StoryEditorOCM
Splitsvi su pozvani

Dvije splitske vodičice građanima nude ture po Varošu. Pridružite im se, besplatno je, a super su to osmislile

Piše Sandi Vidulić
1. prosinca 2023. - 10:21

Kroz mjesec prosinac vikendima će se održavati besplatna vođenja po Varošu pod nazivom "Veli Varoš tura". Organiziraju je turističke vodičice Alenka Krivić i Ana Marija Kovačić.

Kako napominju autorice ovog koncepta, prošlogodišnja tura imala je velik odjek pa su je ohrabrene tim uspjehom odlučile ponoviti.

image
Joško Ponoš/Cropix

- Najpoznatija arija Spli‘skog akvarela je inspirirana Varoškom Vilom Ridulin. Najpoznatija spli‘ska ljubavna priča je život dvoje Varošana, koju je Marko Uvodić pretočio u književno djelo.

- Najpoznatijem spli‘skom novinaru Miljenku Smoji, Varoš i život Varošana bile su omiljene teme u njegovom književnom i novinarskom opusu. - ističe se u pozivu, a turističke vodičice tvrde kako se o ovome, kao i o pregršt drugih zanimljivih tema može doznati na njihovoj turi koju organiziraju u suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom grada Splita kao dio kulturne ponude ovogodišnjeg Adventa. Tura je namijenjena građanima, svi su na nju pozvani i besplatna je.

image
Tom Dubravec/Cropix

Početak "Veli Varoš ture" je ispred Sv. Frane u 11 sati, a obavezna je najava SMS-om ili na What‘s up na broj 098 320 301. Tura traje dva sata i na hrvatskom je jeziku. Termini održavanja su svaka subota i nedjelja, počevši od ovog vikenda pa sve do 23 prosinca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 12:11