stdClass Object ( [id] => 1359949 [title] => Kako je pukla ljubav između Ivoševića i policije: čuvali mu leđa, pa odjednom postali ‘maćani‘ koji ‘surađuju s mafijom‘ [alias] => kako-je-pukla-ljubav-izmedu-ivosevica-i-policije-cuvali-mu-leda-pa-odjednom-postali-macani-koji-suraduju-s-mafijom [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Vjeruje se da je sedma godina krizna za veze i brakove. U vezi Bojana Ivoševića, zamjenika gradonačelnika Splita i splitske policije, prijelomni trenutak je bio na koncu druge godine.

Kao i u većini prekida, jedan partner je prešao put od ljubavi do ogorčenja dok je drugi završio kao meta verbalnih projektila. A sve je krenulo bajkovito i obećavajuće.

Gradonačelnik Ivica Puljak te njegovi pobočnici Antonio Kuzmanić i Bojan Ivošević stupili su na dužnost u lipnju 2021. godine, kada su izabrani prvi put. Mlađi dogradonačelnik dobio je u svoju nadležnost sektor komunale, koji je gorljivo krenuo rješavati.

Nije se libio osobno izlaziti na teren prilikom intervencija komunalnih službi. Tako su se u rujnu iste godine u noćnoj akciji na parkiralištu na Gripama, poznatoj po nazivu “Stupići”, verbalno sukobili Bojan Ivošević i Tonči Omrčen, zakupac parkinga. Dogradonačelnik je angažirao radnike tvrtke “Cestar” da uklone stupiće

Policijski službenici su pozvani na mjesto događaja te su obavili razgovor s dogradonačelnikom i zakupcem. Prema priopćenju, policija je tu bila neutralna i sprječavala eskalaciju nasilja, no u stvarnosti su bili logistika dogradonačelnika koja se pobrinula da se naum uklanjanja spornih stupića provede u djelo.

Nakon piljenja i uklanjanja spornih stupića, dogradonačelnik Ivošević je podnio kaznene prijave protiv osoba za koje je smatrao da su odgovorne. Mjesec dana kasnije je parking zagradio betonskim blokovima.

---

image

U noćnoj akciji na parkiralištu na Gripama verbalno su se sukobili Bojan Ivošević i Tonči Omrčen, zakupac parkinga

Tom Dubravec/Cropix
---

Takvi betonski blokovi poslužili su gradskim službama i u rujnu 2022. godine u akciji “Šumica”. Cilj im je bio zapriječiti prilaz javnoj prometnici na Putu Firula s parkirališta restorana "Biberon Maestro" u Šumici. Stoga su uz komunalne službe Grada stigli i djelatnici gradske tvrtke "Split parking" s paukom koji je dizao automobile s parkirališta.

Policiju je pozvala upomoć osoba iz restorana koja je javila da u Šumici pauk diže osobni automobil s privatnog zemljišta te se zatražila njihova intervencija. No, ubrzo je stigao drugi poziv, osobno od Bojana Ivoševića, koji je također bio na terenu tj. u Šumici i pozvao policiju.

Policajci su stigli i “osiguravali da ne dođe do remećenja javnog reda i mira”. To je bio formalno pravni razlog, stvarni je bio, kao i na Gripama, da se omogući nesmetano djelovanje gradskim službama predvođenim dogradonačelnikom, koji je to i potvrdio.

Zlobnici bi kazali da su policajci preuzeli ulogu pretorijanske garde mladog dogradonačelnika, ali budimo realni, koji policajac bi doveo u pitanje postupanje gradskih vlasti? Jasno je da se podrazumijevalo da gradske službe postupaju zakonito i ispravno.

No, pokazalo se da pozadina akcija “Stupići” i “Šumica” nije baš onakva kakvom ju je prikazivao Bojan Ivošević. Prvo su kaznene prijave koje je podnio protiv odgovornih osoba vezano za parkirališta na Gripama odbačene u studenome 2022. godine. Zatim je četiri mjeseca kasnije Visoki trgovački sud Gradu Splitu naložio uklanjanje betonskih blokova i zabranio svako postupanje u Šumici.

U istoj odluci je navedeno da je postavljanje navedenih betonskih pregrada predstavljalo "radnje kojima se ugrožava pravni red". Formulacija dosta nezgodna za splitsku policiju kada se uzme u obzir da su oni na mjestu događaja osiguravali nesmetano postupanje gradskih službi.

---

image

Ivošević je pozvao policiju i prilikom akcije pred restoranom u Šumici

Ante Čizmić/Cropix
---

Osim svojim prisustvom tijekom komunalnih akcija, policija je ozbiljno shvaćanje funkcije dogradonačelnika Splita pokazala u još nekoliko situacija. Krajem studenoga 2021. godine Marijofil Brnadić (53), vlasnik kioska za čuvanje prtljage na Istočnoj obali, uhićen je i priveden u postaju zbog prijetnji upućenih dogradonačelniku Ivoševiću preko Facebooka.

Prenoćio je u policiji, a sljedeće jutro je priveden na Prekršajni sud u Splitu, nakon čega je proglašen krivim i kažnjen s 5000 kuna. Već u ožujku  2022. godine policija je ponovno trenutno reagirala izlaskom na teren kada je Bojan Ivošević protiv nepoznate osobe podnio kaznenu prijavu zbog neovlaštenog snimanja.

Radilo se o audiosnimci koja se proširila društvenim mrežama, sa sastanka u JU PŠ-u "Marjan" u trajanju od 17 minuta. Policija nije pozvala na razgovor osobu za koju su imali naznake da je snimila sastanak na razgovor, već su otišli po nju u prostorije JU PŠ-a "Marjan".

Edukatoricu Marijanu Carevski Balić su odveli u policijsku postaju na obavijesni razgovor te joj je oduzet mobitel.  Ubrzo je postala i formalno osumnjičena, o čemu je obaviješten DORH. Početkom lipnja iste godine je kaznena prijava odbačena.

U srpnju 2022. godine je policija privela 44-godišnjeg vlasnika turističke agencije zbog telefonske prijetnje koju je uputio splitskom dogradonačelniku Ivoševiću. Dogradonačelnik je i ovaj put na terenu obavljao svoju dužnost te je došao do agencija na Matejuški, gdje je kazao djelatnici da više ne smiju ilegalno postavljati sendvič-reklame u obližnjem parku.

Vlasnik je preko telefona Ivoševiću poručio da će doći do agencije i "istriskati" ga. Dogradonačelnik je pozvao policiju koja je brzo stigla na Matejušku, a stigao je i vlasnik koji je završio u pritvoru uz kaznenu prijavu zbog prijetnji.

U rujnu iste godine splitski policajci su 20 dana tražili D. Ž. (25) iz Splita, koji je oko 16 sati na Kruševića gumnu šakom udario dogradonačelnika Ivoševića, kojem su u KBC-u Split utvrđene lakše ozljede glave.

Dogradonačelnik je kazao da je intervenirao zbog obiteljskog nasilja jer je čuo da muškarac viče na žensku osobu. Nakon uhićenja, nad D.Ž. je provedeno kriminalističko istraživanje te je prijavljen zbog prijetnji Bojanu Ivoševiću.

---

image

Policajci su 20 dana tražili D. Ž. (25) iz Splita, koji je na Kruševića gumnu šakom udario dogradonačelnika Ivoševića

Ante Čizmić/Cropix
---

U lipnju 2023. godine je u pritvoru završio koktel majstor R.R. kojeg je Bojan Ivošević prijavio za kazneno djelo prijetnje prema službenoj osobi u vezi s njezinim radom nakon incidenta u središtu grada. Uhićen je i nakon otrježnjenja uz kaznenu prijavu doveden pritvorskom nadzorniku.

Početkom srpnja prošle godine je dogradonačelnik prijavio policiji Mateja M. (31) iz Splita zbog komentara na Facebooku u kojem ga je nazvao “četnikom” i u kojem je napisao da ga “treba dobro polomiti”. Na Općinskom prekršajnom sudu u Splitu 31-godišnjak  je kažnjen s 3200 eura zbog kršenja Zakona o suzbijanju diskriminacije.

O radu policije na svom FB profilu dogradonačelnik Ivošević je tada, između ostalog, napisao:

- Za razliku od političara, službenici MUP-a znaju da ovakve stvari nisu prihvatljive i svoj posao obavljaju profesionalno, na čemu im zahvaljujem.

Ali, istog mjeseca su se pojavili prvi disonantni tonovi u dvoglasju dogradonačelnika i splitske policije. Bojan Ivošević optužio je policiju da je podbacila u pitanju održavanja javnog reda i mira u Splitu, jer su, prema njemu, oni ti koji bi trebali obuzdavati pijane turiste kada se neprimjereno ponašaju po centru grada.

Naknadno je težište krivnje s lokalnih policijskih snaga bacio na MUP i ministra Davora Božinovića. Početkom studenoga prošle godine, ipak, postaje jasno da “ljubav više ne stanuje tu”.

---

image

Braneći igličasti bor na Gripama, dogradonačelnik je kazao policajcima koji su izišli na teren: “Vi policajci ste maćani i niste normalni”

Josko Šupić/Cropix
---

U Glagoljaškoj ulici na splitskim Gripama, braneći igličasti bor, dogradonačelnik je kazao policajcima koji su izišli na teren: “Vi policajci ste maćani i niste normalni”.

Dva tjedna kasnije mu je uručen prekršajni nalog na 700 eura kazne zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika. Bojan Ivošević odgovara teškom artiljerijom, optužbama na račun splitske policije za koju kaže da su korumpirani i surađuju s narkomafijom.

Tvrdi da policajci rade kao redari u noćnom klubu u kojem poslovne udjele ima investitor s Gripa te opstruiraju racije u lokalu povezanom s pojedincima iz organiziranih zločinačkih udruga pa tako i onom Nenada Petraka, narkobosa.

Ponovno ih je "potkačio" predzadnji dan siječnja ove godine, kada je s investitorom radova Igorom Kraljevićem te još jednom osobom nakon rasprave na Gripama kraj stabla razdora doveden u službene prostorije policije. Budući da je utvrđeno da nisu remetili javni red i mir, istu večer su pušteni bez prijave.

Nakon izlaska iz Druge policijske postaje, dogradonačelnik baca rukavicu u lice splitskoj policiji. Kazao je da ga je investitor radova “nazvao retardiranim, potpuno svjestan da je zamjenik gradonačelnika koji ga upozorava da je stablo zaštićeno, bilo na javnoj ili privatnoj površini”. 

- Vjerujem da će Druga policijska postaja i načelnik Balov postupiti isto kao i prije mjesec dana prema meni i podignuti prijavu za vrijeđanje službene osobe. Sve suprotno pokazat će da nije isti aršin koga se vrijeđa, odnosno da se mijenja prag tolerancije - izjavio je.

Nakon tih njegovih riječi, jasno je ne samo da je  došlo do trajnog “neslaganja karaktera” sa splitskom policijom, već i da se radi o visoko konfliktnom razvodu.

---

image

Bojan Ivošević nakon davanja iskaza u Drugoj policijskoj postaji, gdje je doveden zbog remećenja javnog reda i mira na Gripama

Nikola Vilić/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘konfliktan razvod‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => ‘konfliktan razvod‘ 2 0 8692 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-01-30 21:48:15 [created_by] => 3151 [created_by_alias] => Katarina Marić Banje [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-01-31 15:07:00 [modified_by] => 3151 [publish_up] => 2024-01-31 13:34:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Kako je pukla ljubav između Ivoševića i policije: čuvali mu leđa, pa odjednom postali 'maćani' koji 'surađuju s mafijom' page_title=Kako je pukla ljubav između Ivoševića i policije: čuvali mu leđa, pa odjednom postali 'maćani' koji 'surađuju s mafijom' [metakey] => Bojan Ivošević, pu splitsko - dalmatinska, policija [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/01\/30\/23464357.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/30\/23319400.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/30\/23464355.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/30\/26020840.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/30\/26477754.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/30\/19250090.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/30\/26479094.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Josko \u0160upi\u0107\/Cropix","Ante Cizmic\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Zlobnici bi kazali da su policajci preuzeli ulogu pretorijanske garde mladog dogradona\u010delnika...<\/p>","

Policajci su 20 dana tra\u017eili\u00a0D. \u017d.\u00a0(25) iz Splita, koji je na Kru\u0161evi\u0107a gumnu \u0161akom udario dogradona\u010delnika Ivo\u0161evi\u0107a<\/p>","

Ivo\u0161evi\u0107 je pozvao policiju i prilikom akcije pred restoranom u \u0160umici<\/p>","

Brane\u0107i igli\u010dasti bor na Gripama, dogradona\u010delnik je kazao policajcima koji su izi\u0161li na teren: \u201cVi policajci ste ma\u0107ani i niste normalni\u201d<\/p>","

Kod gra\u0111evinskog terena ispod tvr\u0111ave Gripe do\u0161lo je do konflikta izme\u0111u dogradona\u010delnika Bojana Ivo\u0161evi\u0107a i investitora<\/p>","

U no\u0107noj akciji na parkirali\u0161tu na Gripama verbalno su se sukobili Bojan Ivo\u0161evi\u0107 i\u00a0Ton\u010di Omr\u010den, zakupac parkinga<\/p>","

Bojan Ivo\u0161evi\u0107 nakon davanja iskaza u Drugoj policijskoj postaji, gdje je doveden zbog reme\u0107enja javnog reda i mira na Gripama<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1279","hd_23464357_1920.jpg":"1920x1080","k_23464357_1280.jpg":"1280x1280","k_23464357_1024.jpg":"1024x1024","k_23464357_640.jpg":"640x640","k_23464357_480.jpg":"480x480","k_23464357_340.jpg":"340x340","k_23464357_220.jpg":"220x220","o_23464357_1280.jpg":"1280x852","o_23464357_1024.jpg":"1024x682","o_23464357_640.jpg":"640x426","o_23464357_480.jpg":"480x319","o_23464357_340.jpg":"340x226","o_23464357_220.jpg":"220x146","h_23464357_1280.jpg":"1280x854","h_23464357_1024.jpg":"1024x683","h_23464357_640.jpg":"640x427","h_23464357_480.jpg":"480x320","h_23464357_340.jpg":"340x227","h_23464357_220.jpg":"220x147","pp_23464357_1280.jpg":"1280x1628","pp_23464357_1024.jpg":"1024x1303","pp_23464357_640.jpg":"640x814","pp_23464357_480.jpg":"480x611","pp_23464357_340.jpg":"340x432","pp_23464357_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1248","hd_23319400_1920.jpg":"1920x1080","k_23319400_1280.jpg":"1280x1280","k_23319400_1024.jpg":"1024x1024","k_23319400_640.jpg":"640x640","k_23319400_480.jpg":"480x480","k_23319400_340.jpg":"340x340","k_23319400_220.jpg":"220x220","o_23319400_1280.jpg":"1280x832","o_23319400_1024.jpg":"1024x665","o_23319400_640.jpg":"640x416","o_23319400_480.jpg":"480x312","o_23319400_340.jpg":"340x221","o_23319400_220.jpg":"220x143","h_23319400_1280.jpg":"1280x854","h_23319400_1024.jpg":"1024x683","h_23319400_640.jpg":"640x427","h_23319400_480.jpg":"480x320","h_23319400_340.jpg":"340x227","h_23319400_220.jpg":"220x147","pp_23319400_1280.jpg":"1280x1628","pp_23319400_1024.jpg":"1024x1303","pp_23319400_640.jpg":"640x814","pp_23319400_480.jpg":"480x611","pp_23319400_340.jpg":"340x432","pp_23319400_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1081","hd_23464355_1920.jpg":"1920x1080","k_23464355_1280.jpg":"1280x1280","k_23464355_1024.jpg":"1024x1024","k_23464355_640.jpg":"640x640","k_23464355_480.jpg":"480x480","k_23464355_340.jpg":"340x340","k_23464355_220.jpg":"220x220","o_23464355_1280.jpg":"1280x720","o_23464355_1024.jpg":"1024x576","o_23464355_640.jpg":"640x360","o_23464355_480.jpg":"480x270","o_23464355_340.jpg":"340x191","o_23464355_220.jpg":"220x123","h_23464355_1280.jpg":"1280x854","h_23464355_1024.jpg":"1024x683","h_23464355_640.jpg":"640x427","h_23464355_480.jpg":"480x320","h_23464355_340.jpg":"340x227","h_23464355_220.jpg":"220x147","pp_23464355_1280.jpg":"1280x1628","pp_23464355_1024.jpg":"1024x1303","pp_23464355_640.jpg":"640x814","pp_23464355_480.jpg":"480x611","pp_23464355_340.jpg":"340x432","pp_23464355_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1132","hd_26020840_1920.jpg":"1920x1080","k_26020840_1280.jpg":"1280x1280","k_26020840_1024.jpg":"1024x1024","k_26020840_640.jpg":"640x640","k_26020840_480.jpg":"480x480","k_26020840_340.jpg":"340x340","k_26020840_220.jpg":"220x220","o_26020840_1280.jpg":"1280x754","o_26020840_1024.jpg":"1024x603","o_26020840_640.jpg":"640x377","o_26020840_480.jpg":"480x283","o_26020840_340.jpg":"340x200","o_26020840_220.jpg":"220x129","h_26020840_1280.jpg":"1280x854","h_26020840_1024.jpg":"1024x683","h_26020840_640.jpg":"640x427","h_26020840_480.jpg":"480x320","h_26020840_340.jpg":"340x227","h_26020840_220.jpg":"220x147","pp_26020840_1280.jpg":"1280x1628","pp_26020840_1024.jpg":"1024x1303","pp_26020840_640.jpg":"640x814","pp_26020840_480.jpg":"480x611","pp_26020840_340.jpg":"340x432","pp_26020840_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1279","hd_26477754_1920.jpg":"1920x1080","k_26477754_1280.jpg":"1280x1280","k_26477754_1024.jpg":"1024x1024","k_26477754_640.jpg":"640x640","k_26477754_480.jpg":"480x480","k_26477754_340.jpg":"340x340","k_26477754_220.jpg":"220x220","o_26477754_1280.jpg":"1280x852","o_26477754_1024.jpg":"1024x682","o_26477754_640.jpg":"640x426","o_26477754_480.jpg":"480x319","o_26477754_340.jpg":"340x226","o_26477754_220.jpg":"220x146","h_26477754_1280.jpg":"1280x854","h_26477754_1024.jpg":"1024x683","h_26477754_640.jpg":"640x427","h_26477754_480.jpg":"480x320","h_26477754_340.jpg":"340x227","h_26477754_220.jpg":"220x147","pp_26477754_1280.jpg":"1280x1628","pp_26477754_1024.jpg":"1024x1303","pp_26477754_640.jpg":"640x814","pp_26477754_480.jpg":"480x611","pp_26477754_340.jpg":"340x432","pp_26477754_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_19250090_1920.jpg":"1920x1080","k_19250090_1280.jpg":"1280x1280","k_19250090_1024.jpg":"1024x1024","k_19250090_640.jpg":"640x640","k_19250090_480.jpg":"480x480","k_19250090_340.jpg":"340x340","k_19250090_220.jpg":"220x220","o_19250090_1280.jpg":"1280x853","o_19250090_1024.jpg":"1024x682","o_19250090_640.jpg":"640x426","o_19250090_480.jpg":"480x320","o_19250090_340.jpg":"340x226","o_19250090_220.jpg":"220x146","h_19250090_1280.jpg":"1280x854","h_19250090_1024.jpg":"1024x683","h_19250090_640.jpg":"640x427","h_19250090_480.jpg":"480x320","h_19250090_340.jpg":"340x227","h_19250090_220.jpg":"220x147","pp_19250090_1280.jpg":"1280x1628","pp_19250090_1024.jpg":"1024x1303","pp_19250090_640.jpg":"640x814","pp_19250090_480.jpg":"480x611","pp_19250090_340.jpg":"340x432","pp_19250090_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26479094_1920.jpg":"1920x1080","k_26479094_1280.jpg":"1280x1280","k_26479094_1024.jpg":"1024x1024","k_26479094_640.jpg":"640x640","k_26479094_480.jpg":"480x480","k_26479094_340.jpg":"340x340","k_26479094_220.jpg":"220x220","o_26479094_1280.jpg":"1280x853","o_26479094_1024.jpg":"1024x682","o_26479094_640.jpg":"640x426","o_26479094_480.jpg":"480x320","o_26479094_340.jpg":"340x226","o_26479094_220.jpg":"220x146","h_26479094_1280.jpg":"1280x854","h_26479094_1024.jpg":"1024x683","h_26479094_640.jpg":"640x427","h_26479094_480.jpg":"480x320","h_26479094_340.jpg":"340x227","h_26479094_220.jpg":"220x147","pp_26479094_1280.jpg":"1280x1628","pp_26479094_1024.jpg":"1024x1303","pp_26479094_640.jpg":"640x814","pp_26479094_480.jpg":"480x611","pp_26479094_340.jpg":"340x432","pp_26479094_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7797403 Threads: 3 Questions: 1637027512 Slow queries: 4864673 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111424221 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/kako-je-pukla-ljubav-izmedu-ivosevica-i-policije-cuvali-mu-leda-pa-odjednom-postali-macani-koji-suraduju-s-mafijom-1359949 [printLink] => /split/kako-je-pukla-ljubav-izmedu-ivosevica-i-policije-cuvali-mu-leda-pa-odjednom-postali-macani-koji-suraduju-s-mafijom-1359949?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 446529 [name] => Bojan Ivošević [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => bojan-ivosevic [link] => /tag/bojan-ivosevic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 710913 [name] => pu splitsko - dalmatinska [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-03-29 12:17:24 [main_article_id] => 0 [alias] => pu-splitsko-dalmatinska-0 [link] => /tag/pu-splitsko-dalmatinska-0 ) [2] => stdClass Object ( [id] => 278599 [name] => Policija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => policija [link] => /tag/policija ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘konfliktan razvod‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Kako je pukla ljubav između Ivoševića i policije: čuvali mu leđa, pa odjednom postali ‘maćani‘ koji ‘surađuju s mafijom‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3151 [name] => Katarina Marić Banje [username] => katarina-mari-banje [email] => katarina-mari-banje@sd.hr [password] => $2y$10$P4kYrFaacPU/.VuKGNKeUe6dAn3nD5tEIXkvCALbmt8WMNVG34.Mq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/katarina-maric-banje-3151 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1669 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/23a24868e1150aea3be0e771ad7def71?s=100&default=https%3A%2F%2Fzdravlje.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/30/23464357.jpg [galleryCount] => 7 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Ante Čizmić/Cropix [mainImageDesc] =>

Zlobnici bi kazali da su policajci preuzeli ulogu pretorijanske garde mladog dogradonačelnika...

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/30/23464357.jpg [title] =>

Zlobnici bi kazali da su policajci preuzeli ulogu pretorijanske garde mladog dogradonačelnika...

Ante Čizmić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/30/23319400.jpg [title] =>

Policajci su 20 dana tražili D. Ž. (25) iz Splita, koji je na Kruševića gumnu šakom udario dogradonačelnika Ivoševića

Ante Čizmić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/30/23464355.jpg [title] =>

Ivošević je pozvao policiju i prilikom akcije pred restoranom u Šumici

Ante Čizmić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/30/26020840.jpg [title] =>

Braneći igličasti bor na Gripama, dogradonačelnik je kazao policajcima koji su izišli na teren: “Vi policajci ste maćani i niste normalni”

Josko Šupić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/30/26477754.jpg [title] =>

Kod građevinskog terena ispod tvrđave Gripe došlo je do konflikta između dogradonačelnika Bojana Ivoševića i investitora

Ante Cizmic/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/30/19250090.jpg [title] =>

U noćnoj akciji na parkiralištu na Gripama verbalno su se sukobili Bojan Ivošević i Tonči Omrčen, zakupac parkinga

Tom Dubravec/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/30/26479094.jpg [title] =>

Bojan Ivošević nakon davanja iskaza u Drugoj policijskoj postaji, gdje je doveden zbog remećenja javnog reda i mira na Gripama

Nikola Vilić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Vjeruje se da je sedma godina krizna za veze i brakove. U vezi Bojana Ivoševića, zamjenika gradonačelnika Splita i splitske policije, prijelomni trenutak je bio na koncu druge godine.

Kao i u većini prekida, jedan partner je prešao put od ljubavi do ogorčenja dok je drugi završio kao meta verbalnih projektila. A sve je krenulo bajkovito i obećavajuće.

Gradonačelnik Ivica Puljak te njegovi pobočnici Antonio Kuzmanić i Bojan Ivošević stupili su na dužnost u lipnju 2021. godine, kada su izabrani prvi put. Mlađi dogradonačelnik dobio je u svoju nadležnost sektor komunale, koji je gorljivo krenuo rješavati.

Nije se libio osobno izlaziti na teren prilikom intervencija komunalnih službi. Tako su se u rujnu iste godine u noćnoj akciji na parkiralištu na Gripama, poznatoj po nazivu “Stupići”, verbalno sukobili Bojan Ivošević i Tonči Omrčen, zakupac parkinga. Dogradonačelnik je angažirao radnike tvrtke “Cestar” da uklone stupiće

Policijski službenici su pozvani na mjesto događaja te su obavili razgovor s dogradonačelnikom i zakupcem. Prema priopćenju, policija je tu bila neutralna i sprječavala eskalaciju nasilja, no u stvarnosti su bili logistika dogradonačelnika koja se pobrinula da se naum uklanjanja spornih stupića provede u djelo.

Nakon piljenja i uklanjanja spornih stupića, dogradonačelnik Ivošević je podnio kaznene prijave protiv osoba za koje je smatrao da su odgovorne. Mjesec dana kasnije je parking zagradio betonskim blokovima.

---

image

U noćnoj akciji na parkiralištu na Gripama verbalno su se sukobili Bojan Ivošević i Tonči Omrčen, zakupac parkinga

Tom Dubravec/Cropix
---

Takvi betonski blokovi poslužili su gradskim službama i u rujnu 2022. godine u akciji “Šumica”. Cilj im je bio zapriječiti prilaz javnoj prometnici na Putu Firula s parkirališta restorana "Biberon Maestro" u Šumici. Stoga su uz komunalne službe Grada stigli i djelatnici gradske tvrtke "Split parking" s paukom koji je dizao automobile s parkirališta.

Policiju je pozvala upomoć osoba iz restorana koja je javila da u Šumici pauk diže osobni automobil s privatnog zemljišta te se zatražila njihova intervencija. No, ubrzo je stigao drugi poziv, osobno od Bojana Ivoševića, koji je također bio na terenu tj. u Šumici i pozvao policiju.

Policajci su stigli i “osiguravali da ne dođe do remećenja javnog reda i mira”. To je bio formalno pravni razlog, stvarni je bio, kao i na Gripama, da se omogući nesmetano djelovanje gradskim službama predvođenim dogradonačelnikom, koji je to i potvrdio.

Zlobnici bi kazali da su policajci preuzeli ulogu pretorijanske garde mladog dogradonačelnika, ali budimo realni, koji policajac bi doveo u pitanje postupanje gradskih vlasti? Jasno je da se podrazumijevalo da gradske službe postupaju zakonito i ispravno.

No, pokazalo se da pozadina akcija “Stupići” i “Šumica” nije baš onakva kakvom ju je prikazivao Bojan Ivošević. Prvo su kaznene prijave koje je podnio protiv odgovornih osoba vezano za parkirališta na Gripama odbačene u studenome 2022. godine. Zatim je četiri mjeseca kasnije Visoki trgovački sud Gradu Splitu naložio uklanjanje betonskih blokova i zabranio svako postupanje u Šumici.

U istoj odluci je navedeno da je postavljanje navedenih betonskih pregrada predstavljalo "radnje kojima se ugrožava pravni red". Formulacija dosta nezgodna za splitsku policiju kada se uzme u obzir da su oni na mjestu događaja osiguravali nesmetano postupanje gradskih službi.

---

image

Ivošević je pozvao policiju i prilikom akcije pred restoranom u Šumici

Ante Čizmić/Cropix
---

Osim svojim prisustvom tijekom komunalnih akcija, policija je ozbiljno shvaćanje funkcije dogradonačelnika Splita pokazala u još nekoliko situacija. Krajem studenoga 2021. godine Marijofil Brnadić (53), vlasnik kioska za čuvanje prtljage na Istočnoj obali, uhićen je i priveden u postaju zbog prijetnji upućenih dogradonačelniku Ivoševiću preko Facebooka.

Prenoćio je u policiji, a sljedeće jutro je priveden na Prekršajni sud u Splitu, nakon čega je proglašen krivim i kažnjen s 5000 kuna. Već u ožujku  2022. godine policija je ponovno trenutno reagirala izlaskom na teren kada je Bojan Ivošević protiv nepoznate osobe podnio kaznenu prijavu zbog neovlaštenog snimanja.

Radilo se o audiosnimci koja se proširila društvenim mrežama, sa sastanka u JU PŠ-u "Marjan" u trajanju od 17 minuta. Policija nije pozvala na razgovor osobu za koju su imali naznake da je snimila sastanak na razgovor, već su otišli po nju u prostorije JU PŠ-a "Marjan".

Edukatoricu Marijanu Carevski Balić su odveli u policijsku postaju na obavijesni razgovor te joj je oduzet mobitel.  Ubrzo je postala i formalno osumnjičena, o čemu je obaviješten DORH. Početkom lipnja iste godine je kaznena prijava odbačena.

U srpnju 2022. godine je policija privela 44-godišnjeg vlasnika turističke agencije zbog telefonske prijetnje koju je uputio splitskom dogradonačelniku Ivoševiću. Dogradonačelnik je i ovaj put na terenu obavljao svoju dužnost te je došao do agencija na Matejuški, gdje je kazao djelatnici da više ne smiju ilegalno postavljati sendvič-reklame u obližnjem parku.

Vlasnik je preko telefona Ivoševiću poručio da će doći do agencije i "istriskati" ga. Dogradonačelnik je pozvao policiju koja je brzo stigla na Matejušku, a stigao je i vlasnik koji je završio u pritvoru uz kaznenu prijavu zbog prijetnji.

U rujnu iste godine splitski policajci su 20 dana tražili D. Ž. (25) iz Splita, koji je oko 16 sati na Kruševića gumnu šakom udario dogradonačelnika Ivoševića, kojem su u KBC-u Split utvrđene lakše ozljede glave.

Dogradonačelnik je kazao da je intervenirao zbog obiteljskog nasilja jer je čuo da muškarac viče na žensku osobu. Nakon uhićenja, nad D.Ž. je provedeno kriminalističko istraživanje te je prijavljen zbog prijetnji Bojanu Ivoševiću.

---

image

Policajci su 20 dana tražili D. Ž. (25) iz Splita, koji je na Kruševića gumnu šakom udario dogradonačelnika Ivoševića

Ante Čizmić/Cropix
---

U lipnju 2023. godine je u pritvoru završio koktel majstor R.R. kojeg je Bojan Ivošević prijavio za kazneno djelo prijetnje prema službenoj osobi u vezi s njezinim radom nakon incidenta u središtu grada. Uhićen je i nakon otrježnjenja uz kaznenu prijavu doveden pritvorskom nadzorniku.

Početkom srpnja prošle godine je dogradonačelnik prijavio policiji Mateja M. (31) iz Splita zbog komentara na Facebooku u kojem ga je nazvao “četnikom” i u kojem je napisao da ga “treba dobro polomiti”. Na Općinskom prekršajnom sudu u Splitu 31-godišnjak  je kažnjen s 3200 eura zbog kršenja Zakona o suzbijanju diskriminacije.

O radu policije na svom FB profilu dogradonačelnik Ivošević je tada, između ostalog, napisao:

- Za razliku od političara, službenici MUP-a znaju da ovakve stvari nisu prihvatljive i svoj posao obavljaju profesionalno, na čemu im zahvaljujem.

Ali, istog mjeseca su se pojavili prvi disonantni tonovi u dvoglasju dogradonačelnika i splitske policije. Bojan Ivošević optužio je policiju da je podbacila u pitanju održavanja javnog reda i mira u Splitu, jer su, prema njemu, oni ti koji bi trebali obuzdavati pijane turiste kada se neprimjereno ponašaju po centru grada.

Naknadno je težište krivnje s lokalnih policijskih snaga bacio na MUP i ministra Davora Božinovića. Početkom studenoga prošle godine, ipak, postaje jasno da “ljubav više ne stanuje tu”.

---

image

Braneći igličasti bor na Gripama, dogradonačelnik je kazao policajcima koji su izišli na teren: “Vi policajci ste maćani i niste normalni”

Josko Šupić/Cropix
---

U Glagoljaškoj ulici na splitskim Gripama, braneći igličasti bor, dogradonačelnik je kazao policajcima koji su izišli na teren: “Vi policajci ste maćani i niste normalni”.

Dva tjedna kasnije mu je uručen prekršajni nalog na 700 eura kazne zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika. Bojan Ivošević odgovara teškom artiljerijom, optužbama na račun splitske policije za koju kaže da su korumpirani i surađuju s narkomafijom.

Tvrdi da policajci rade kao redari u noćnom klubu u kojem poslovne udjele ima investitor s Gripa te opstruiraju racije u lokalu povezanom s pojedincima iz organiziranih zločinačkih udruga pa tako i onom Nenada Petraka, narkobosa.

Ponovno ih je "potkačio" predzadnji dan siječnja ove godine, kada je s investitorom radova Igorom Kraljevićem te još jednom osobom nakon rasprave na Gripama kraj stabla razdora doveden u službene prostorije policije. Budući da je utvrđeno da nisu remetili javni red i mir, istu večer su pušteni bez prijave.

Nakon izlaska iz Druge policijske postaje, dogradonačelnik baca rukavicu u lice splitskoj policiji. Kazao je da ga je investitor radova “nazvao retardiranim, potpuno svjestan da je zamjenik gradonačelnika koji ga upozorava da je stablo zaštićeno, bilo na javnoj ili privatnoj površini”. 

- Vjerujem da će Druga policijska postaja i načelnik Balov postupiti isto kao i prije mjesec dana prema meni i podignuti prijavu za vrijeđanje službene osobe. Sve suprotno pokazat će da nije isti aršin koga se vrijeđa, odnosno da se mijenja prag tolerancije - izjavio je.

Nakon tih njegovih riječi, jasno je ne samo da je  došlo do trajnog “neslaganja karaktera” sa splitskom policijom, već i da se radi o visoko konfliktnom razvodu.

---

image

Bojan Ivošević nakon davanja iskaza u Drugoj policijskoj postaji, gdje je doveden zbog remećenja javnog reda i mira na Gripama

Nikola Vilić/Cropix
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Josko Šupić/Cropix Ante Cizmic/Cropix Tom Dubravec/Cropix Nikola Vilić/Cropix
Ante Čizmić/Cropix

Zlobnici bi kazali da su policajci preuzeli ulogu pretorijanske garde mladog dogradonačelnika...

Ante Čizmić/Cropix

Policajci su 20 dana tražili D. Ž. (25) iz Splita, koji je na Kruševića gumnu šakom udario dogradonačelnika Ivoševića

Ante Čizmić/Cropix

Ivošević je pozvao policiju i prilikom akcije pred restoranom u Šumici

Josko Šupić/Cropix

Braneći igličasti bor na Gripama, dogradonačelnik je kazao policajcima koji su izišli na teren: “Vi policajci ste maćani i niste normalni”

Ante Cizmic/Cropix

Kod građevinskog terena ispod tvrđave Gripe došlo je do konflikta između dogradonačelnika Bojana Ivoševića i investitora

Tom Dubravec/Cropix

U noćnoj akciji na parkiralištu na Gripama verbalno su se sukobili Bojan Ivošević i Tonči Omrčen, zakupac parkinga

Nikola Vilić/Cropix

Bojan Ivošević nakon davanja iskaza u Drugoj policijskoj postaji, gdje je doveden zbog remećenja javnog reda i mira na Gripama

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/kako-je-pukla-ljubav-izmedu-ivosevica-i-policije-cuvali-mu-leda-pa-odjednom-postali-macani-koji-suraduju-s-mafijom-1359949 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=4055650c1707bc11bcf291258158e88a88c98de2 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Kako+je+pukla+ljubav+izme%C4%91u+Ivo%C5%A1evi%C4%87a+i+policije%3A+%C4%8Duvali+mu+le%C4%91a%2C+pa+odjednom+postali+%E2%80%98ma%C4%87ani%E2%80%98+koji+%E2%80%98sura%C4%91uju+s+mafijom%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fkako-je-pukla-ljubav-izmedu-ivosevica-i-policije-cuvali-mu-leda-pa-odjednom-postali-macani-koji-suraduju-s-mafijom-1359949 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fkako-je-pukla-ljubav-izmedu-ivosevica-i-policije-cuvali-mu-leda-pa-odjednom-postali-macani-koji-suraduju-s-mafijom-1359949 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘konfliktan razvod‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Split‘konfliktan razvod‘

Kako je pukla ljubav između Ivoševića i policije: čuvali mu leđa, pa odjednom postali ‘maćani‘ koji ‘surađuju s mafijom‘

Piše Katarina Marić Banje
31. siječnja 2024. - 14:34

Vjeruje se da je sedma godina krizna za veze i brakove. U vezi Bojana Ivoševića, zamjenika gradonačelnika Splita i splitske policije, prijelomni trenutak je bio na koncu druge godine.

Kao i u većini prekida, jedan partner je prešao put od ljubavi do ogorčenja dok je drugi završio kao meta verbalnih projektila. A sve je krenulo bajkovito i obećavajuće.

Gradonačelnik Ivica Puljak te njegovi pobočnici Antonio Kuzmanić i Bojan Ivošević stupili su na dužnost u lipnju 2021. godine, kada su izabrani prvi put. Mlađi dogradonačelnik dobio je u svoju nadležnost sektor komunale, koji je gorljivo krenuo rješavati.

Nije se libio osobno izlaziti na teren prilikom intervencija komunalnih službi. Tako su se u rujnu iste godine u noćnoj akciji na parkiralištu na Gripama, poznatoj ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 15:47