StoryEditorOCM
SplitNESLUŽBENO IZ KBC-a

Kanađanin je dan prije smrti bio relativno dobro, ništa nije ukazivalo na najgori scenarij: znamo kada će obdukcija

Piše Ivica Marković
12. svibnja 2023. - 14:08

Obdukcija kanadskog državljanina, koji je u četvrtak ujutro oko 6.30 sati preminuo iz još uvijek neutvrđenih razloga u Jedinici intenzivnog liječenja (JIL) KBC-a Split, trebala bi utvrditi točan uzrok njegove nenadane smrti. Zašto nenadane?

Iz jednostavnog razloga što je njegovo zdravstveno stanje, kako neslužbeno doznajemo, do dana prije njegove smrti bilo relativno dobro i ništa nije ukazivalo na to da je životno ugrožen.

Kako smo doznali iz neslužbenih izvora, Kanađanin je imao "više manjih zdravstvenih problema" koji su u konačnici mogli stvoriti jedan veliki problem. Imao je anemiju, kao i blaži inzult mozga (blaži moždani udar), ali ne takve prirode da bi bio životno ugrožavajući. Uz to je imao i smetnje zbog pada, koji mu se dogodio u splitskom KBC-u, kada je vjerojatno zbog anemije pao, odnosno izgubio svijest.

image
Saša Burić/Ilustracija/Cropix

Zadnji dan, odnosno u srijedu, prije negoli je dospio na JIL, počeli su opći simptomi koji su upućivali da bi u organizmu Kanađanina mogla biti neka bakterija.

Njega, tada u već teškom stanju, u srijedu oko 20.15 sati s Pulmologije premještaju u JIL, gdje mu, nažalost, uz svu moguću najmoderniju zdravstvenu skrb i medikamentoznu terapiju, ne uspijevaju spasiti život. U četvrtak oko 6.30 sati umire. Dakle, u JIL-u je Kanađanin bio nešto više od 10 sati.

Kako doznajemo, obdukcija bi trebala biti obavljena u ponedjeljak. Jedino ako iz Ministarstva zdravstva RH, koje je naložilo inspekcijski nadzor, budu inzistirali na njezinu što žurnijem izvršenju, bit će obavljena preko vikenda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 10:46