StoryEditorOCM
Zagoračestitamo

Veliki jubilej! Omiljeni svećenik sinjskog kraja proslavio 50 godina djelovanja, okupilo se stotinu poklonika fra Ivana

Piše Toni Paštar
16. srpnja 2023. - 18:34

U crkvi sv. Ante Padovanskog u Turjacima u nedjelju je fra Ivan Dotur prikazao svetu misu zahvalnicu za svoju mladu misu koju je imao prije pola stoljeća.

Naime, u toj istoj crkvi 15. srpnja 1973. godine, svega nekoliko dana pošto je zaređen za svećenika, fra Ivan je u rodnoj župi, najstarijoj u cetinskom kraju, održao svoje mladomisničko slavlje.

U nedjelju, kroz svečanu euharistiju, slavljenik je zahvalio Bogu, Gospi Sinjskoj, svetom Anti, svojim roditeljima i drugim članovima obitelji, subraći svećenicima i svim ljudima dobre volje. Na svečanoj svetoj misi slavljeniku je koncelebrirao župnik fra Filip Milanović Trapo, propovijedao je fra Bože Ančić, vojni kapelan također rodom iz Turjaka, a pjevao je mješoviti župni zbor.

image

Fra Ivan Dotur

Ferata

Ivan Dotur najstarije je dijete danas pokojnih Mare i Anđelka. Ima još jednu sestru i trojicu mlađe braće. Poslije mlade mise fra Ivan je bio na službi u župama da bi potom bio upućen u hrvatske katoličke misije u Njemačkoj pa je tako od 1982. do 1987. godine bio voditelj misije u Berlinu.

Nakon povratka u Hrvatsku bio je, uz ostalo, župnik župe Gospe Sinjske, a poslije dugogodišnjeg vođenja župe sv. Nikole u Bajagiću od prošle godine je ispovjednik u župi Gospe Sinjske.

Poslije završetka nedjeljne svete mise u čast jubileja slavlje fra Ivana Dotura nastavljeno je u turjačkom zaseoku Doturi gdje se oko zajedničkog stola okupilo više stotina fra Ivanovih rođaka, prijatelja i poznanika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 14:37