StoryEditorOCM
ZagoraADVENT U SINJU

Ove subote svi ste pozvani na koncert M.O.R.T-a i dBLUZ-a u Sinju

Piše PR
29. prosinca 2023. - 14:27

U okviru manifestacije ‘Advent u Sinju 2023.’, u subotu, 30. prosinca 2023. godine Grad Sinj organizira koncert  M.O.R.T. - a  i dBLUZ- a.

Koncert će se održati na Trgu dr. Franje Tuđmana  s početkom u 20:00 sati.

M.O.R.T.  je beskompromisni punk – blues band iz Sinja, žestokog zvuka i živih nastupa. Na sceni su u aktualnom sastavu John, Zvrk i Kikos i Mile od 2013. godine iako postoje još od 2003. Već prvi album  ˝Vrhunsko dno“ zainteresirao je publiku, a od tada su održali brojne nastupe u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Srbiji, Austriji, Bugarskoj i Crnoj Gori; što samostalne, što na festivalima na od kojih se ističe pobjeda na Jelen Demofestu u Banjoj Luci, pobjeda na Rock Off-u, finale HR demo kluba 2012. i treće mjesto na WHF-u 2013. godine.

Godinu dana poslije izišao je album ˝Odjel za žešće˝ koji je pobrao odlične kritike, ujedno i epitet „albuma godine“ na svim glazbenim portalima. Početkom 2015. godine bend je nominiran za nagradu PORIN u kategoriji novi izvođač. Treći službeni album „Tužna kocka“ izašao je  2016. godine  te je odmah nominiran za nagradu PORIN u kategoriji Rock album godine.

Nakon “Standing running man“ albuma na engleskom jeziku M.O.R.T ove godine „izbacuje“ album  ‘Samo hrabro i bezveze!’ koji prema  zbroju liste najeminentnijih domaćih glazbenih kritičara drži poziciju među top 10 albuma 2023. godine. Ne sumnjamo da će ovaj bend u Sinj privući mnogobrojnu publiku s obzirom na činjenicu da svojim energičnim nastupom i scenskom ekspresijom nikoga neće  ostaviti ravnodušnim.

Prije M.O.R.T-a Sinjane će „zagrijati“  sinjska blues grupa DBLUZ,  profesora i pedagoga Zlatka Norca. Iako četiri prijatelja već godinama zajednički sviraju od bluesa, rocka pa do irskih pjesama 2014. daju si  ime DBLUZ i blues je postaje njihov glavni izričaj. Pred sam kraj godine Sinjani koncertom svojih glazbenika daju najbolje posjetiteljima alkarskog grada. Gradonačelnik Miro Bulj pozvao je sve ljubitelje dobre glazbe da njihova destinacija ove subote bude Sinj gdje će se uz vrhunsku svirku, na adventskim kućicama, moći kušati i tradicionalne sinjske delicije te fritule, kuhano vino i ostale delicije koji će ponuditi sinjski ugostitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 18:37