StoryEditorOCM
Splitima li šta?

Svega blaga jutros na bancima splitske Peškarije! Ne fali skupih bokuna, a da se sparićat i top ručak za 8€! Bacite oko

Piše Mia Uzinić
26. travnja 2024. - 11:50

I jutros se na splitskoj peškariji mogu pronaći lijepi primjerci za današnji ručak. Obišli smo banke i odmah provjerili cijene "teške kategorije": veliki škampi su 40 eura, a mali 30. Šampjer 45 eura, velike škarpine idu po 35, a manje se mogu naći za 20.

image

Ponuda ribe na splitskoj ribarnici.

Jakov Prkić/Cropix

Pronašli smo i divlje lubine koji idu za 40 eura, ali možete i dogovoriti cijenu pa ih platiti 30, koliko košta i kilo divljih komarči. 

image

Grdobina po 16 eura za kilogram
 

Jakov Prkić/Cropix

Za manje istančana nepca tu su i uzgojni lubin i komarča koji idu za deset eura po kilu. Ugor je, ovisno o veličini između četiri i šest, šarun četiri, pišmolj tri, cipli osam, muzgavac osam, tabinja četiri kao i trlja.

image

Trlje

Jakov Prkić/Cropix

Neiskusnom oku će se učiniti da su lokarda i skuša ista riba, ali to nipošto nije istina, o čemu svjedoči i cijena pa je tako lokarda šest eura, a skuša 15. 

image

Velike kozice 25 eura za kilogram
 

Jakov Prkić/Cropix

Grdobina ide za 12 do 16, patarača za 16, a na akciji na više banaka su kozice koje se prodaju za sedam ili osam eura. Kozice mogu biti jako jednostavne za pripremu.

image

Male kozice 8 eura za kilogram
 

Jakov Prkić/Cropix

Tepsiju nauljite, dodajte kozice, začinite ih s malo soli i papra i stavite peći na 180 stupnjeva, za prste polizat! 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. studeni 2024 18:19