StoryEditorOCM
Splitautogol

Banovina izgubila spor sa zagrebačkom tvrtkom oko bankomata na Rivi. Razlog je bizaran, sutkinja je sve objasnila...

Piše T. Ga.
3. travnja 2024. - 17:45

Zbog bankomata postavljenog na pročelju zgrade na splitskoj Rivi, na adresi Obala hrvatskog narodnog preporoda 25, Grad Split je prošle godine izdao obvezni prekršajni nalog protiv zagrebačke tvrtki EFT-usluge i njezina direktora, također iz Zagreba.

– Dana 30. travnja 2023. godine u 12 sati imali su bankomat u zoni A tako da se usluga pruža s površine javne namjene, čime su počinili prekršaj kažnjiv na temelju Odluke o komunalnom redu koji je objavljen u službenom glasniku Grada Splita 2022. godine – stoji u prekršajnom nalogu Odjela za redarstvo, Upravnog odjela za komunalne poslove Grada Splita.

Zagrepčani su se žalili na prekršajni nalog, a splitski Općinski prekršajni sud ih je oslobodio optužbe.

– Zagrebačka tvrtka i njezin direktor se terete da su počinili prekršaj kažnjiv Odlukom o komunalnom redu Grada Splita. Međutim, ta Odluka je ukinuta presudom Visokog upravnog suda RH od 29. lipnja 2023., te je prestala važiti 7. srpnja iste godine kada je objavljena u Narodnim novinama – stoji u obrazloženju.

– Kako sukladno načelu zakonitosti iz Prekršajnog zakona nitko ne može biti kažnjen za djelo koje nije zakonom ili međunarodnim pravom ili jedinicom lokalne samouprave određeno kao prekršaj, razvidno je da djelo koje se zagrebačkoj tvrtki i njezinu direktoru stavlja na teret nije propisano kao prekršaj – objasnila je sutkinja oslobađajuću presudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 11:34