StoryEditorOCM
SplitOporba i vlast

Grad Split kupuje stan na Peristilu za pola milijuna eura, HDZ-ov Šuta mu prigovara: ‘A di su podaci o kvadraturi?‘

Piše Tanja Gattin
12. veljače 2024. - 10:36

Na konferenciji za novinare Tomislav Šuta (HDZ) je upozorio da se u slučaju korištenja prava kupoprodaje nekretnine na Peristilu, nema podataka o kvadraturi stana kojeg Grad Split želi kupiti za pola milijuna eura.

- Nemam jasno definirane cijene od sudskog vještaka, niti od povjerenstva koji bi u ovome trebao sudjelovati - rekao je Tomislav Šuta.

image

Tomislav Šuta

Nikola Vilic/Cropix/Cropix

Osvrnuo se i na prijedlog izgradnje stanova na Brodarici, u Parku mladeži:

- Stanove koje gradonačelnik želi u prostornom planu, trebaju biti gradski stanovi za najam, a nikako privatne investicije. Gradonačelnik nije napravio investicijsku studiju koju je najavio, već i dalje srlja, a ne znamo koje su namjere iza ovakvih poteza - istaknuo je Tomislav Šuta.

Na svojoj konferenciji za novinare gradonačelnik Ivica Puljak je kazao da kupnjom stanova u staroj gradskoj jezgri koje su pogodne za stanovanje, a koje će ponudili građanima,  žele pomoći oživljavanju stare gradske jezgre.

image

Ivica Puljak

Nikola Vilic/Cropix/Cropix

Gradonačelnik je istaknuo da žele graditi stanove za priuštivi najam i općenito riješiti problem stanovanja u gradu Splitu.

Puljak osvrnuo i na preustroj gradske uprave, odnosno s obzirom na ukidanja Upravnog odjela za gradsku imovinu, na koje radno mjesto će se vratiti suspendirana pročelnica Maja Đerek, ako takvu odluku donese Službenički sud.

- To ćemo tek vidjeti u budućnosti, nakon što sud utvrdi je li njena suspenzija bila opravdana - rekao je gradonačelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 05:36