StoryEditorOCM
SplitNOĆ ISTRAŽIVAČA

Tehnologija fascinirala splitsku djecu; svi su pohrlili na manifestaciju u srcu grada. Još nije kasno da je posjetite

Piše SPLIT SD
27. rujna 2024. - 20:14

Europska noć istraživača svake se godine tradicionalno organizira posljednjeg petka u rujnu, a i danas se provela u pet hrvatskih gradova, među kojima je i Split.

Već od 17 sati na Prokurativama se okupilo mnoštvo mališana, dok se manifestacija održava sve do 22 sata i na Francuskoj alijansi te brodici Pomorskog fakulteta na Matejuški.

image
Saša Burić/Cropix

Posjetitelje je dočekalo više od 30 zanimljivih aktivnosti; na splitskoj Matejuški je bilo moguće pogledati prezentaciju najnovije formule FESB Racing tima, ali i voziti se brodom na kojem su najmlađi naučili kako brodovi plove i koje tehnologije koriste.

Osim toga, na Prokurativama su se uz brojne pokuse održale nagradne igre i kvizovi, dok je u Francuskoj alijansi pripremljeno nekoliko popularno znanstvenih predavanja.

image
Saša Burić/Cropix

Ova manifestacija uključuje niz znanstveno-društvenih aktivnosti, s ciljem privlačenja ljudi svih razina obrazovanja, posebice djece i mladih. Fokus je na onima koji nemaju pristup znanosti i istraživanju te su stoga manje skloni bavljenju STEAM područjima ili istraživačkim aktivnostima.

Europska noć istraživača se provodi u okviru projekta Reconnecting Science with the Blue Society – Blue-connect 2.0 koji se financira iz programa Obzor Europa.

image
Saša Burić/Cropix
image
Saša Burić/Cropix
image
Saša Burić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 20:15