StoryEditorOCM
Splitu utorak

Zbog katastrofalnog stanja sa smećem u Splitu sazvana tematska sjednica o ‘Čistoći‘: ‘Grad nikad nije bio prljaviji...‘

Piše P. K.
18. rujna 2024. - 22:08

Na zahtjev 12 gradskih vijećnika, Gradsko vijeće Grada Splita za utorak, 24. rujna, zakazalo je tematsku sjednicu o stanju u gradskoj tvrtki "Čistoća". Razlog sazivanja sjednice je, kako kažu predlagatelji, što grad u novijoj povijesti nikada nije bio prljaviji.

Tematsku sjednicu inicirali su gradski vijećnici iz redova Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), Hrvatske građanske stranke (HGS), Domovinskog pokreta (DP), Hrvatske stranke prava (HSP) i nezavisni vijećnik Josip Markotić

Kerumov vijećnik skupio potpise za sjednicu o stanju čistoće u Splitu: ‘A Puljak nas zatrpava smiješnim sličicama...‘

Oni su predložili da se sjednica sastoji od dvije točke dnevnog reda, od kojih je jedna vezana za rad ove gradske firme kroz posljednje tri godine, a druga za stanje na gradskim ulicama po pitanju prikupljanja otpada. Također, predložili su da sjednici prisustvuje Ivica Karoglan, direktor "Čistoće".

- Gradonačelnik Puljak je najavljivao u kampanji kako će očistiti grad. Nakon tri godine njegovog mandata grad je nikad prljaviji u novijoj povijesti Splita. Dokumentirao sam stanje prije turističke sezone. Situacija na terenu je katastrofalno loša. U javnom prostoru se pokušava plasirati teza da su za to krivi građani.

Smatram da gradska tvrtka "Čistoća d.o.o. Split" na čelu s direktorom Karoglanom radi jako loš posao. Ulice su prljave i zapuštene. Smeće se ne odvozi redovito. U svakom kvartu je ista slika prepunih kontejnera koji tako stoje danima. Moramo pod hitno promijeniti nešto jer je trenutno stanje neodrživo. U privitku su potpisi gradskih vijećnika potrebni za sazivanje tematske sjednice - stoji u obrazloženju predlagatelja.

Dan ranije, u ponedjeljak 23. rujna, održat će se i redovna sjednica Gradskog vijeća. Jedna od točaka dnevnog reda također će biti vezana za "Čistoću" - gradskim vijećnicima bit će predstavljen godišnji izvještaj o poslovanju ove, kao i ostalih gradskih tvrtki. Izlagač će biti direktor Ivica Karoglan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 22:08