StoryEditorOCM
Splitpazite na rokove!

Grad Split dijeli do 300 eura roditeljima djece koja nisu dobila mjesto u jaslicama. Uvjet je i da je dijete cijepljeno

Piše A. P.
27. listopada 2023. - 12:37

Grad Split objavio je javni poziv za dodjelu novčane naknade roditeljima djece koja nisu upisana u 10-satni jaslički program dječjeg vrtića kojemu je osnivač i vlasnik Grad Split.

- Roditeljima, skrbnicima ili udomiteljima djece koja su ispunjavala uvjete (170 bodova i više), ali zbog popunjenosti kapaciteta u ovoj pedagoškoj godini nisu upisana u desetosatni jaslički program u neki od gradskih vrtića (DV Radost, DV Marjan, DV Grigor Vitez i DV Cvit Mediterana), Grad Split dodjeljuje novčanu naknadu u iznosu od 200 eura mjesečno po djetetu te za djecu s teškoćama 300 eura mjesečno po djetetu - izvijestili su iz Grada Splita.

Novčana naknada dodjeljuje se uz uvjet da su roditelji prilikom predaje zahtjeva imali urednu dokumentaciju za upis u 10-satni jaslički program (170 bodova i više) i da je dijete: uredno cijepljeno, da su oba roditelja/skrbnika/udomitelja zaposlena i da imaju prebivalište na području grada Splita u neprekinutom trajanju najmanje od dana podnošenja zahtjeva za upis djeteta u vrtić za pedagošku 2023./2024. godinu do dana podnošenja zahtjeva za dodjelu novčane naknade i da nisu korisnici niti jednog oblika skrbi o djeci kroz programe predškolskog odgoja i obrazovanja (predškolska ustanova ili dječji vrtić čiji je osnivač fizička osoba, udruga, vjerska zajednica ili obrt za dadilje).

Nedostatak kapaciteta

Iz Grada Splita su istaknuli da pravo na dodjelu novčane naknade mogu ostvariti i podnositelji zahtjeva za djecu s teškoćama koja su ispunjavala uvjete za upis u desetosatni jaslički program i koja se na temelju mišljenja stručne službe dječjeg vrtića nisu mogla uključiti u odgojno-obrazovne skupine s redovitim ili posebnim programima za djecu s teškoćama u razvoju zbog nedostatka kapaciteta. Razdoblje za isplatu je od 1. rujna 2023. godine do 31. kolovoza 2024. godine.

Javni poziv objavljen je na web-stranici Grada Splita danas, 27. listopada, a prijave s pripadajućom dokumentacijom podnose se u roku 10 dana od dana objave javnog poziva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 04:30