StoryEditorOCM
Zagoraudomite ovu curu

Di će im duša? Odbačena uz cestu, došetala je do Radine kuće: ‘Umiljata je i privržena, a ja u kolicima... Spasimo je‘

Piše Mladen Nejašmić
4. srpnja 2024. - 18:57

Ukoliko želite udomiti umiljatu stafordicu dođite u Gornja Poljica, točnije u zaseok Rošca gdje je najvjerojatnije nečovječan netko prije par dana na cestu odbacio svog kućnog ljubimca. I nije to prvi slučaj napuštanja životinja po šumovitim predjelima Mosora.

image
Privatni album

Ovaj u Rošcama zbio se u subotu navečer kada je nesretna životinja došetala iz mraka do obiteljske kuće Rade Šošića. Od tada do danas pas je i dalje tamo. Rade, inače invalidna osoba u kolicima pruža joj svu moguću pažnju i njegu. Hrani je i brine za njenu budućnost. Zato je alarmirao i komunalnu službu iz Omiša čije djelatnike iščekuje s nestrpljenjem.

image

Privatni album

Privatni album

- Nije mi baš lako. U kolicima sam, a opet žao mi je životinje, ne bih želio da mi ugine pred vratima. Iako je na prvu izgledala opasno jer se radi o velikom psu, ona je jako umiljata i privržena.

image

Privatni album

Privatni album

Ne miče se s kućnog praga, pa je susjede pomalo strah zagaziti u naše dvorište - tvrdi Rade, s pravom sumnjajući da je životinja namjerno ostavljena uz cestu s obzirom na to da se vidi da je njegovan pas. Takvih slučajeva je bilo i ranije tako da ga moralna načela tobožnjih ljubitelja životinja, uopće ne začuđuju.

image

Privatni album

Privatni album

- Kada im dosade ili ostare, s njima na cestu. Ja bih je možda i zadržao, ali jednostavno nisam u mogućnosti. Zato bih volio da je netko preuzme. Hoće li to biti omiški komunalci, nekakve udruge za zaštitu životinja ili neki iskreni zaljubljenik u životinje, svejedno. Meni je jedino bitno da je spasimo i pronađemo joj sigurno utočište - dodaje Rade Šošić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 18:58