StoryEditorOCM
SplitPOVODANJ

Jedno od najfrekventnijih splitskih križanja je pod vodom! Obilna kiša napravila je bazen, stvaraju se velike gužve...

Piše N. L.
21. listopada 2023. - 12:27

Današnja obilna kiša koja je u kratko vrijeme sručila na Split izazvala je, očekivano, probleme na prometnicama. Najgore je bilo na križanju Ulice Domovinskog rata i Dubrovačke koje je bilo skroz poplavljeno uključujući čak i dio nogostupa.

image
Snimio čitatelj
image
Snimio čitatelj

Kako nan javljaju vozači koji su tuda prolazili, stvaraju se velike gužve jer vozila ne mogu proći kroz "bazen" koji se na tom dijelu stvorio.

Ivica Perić, tehnički direktor "Vodovoda i kanalizacije" kaže nam kako su djelatnici ove tvrtke obišli sve kritične točke po gradu, te da je situacija zadovoljavajuća, osim na ovoj spomenutoj lokaciji. Riječ je, inače, o trenutno najkritičnijoj točki po pitanju oborinske odvodnje u gradu, koja zahtijeva temeljitiju rekonstrukciju.

- Preventivno smo prije kiše zajedno sa Čistoćom očistili slivnike, jedna ekipa je na terenu, a druga je u pripravnosti - kazao je. 

Na teren su izašli i djelatnici "Cestara" koji su prionuli čišćenju slivnika.

image
Nikola Vilić/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix

Što se tiče vode za piće, Perić nas je izvijestio kako su parametri mutnoće na izvoripštu Jadra debelo ispod granične vrijednosti od 4 NTUte trenutno iznose 0,24 NTU, što znači da je potpuno ispravna.

image


 

Nikola Vilić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 04:20