StoryEditorOCM
SplitVREMENSKE NEPRILIKE

Jaka krupa potaracala sve u Žrnovnici, po mjestu su jutros bile hrpe leda: ‘Stradalo je sve u samo pola sata‘

Piše Mia Uzinić
27. travnja 2024. - 13:56

Noćas je grmljavinsko nevrijeme pogodilo Split i okolicu. Šteta je ogromna, među ostalim, u Žrnovnici u kojoj je jaka krupa uništila poljoprivredu. Tijekom "prvog udara" oko 1 i 30 u noći, osim Žrnovnice na udaru su bili Solin, Kučine i dio Gornjeg Sitnog. Drugi val krenuo je oko 3 sata ujutro kada je "pokosilo" potez od Majdana, preko Mravinaca i Kučina do Žrnovnice. 

- Bila je sinoć baš jaka krupa, jutros sam u blizinu vojarne po cesti vidio ostatke nanosa - govori A. U. koji živi na samom ulazu u Žrnovnicu. 

Kontaktirali smo i predsjednika Gradskog kotara Žrnovica, Marija Lolića, koji nam je potvrdio da je krupa sinoć "potaracala" sve pred sobom. 

image

Jaka krupa u Žrnovnici

Privatni Album/

- Čuo sam jutros od Mještana da je stradala većina toga što su posadili, šteta se trenutno zbraja pa ćemo tek saznati koliko toga je zapravo uništeno. Krupa je naglo krenula usred noći te u jako kratkom vremenu, u otprilike pola sata, sve "potaracala". Cijela Žrnovnica je bila po krupom, a jutros su se mogli vidjeti nanosi po poljima i putevima - govori Lolić.

image

Jaka krupa u Žrnovnici

Privatni Album/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 14:53