StoryEditorOCM
Spliteuropsko prvenstvo

Udruga ‘Mi Hrvati‘ u Splitu organizira fan-zonu, trajat će mjesec dana: ‘Bit će kao na stadionu, a upad besplatan!‘

Piše Ana Pivčević
13. lipnja 2024. - 18:18

Gdje će se u Splitu gledati Europsko prvenstvo u nogometu koje se održava u Njemačkoj, glavno je pitanje posljednjih dana. Dogradonačelnik Bojan Ivošević je izjavom da je to "neko Europsko prvenstvo" i da se neće dopustiti da se iznimno postavljaju ekrani na štekatima na Rivi i Matejuški, gdje su Odlukom o komunalnom redu zabranjeni, digao je splitsku javnost na noge.

Nema tko se nije uključio u ovu raspravu. Reagirali su oporbeni političari, komentirali su građani i ugostitelji, ali i članovi Udruge veterana 4. gardijske brigade.

No u Splitu nije sve tako crno. Iako na Rivi i Matejuški neće biti velikih ekrana, udruga navijača "Mi Hrvati" organizira fan-zonu na Zvončacu, u parku nasuprot zgradi gradske uprave.

– Fan-zona će na Zvončacu biti mjesec dana, koliko i traje Europsko prvenstvo, a program, naravno, počinje u subotu, kad igra naša Hrvatska. Želimo građanima priuštiti ambijent stadiona, za sve one koji ne mogu doći do zlatne karte za Njemačku – govori nam na samom početku Željko Bulić, predsjednik Izvršnog odbora udruge "Mi Hrvati".

image

Željko Bulić

Privatni album

Ističe da su s planiranjem fan-zone u Splitu krenuli prije šest mjeseci, a osim u Splitu, organizirat će i fan-zonu na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

– Potrudit ćemo se prirediti što bolji program, a planiramo i 10 do 15 koncerata raznoraznih hrvatskih izvođača, djeci ćemo dijeliti darove i navijačke rekvizite. U subotu glazbeni program počinje u 15 sati nastupom grupe "Adastra". Nastupit će i Ante Beko s novim navijačkim hitom "Igraj, Hrvatska", a imamo i neke goste iznenađenja – otkrio nam je Bulić planove za Split.

U fan-zoni na Zvončacu bit će i pet ugostiteljskih kućica, a ulaz je besplatan.

– Pozivamo sve da dođu kod nas i da zajedno bodrimo hrvatsku reprezentaciju. Osim utakmica Hrvatske, moći će se pratiti i ostale. Što se tiče subote, očekujemo da pobijedi Hrvatska i da nastane prava fešta – kazao nam je Bulić.

U Splitu se, naglašava, osjećaju kao kod kuće. Još uvijek se dobro sjećaju veličanstvene atmosfere iz 2021. godine, kad se u Splitu održala utakmica Hrvatska – Rusija.

Udruga "Mi Hrvati" neprofitna je organizacija i program u fan-zoni na Zvončacu organiziraju u hodu, ali u jedno nas Bulić uvjerava – dalmatinske i hrvatskih navijačkih pjesama neće nedostajati.

Program možete pratiti na njihovoj Facebook stranici CFE – Mi Hrvati.

Udruga navijača ‘Mi Hrvati‘ osnovana je 2020. godine u Kninu

Udruga navijača "Mi Hrvati" osnovana je u Kninu 2020. godine, na proslavi 25. godišnjice "Oluje". Skupina djeluje u sklopu Hrvatskog nogometnog veleposlanstva (Croatian Fans Embassy), platforme napravljene po uzoru na UEFA-in projekt da svaka zemlja ima krovnu organizaciju navijača nogometne reprezentacije.

Bulić nam naglašava da ih politika ne zanima, najbitnija im je Hrvatska nogometna reprezentacija.

– Od samog osnutka udruge trudimo se humanitarno pomoći gdje god možemo. Među ljepšim trenucima je i onaj kad su članovi Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju "Vukovarski leptirići" stigli na utakmicu Lige nacija u Osijeku. Napravili smo im i špalir, bili su oduševljeni – govori nam Bulić.

Srca turskih navijača osvojili su 2023. godine u drugom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Na utakmici u Turskoj izvisili su transparente na kojima su zajedno hrvatska i turska zastava, a između njih natpis "Sizinleyis" iliti "Uz vas smo". Na taj su način dali podršku turskom narodu, koji je te godine pogođen jakim potresom.

Hrvatski navijači okupljeni u udruzi "Mi Hrvati" svojim odjevnim kombinacijama oduševili su i na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 18:18