StoryEditorOCM
SplitVELIKA INVESTICIJA

Banovina najavljuje milijunska ulaganja na Pujankama: za novi vrtić i školsku dvoranu konačno krenula procedura nabave

Piše Split SD
23. rujna 2023. - 09:13

Grad Split započeo je proceduru nabave za projekt izgradnje i opremanje dječjeg vrtića Pujanki i dvodijelne školske sportske dvorane OŠ Pujanki“.

Nacrt dokumentacije o nabavi i troškovnik s popratnom dokumentacijom, u srijedu su objavljeni na prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima. Datum završetka javnog savjetovanja je 26. rujna 2023.

Procijenjena vrijednost nabave iznosi 10.034.973,00 eura (bez PDV-a), a sve informacije o postupku savjetovanja nalaze se na linku

image

Gradonačelnik Ivica Puljak pored lokacije budućeg vrtića na Pujankama

Saša Burić/Cropix

Izgradnjom dječjeg vrtića u gradskom kotaru Pujanke osigurat će se infrastrukturni i materijalni kapaciteti za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u gradu Splitu.

Projektom će se izgraditi i opremiti dječji vrtić s osam dnevnih boravaka (četiri za jaslice i četiri za dječji vrtić), što će omogućiti dodatne kapacitete za smještaj 128 djece (48 jasličke i 80 vrtićke dobi).

Dvodijelna školska sportska dvorane OŠ Pujanki izgradit će se na parceli ukupne površine 10,316 metara kvadratnih, istočno od školske zgrade. U sklopu dvorane, osim prostora sportskih borilišta i dvorane, planirane su svlačionice, nastavnički sklop s kabinetom za tjelesno-zdravstvenu kulturu, ambulanta i sanitarni čvorovi, prostor za gledatelje te spremišta i ostale popratne prostorije.

image
Grad Split/Facebook

Grad Split je kroz Javni poziv za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za razdoblje od 2021. do 2026. godine osigurao 1.452.518,42 eura bespovratnih sredstava za projekt izgradnje i opremanja DV Pujanke.

Gradu je odobren maksimalan iznos bespovratnih sredstava koji je mogao biti ostvaren iz NPOO-a, sukladno pravilima Poziva. Preostali dio investicijske vrijednosti projekta Grad će osigurati iz vlastitih izvora financiranja. Ukupna vrijednost investicije iznosi 8.075,000.00 eura.

Dvodijelna školska sportska dvorana OŠ Pujanki financirat će se sredstvima proračuna Grada, a procijenjena vrijednost projekta je 4.468.716,25 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 08:46