StoryEditorOCM
SplitASFALT - ŠTO JE TO?

Čelnik splitskog kotara najavljuje zanimljiv performans Puljku u čast: ‘Makadamski put dobit će novo ime...‘

Piše Božidar Lončar
19. rujna 2023. - 16:46

Unutar dva mjeseca makadamski put na Gripama u Osječkoj ulici trebao bi dobiti novo ime: "Makadamski prilaz Ivice Puljka", rekao nam je predsjednik Gradskog kotara Gripe Karla Pilka.

On je i fotografijom te objavom na Facebooku najavio njegovo "svečano otvorenje". Cilj ovog performansa je, kaže nam Pilko, podsjetiti na stanje neasfaltiranog puta kojeg kao parking koristi dio stanara Osječke i Krstulovićeve ulice, kojima je to i jedini put do stana. 

image
Karlo Pilko

- Ništa nismo dobili od Grada, već obećanje gradonačelnika da će doći na Gripe. Prošla su dva mjeseca, nije došao. Niti jedan kamenčić, niti jedan projekt Grada nije započeo u kotaru. Ako misli doći godinu dana prije izbora i obećati da će ispuniti nešto, to neće ići tako lako – rekao nam je predsjednik Kotara Karlo Pilko.

O stanju makadamskog puta predsjednik Kotara je upozorio pokretanjem peticije za prikupljanje potpisa za asfaltiranje puta od 13. do 20. travnja koje je predao u Banovinu nakon što je bezuspješno pokušavao dogovoriti sastanak s predstavnicima vlasti mjesecima prije, kako nam je tada rekao.

image
Joško Šupić/Cropix

- Ivošević mi je jednom rekao kako je SDP mogao riješiti problem kada je bio na vlasti – kaže Pilko.

Put je, podsjetimo, jedina poveznica stanara Krstulovićeve s ostatkom grada od 1996. kada je izgrađen tunel u Dubrovačkoj ulici. Jedno od rješenja je bila izgradnja ceste preko zelene površine oko Krstulovićeve ulice što su stanari i tadašnji predsjednik kotara odbili.

Na makadamski put je u Katastru na čestici 8257/92 kao posjednik upisan Grad Split, a navedena čestica odgovara sudskoj čest.zem. 974/2 na kojoj je Grad Split uknjižen za cijelo, objasnila nam je u svibnju tadašnja pročelnica Maja Đerek.

Pilko nam kaže kako će gradonačelnik biti pozvan na otvaranje makadamskog puta koji će po njemu nositi ime jer to Ivicu Puljku "ide na čast". 

image
Screenshot Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 05:11