StoryEditorOCM
Splitgordan akrap

‘Agresija na Ukrajinu vs. agresija na Hrvatsku‘; Vojni i sigurnosni analitičar sprema zanimljivo predavanje u Splitu

Piše Vijesti SD
11. srpnja 2023. - 21:46

U organizaciji IPA-e (IPA (International Police Association) – Međunarodnog policijskog udruženja Split, u petak, 14. srpnja, s početkom u 11,00 sati, u amfiteatru Sveučilišnog odjela za stručne studije, Sveučilišta u Splitu održat će se predavanje poznatog hrvatskog vojnog i sigurnosnog analitičara dr. sc. Gordana Akrapa pod nazivom: ‘Agresija na Ukrajinu vs agresija na Hrvatsku‘.

Dr. sc. Gordan Akrap govoriti će o aktualnim zbivanjima vezanim za rusku agresiju na Ukrajinu u širem geopolitičkom i povijesnom kontekstu te koje su sličnosti i razlike sa srpskom agresijom na Hrvatsku i Domovinskim ratom.

Dr. sc. Gordan Akrap diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te je 2011. doktorirao na Odsjeku za informacijske znanosti i komunikologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Tema disertacije naslovljena je Informacijske strategije i operacije u oblikovanju javnog znanja. Ima znanstveno zvanje znanstvenog suradnika informacijskih znanosti i komunikologije.

Dragovoljac je Domovinskog rata od 1990. Završio je veći broj stručnih seminara te jednogodišnji studij na Diplomatskoj akademiji MViEP-a RH. Aktivno je radio u sigurnosnom sustavu i diplomaciji RH. Nositelj je više odličja i medalja.

Autor je nekoliko knjiga te znanstvenih i stručnih radova iz područja međunarodne, nacionalne i korporativne sigurnosti, izvještajno-sigurnosnih sustava, informacijskog ratovanja te Domovinskog rata.

Aktivno je sudjelovao u brojnim međunarodnim simpozijima. Održao je niz predavanja u Hrvatskoj te u inozemstvu (Atena, Munchen, Leuven, Graz, Dresden) o temama iz područja Domovinskog rata te strategija međunarodne, nacionalne i korporativne sigurnosti.

Predavanju mogu prisustvovati svi članovi IPA-e Split i njihovi gosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 14:05