StoryEditorOCM
Split‘NOVI KURETI‘

Ivošević objavio pravno mišljenje o kontroverznom gradilištu: ‘Možda je vrijeme da se neki ostave politike...‘

Piše split sd
13. ožujka 2024. - 15:08

Dogradonačelnik Bojan Ivošević na svom Facebook profilu otkrio je da je Grad Split zaprimio pravno mišljenje oko Small mall. 

Njegov status prenosimo u cijelosti.:

- Grad Split zaprimio je pravno mišljenje u vezi Small malla kojeg potpisuje prof. dr. sc. Eduard Kunštek s Pravnog fakulteta u Rijeci.

Cijelo mišljenje bit će dostavljeno gradskim vijećnicima, a na glavno pitanje je dano sljedeće mišljenje na 21. stranici pod točkom 8.: "nisu ispunjene sve kumulativne pretpostavke, propisane odredbom članka 294. stavka 1. ZVOSP, za prestanak prava građenja ukinućem."

Ukratko gradske službe su bile u pravu i srećom da nismo popustili populističkom pritisku Šute i Matijevića jer bi time kreirali novu "Spaladium arenu" - financijsku omču oko vrata Grada Splita. Ovako su Šuta i Matijević u vjetar bacili "samo" godišnji proračun jednog gradskog kotara.

Inače mišljenje također navodi da dvadesetogodišnji rok, za koji je oporba tvrdila da je istekao, zbog prava građenja upisanog 2008. godine (HDZ) ističe tek 12. veljače 2028. godine.

Možda je vrijeme da se neki ostave politike, a usput se mogu i ispričati građanima što su poželjeli biti novi Kureti i skupljati glasove na njihov račun - poručio je dogradonačelnik Ivošević.

image

Status Bojana Ivoševića o Small mallu

Facebook/Screenshot
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 06:40