu hotela.

---

image

Ah, život je borba, toliko je puno dobrih koktela iz šejkera hotelskog barmena, a vremena uvijek premalo...

Božidar Vukičević/Cropix
---

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

– Morate probati i gin-tonic, to je naša signature mješavina. Zaštitni znak, je li. Čekajte, ide i jedan malo papreniji koktel, šteta ga je ne probati – pljušte ponude ljubaznog osoblja. Ah, život je borba, toliko je puno dobrih koktela, a vremena uvijek premalo...

Napomena: cijene nisu "nemoralne", najbolje vrste gina stoje oko sedam eura po dozi. Sa mješavinom tonika po želji, cifra se popne do desetak eura – za visoku klasu hotela, sasvim prihvatljivo. Zbilja uživamo u hotelskoj "bašti", to jest otvorenom dijelu Cumano-bara uokvirenog hortikulturnim intervencijama. Šaš se njiše na toplom povjetarcu, sunce polako klizi ka zalazu dok rumenilo ljepote obliva čak i - vizure Kopilice.

---

image

Zbilja smo uživali u Cumano-baru koji ima i vrlo ugodni otvoreni dio

Božidar Vukičević/Cropix
------
image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Ni jedan kantun Splita nije za podcijeniti, ako ste iole umjetnik u duši vidjet ćete da i Stinice imaju svoj čar priobalja. Sve je to naš grad, grad sa svojom patinom, fosiliziranim okaminama prošlosti od drevne antike do industrijskog socrealizma. I Westgate Tower je sad dio tog tkanja, čak će se i zlobnici složiti: jedna lijepa, reprezentativna vizura na ulazu u Split. Točka.

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Vrijeme je za najvažniju stavku – sobu u kojoj ćemo prenoćiti. Nalazi se na 26. katu od raspoloživih 28, nominalno 30 – trinaesti kat je zbog nepopularnosti broja preskočen, kao i još jedan između 28. i 30. etaže.

Penjemo se munjevitim liftom, već gazimo po drugom, dugačkom tapetu, udobnom kao oblak. Ulazimo u sobu koja ima – pogled kao iz helikoptera, drona, neke letjelice! Nije baš da nismo vidjeli lijepih veduti Splita, ali ova je daleko najsveobuhvatnija! Po prvi put doista vidimo – napominjem, vidimo – Split kao poluotok. S desne strane – Kaštelanski zaljev, Vranjic, Barbarinac, rečene Stinice, Sjevernu luku. Kopilicu, brodice, ruzinu i garbun, sve što ima jedan dio te industrijske rivijere Jadrana (znamo, oksimoron je, ali hotimičan).

---

image

Nije baš da nismo vidjeli lijepih veduti Splita, ali ova je daleko najsveobuhvatnija 

Božidar Vukičević/Cropix
------
image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Usput, svi toponimi u hotelu su romanski nazivi dijelova Splita: Laureto restoran – Lovret, Burgo dvorana – Varoš, Spinuto dvorana Spinut, informiraju nas.

Ispred nas također "puca" Marjan i svi prilazni mu putevi, borovina i brnistra, plavo more i otoci. Normalno, vidi se i zgrada Slobodne – odmah nam je toplo oko srca, istodobno i malko neobično...

S lijeve strane maše nam Sveti Duje, nazire se riva, preko puta Kmana nižu se stambenjaci Bola, skoro pa se i Pazdigrad vidi. A tek pogled iz kupatila; malo koji banj ima pogled kao onaj iz Westgate Towera. Stara narodna kaže: "Ko je sritan, ni u zahodu nije gladan." Eto, i toga smo se sjetili dok ushićeno snimamo – sve osim rečene prostorije. To ćete morati osobno doživjeti.

---

image

Malo koji banj ima pogled kao onaj iz Westgate Towera, ali to ćete morati osobno doživjeti

Tom Dubravec/Cropix
---

Crnohumorno nam pada na pamet "samoubojstvo sa stilom", s obzirom na visinu Towera, no to je praktički nemoguće. Prozori se otvaraju "na kip", ali nedovoljno da čak i maleno dijete iziđe. Da vrag ne čuje, sigurnosni standardi su odlični.

---

---

Mini-bar je tu, veliki smart-TV, interijer je ukusno uređen u duhu ostatka hotela, udobne papuče, bademantil... Sve "školski", baš kako treba. Ima i pića dobrodošlice, fina čokolada, sitnice koje razgale svakog gosta. U fazi spavanjca smo se uvjerili da zbilja ništa ne remeti tu harmoniju odmora na najvišoj točci Splita: čak ni klima-uređaj, koji se podešava lako (digitalno), i bešuman je, ali doslovno. Odmor za pet zvjezdica, ali pored takvog pogleda – ne znaš jesu li ljepše vizure dana ili noći – žao ti je spavati.

---

image

Pored takvog pogleda – ne znaš jesu li ljepše vizure dana ili noći – žao ti je spavati

Božidar Vukičević/Cropix
---

Silazimo na večeru, dvojimo kuda poći. Na poslijetku, biramo najsigurnije: klopu u našem hotelu. Osoblje cijelog hotelskog objekta (pa tako i restorana) je zbilja ljubazno, u ovim teškim sezonskim danima AC Marriott uspio je dobiti ne samo drage i srdačne zaposlenike, nego i prekaljene profesionalce u svim segmentima. Uživamo u restoranu kao što smo i u Cumano baru ranije. Već se hvata prvi mrak, oko nas romori više jezika, gosti su šaroliki, dobro raspoloženi i pristojni.

---

image

Restoran hotela Marriott

Božidar Vukičević/Cropix
---

Za stolom do nas mladi Azijat iz IT-sektora prčka po laptopu, odmah prepoznajemo digitalnog nomada. Večera sam, naručuje nekoliko sljedova. Par starijih Britanaca tiho govori, uz hrvatsko vino komentira spizu pred sobom ozarena lica. Grupa mlađih gostiju veselo prepričava neke svoje zgode na dva jezika.

Divno servirana tuna, lagani jazz...

Lijepo je u AC hotelu. Padaju nam na pamet stihovi iz "Ne daj se, Ines" Rade Šerbedžije: "(...) Poderi pozivnicu, otkaži večeru, prevari muža odlazeći da se počešljaš u nekom boljem hotelu. Dodirni me ispod stola koljenom generacijo moja, ljubavnice...".

Da, taj bi bolji hotel u bilo kakvom scenariju mogao biti baš ovaj: AC Hotel by Marriott Split. I standard večere svjedoči u korist toga, za naš divno serviran odrezak od tune i mesnu varijantu (juneći obrazi u toću) zaslužan je chef kužine Goran Šikić.

---

image
Tom Dubravec/Cropix
---

---

image

Za divno serviran odrezak od tune i mesnu varijantu (juneći obrazi u toću) zaslužan je chef kužine Goran Šikić

Božidar Vukičević/Cropix
---

Poslužuje nas Hrvoje, osjećamo se baš kako treba. Desert želimo jesti na terasi restorana, iz rashlađenog interijera izlazimo u toplu ljetnu noć, čista romantika uz fino ugođena svjetla za svakim stolom. Nismo usamljeni u rečenom doživljaju; još je romantičara za stolovima oko nas. Iznad štekata u noći se ljeskaju vizure susjednog tornja, svjetla grada su brojna i daleka. Svira neki lagani jazz; pa ovo je Manhattan!

– Virujte mi da mi je nekad žaj otić doma – smije se Hrvoje dok nam servira Val od kokosa i Tart od jabuke. Oba su kolača savršeno ukusna (naravno da smo svingali slatkarijama, to je red), ali tart od jabuka je senzacionalan! Bolji čak i od antologijskog "Nedovršenog štrudela" na poznatoj splitskoj terasi. Trebalo bi mu dati neko osobno ime, "Tart Tower" i slično.

Uviđamo da je pala noć, i da se nismo makli iz hotela. A opet, "vižitali" smo cijeli Split. I nauživali se.

---

Čar rezanja pršuta i punjenja kesica lavandom

Puno je zanimljivosti u poslovanju AC hotela u Splitu, jedna od njih je mogućnost da svaki gost sam napuni platnene vrećice sušenom lavandom "refužo" za aromatizaciju i osvježavanje odjeće.

Hotelski doručak je jedan od najboljih kojega smo imali priliku konzumirati, s obiljem narezaka, sireva, voća i žitarica – ali i opcijom rezanja pršuta samostalno pomoću Berkel slice-uređaja.

Nije nebitno napomenuti ni da se s doručkom započinje već u šest i pol, jer hotel je poslovne provenijencije i vodi računa da svi koji imaju ranojutarnje sastanke u Splitu na njih ne odlaze gladni. Doručak se servira do 10.30, mi smi bili u posljednjem "ešalonu" – i ničega nam nije nedostajalo jer se švedski stol stalno dopunjava. Bravo za AC hotel Split!

---

---

image

Svaki gost može sam napuniti platnene vrećice sušenom lavandom "refužo", za aromatizaciju i osvježavanje odjeće

Božidar Vukičević/Cropix
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix
Tom Dubravec/Cropix

Malo koji banj ima pogled kao onaj iz Westgate Towera, ali to ćete morati osobno doživjeti

Božidar Vukičević/Cropix

Ah, život je borba, toliko je puno dobrih koktela iz šejkera hotelskog barmena, a vremena uvijek premalo...

Božidar Vukičević/Cropix

Dolazimo na kasniji check-in iza 18 sati, dočekuje nas ljubazno lice recepcionerke...

Božidar Vukičević/Cropix

Svaki gost može sam napuniti platnene vrećice sušenom lavandom ”refužo”, za aromatizaciju i osvježavanje odjeće

Božidar Vukičević/Cropix

Nije baš da nismo vidjeli lijepih veduti Splita, ali ova je daleko najsveobuhvatnija 

Božidar Vukičević/Cropix

Pored takvog pogleda – ne znaš jesu li ljepše vizure dana ili noći – žao ti je spavati

Božidar Vukičević/Cropix

Zbilja smo uživali u Cumano-baru koji ima i vrlo ugodni otvoreni dio

Božidar Vukičević/Cropix

Restoran hotela Marriott

Božidar Vukičević/Cropix

Za divno serviran odrezak od tune i mesnu varijantu (juneći obrazi u toću) zaslužan je chef kužine Goran Šikić

Božidar Vukičević/Cropix

Nije baš da nismo vidjeli lijepih veduti Splita, ali ova je daleko najsveobuhvatnija 

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/medu-prvima-smo-prespavali-u-splitskom-hotelu-marriott-lift-je-munjevit-tapet-kao-oblak-a-restoran-soba-manhattan-1308753 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=19ea078b82126e6dd00e9a2f74737cdce58f6d9b [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Me%C4%91u+prvima+smo+prespavali+u+splitskom+hotelu+Marriott%3A+Lift+je+munjevit%2C+tapet+kao+oblak%2C+a+restoran%2C+soba...+Manhattan&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fmedu-prvima-smo-prespavali-u-splitskom-hotelu-marriott-lift-je-munjevit-tapet-kao-oblak-a-restoran-soba-manhattan-1308753 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fmedu-prvima-smo-prespavali-u-splitskom-hotelu-marriott-lift-je-munjevit-tapet-kao-oblak-a-restoran-soba-manhattan-1308753 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => turisti u svom gradu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Splitturisti u svom gradu

Među prvima smo prespavali u splitskom hotelu Marriott: Lift je munjevit, tapet kao oblak, a restoran, soba... Manhattan

22. srpnja 2023. - 11:11

Porođajne muke bile su teške, ali čedo se rodilo, i to kakvo: pravi kapitalac!

Govorimo o najvišem neboderu u Hrvatskoj, Westgate Toweru visine 135 metara u Splitu, nedavno službeno otvorenom AC Hotelu by Marriott Split, inače dijelu portfelja Marriott International sa sjedištem u SAD-u. Prvi iz ove grupacije u Hrvatskoj otvoren je, evo, u Splitu, a istodobno je to i najviše zdanje u državi, naš Burj Khalifa.

Opća mjesta znate: hotel je projektirao arhitekt Otto Barić, sin i imenjak slavnog oca, nogometnog izbornika. Barić junior dao je respektabilan autorski pečat zdanju koje ima 214 soba i apartmana na najvišim katovima, onima s kojih čak i – oprosti nam, Bože! – i zvonik Svetog Duje izgleda tako malen. 

Za finalni izgled hotela je zaslužan i Atellior studio za ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 22:07