StoryEditorOCM
Splitmatijević o adventu

Koje šamaranje! Šef splitskog SDP-a optužuje Grad da je upropastio jednu od ljepših splitskih priča i nudi rješenje

Piše split sd
9. studenog 2023. - 09:05

Davor Matijević, šef splitskog SDP-a, objavio je kako Split možda prvi put nakon 10-ak godina neće imati svoj Advent, a Splićani i potencijalni gosti će tražiti zabavu u Zagrebu ili Dubrovniku, Šibeniku, Trogiru i Makarskoj. Poražavajuće je, kaže, samo se sjetiti da su organizatori zagrebačkog Adventa prije 10-godina dolazili po ideje i savjete u Split da bi oni kroz ove godine svoju priču vrhunski razradili, a mi našu, nažalost, ugasili.

U nastavku prenosimo njegov status:

- Poslijednjih godina angažman Grada i gradskih tvrtki bio je sve manji, a cijene najma koji su naplaćivali ugostiteljima sve više. Takav splitski advent bio je lišen kreativnosti, ambicije i sve se svodilo na jeftine kobasice, kuhano vino i brojanje kišnih dana.

Zatvoriti, ograničiti, ugasiti, ne ulagati, ne razvijati, a pri tom dodatno zaraditi dajući jedino zrak jednostavno više ne ide. U rekordnom roku je jedna na početku lijepa priča do kraja iscrpljena.

Nije sramota ne znati, ali kad je već tako, zar bi im pala kruna s glave da su pronašli profesionalce koji će osmisliti koncept, doveli i uvezali vrhunske kuhare, izvođače i ostale programe i da je grad konačno uložio u uređenje i opremanje.

Ništa, za ovu godinu rješenje vidim u gradskoj tvrtki Promet. Novim, modernim busevima nas i naše goste mogu besplatno razvoziti svaki tjedan do drugog obližnjeg grada i dobit ćemo raznovrsnost ponude, drugačiji doživljaj, a u Splitu ćemo imat dva mjeseca tihe noći. Giboni je 16.12. u Dubrovniku pa se ja odmah zapisujem.

A sad bez šale. Ova godina je gotova, danas je vrijeme za planirati iduću.

Potrebno je privući vrsne i poznate hrvatske kuhare kako bi imali izvrsnu gastro ponudu bez koje dobar Advent nije moguć. I ne treba odmah gledati na profit već na kvalitetu događaja, a to će posljedično i dovest do profita za sam grad, ugostitelje, ali i građane. Najlakše je nabit cijenu najma i nadat se nemogućem.

Preživit ćemo mi nedostatak onakvog Adventa ove godine i svo zlo u tome, ali ajmo počet razmišljat šta ćemo dogodine.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 21:36