StoryEditorOCM
Splitsvaka čast

Ma, bravo, dico! Splitska škola organizarala top priredbu i još pomogla Udruzi Down 21 Split. Pogledajte samo ovaj šušur

Piše SPLIT SD
27. svibnja 2024. - 21:27

OŠ Lučac obilježila je svoj dan škole na najljepši mogući način. Luški šušur, 12. po redu, glavni projekt volonterskog kluba Lučac izmamio je osmijehe na lica roditelja, učitelja i najvažnije od svega djece. Bilo je pjesme, plesa, recitacija, rukotvorine djece iz osnovne škole Lučac, ali i djece iz udruge Down 21 Split.

Učiteljice su izvrsno pripremile i uvježbale djecu, pa smo mogli čuti duhovite dijaloge na tradicionalnom splitskom čakavskom govoru, zatim kako mali majstori sviraju na svojim gitarama soundtrack iz Pulp Fictiona, te izvanrednu plesnu točku.

image
Paun Paunović/Cropix

Priredba za svaku pohvalu, vesela i kreativna, a najljepše od svega je to što je ovaj događaj kroz cijelu školsku godinu aktivirao djecu te im na kraju pružio dobru zabavu, a sve to s plemenitim ciljem. Naime, šušur se svake godine organizira za neku drugu udrugu, ove godine je na redu bila Udruga Sindrom Down 21 Split.

image
Paun Paunović/Cropix

- Organizator u dogovoru s udrugom koja je te godine dio organizacije, odrede što će se kupiti za udrugu. Dakle, donira se namjenski, a ove godine predmet donacije su zvučnici, s obzirom da djeca iz naše udruge jako vole pjevati, plesati i svirati. Zvučnici su nešto što će dodatno uljepšati naše priredbe - kaže nam gospođa Angela iz Udruge Down 21 Split.

Moglo se vidjeti i puno štandova s bogatom ponudom, od predmeta koji su napravila djeca, do fritula, krafni, kroštula...

- Svaki razred napravi svoj mali šušur, roditelji im pomognu, ovo je kao jedna velika izložba na kojoj se nude razne stvari. Predmeti nemaju cijene, već ljudi doniraju koliko mogu - kaže nam dalje gospođa Angela.

Obišli smo sve štandove i nismo mogli odrediti koji je bolji od kojega. Na jednome od njih je bila i srdačna učiteljica Antonela, koja je inače i volonter u volonterskom klubu Lučac.

image

I

Paun Paunović/Cropix

- Ovo je projekt na nivou škole, premda je toliko posjećeno, toliko je uloženo truda, da šušur apsolutno izlazi iz okvira same škole. Djeca su u projekt uključena cijelu godinu i evo kako to izgleda.

Volonterski klub Lučac organizira i niz drugih humanitarnih događaja, ali ovo je najveći. Luški šušur je jedan dar samome danu škole. Rukotvorine su sve redom dječji radovi koje oni pripremaju tijekom godine. Sponzori nam svi širom otvaraju vrata i ovom prilikom im zahvaljujem - nadodala je još učiteljica Antonela. 

image
Paun Paunović/Cropix

Uživali smo dalje u programu, u izvedbi splitskog plesa djece s Downovim sindromom, pa upitali predsjednicu udruge, gospođu Branku Mitrović Kukoč za dojmove.

- Ove godine je šušur posvećen našoj udruzi, čime smo jako počašćeni. Inače, već dugo imamo odličnu suradnju s volonterima iz OŠ Lučac. Danas smo uživali u priredbi, naša djeca su plesala splitsko kolo, pokazala da oni to mogu i na kraju zajedno zapjevali.

Iznimno smo ponosni, ovakve prigode i akcije su ono što naše društvo čini boljim. Zahvaljujem svim ljudima koji su uložili svoje vrijeme, koji su pomogli našoj djeci s Downovim sindromom. Ona su uvijek sretna kad imaju ovakvu priliku negdje doći. Potrebno je da ih se vidi, da se vidi da oni nisu ništa čudno. 

Pogotovo da ih druga djeca vide na vrijeme, što im znatno pomaže i olakšava ulazak u vrtiće i škole. Zato, još jednom zahvaljujem svima na jednoj ovakvoj divnoj riredbi, na ovako divnoj inicijativi - rekla nam je gospođa Branka.

Zaista prekrasan dan škole, svi su otišli sretni, zadovoljni i ponosni i nadamo se da će s tradicija Luškog šušura nastaviti još dugi niz godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 22:30