StoryEditorOCM
Splitvisoki upravni sud

Splitski ugostitelji nisu uspjeli oboriti novu Odluku o komunalnom reda. Ali, nije sve gotovo? Ima još predmeta...

Piše M. U.
28. svibnja 2024. - 21:45

Visoki upravni sud odbio je prijedlog Udruženja ugostitelja Split koji su pokrenuli postupak utvrđivanja zakonitosti Odluke o komunalnom redu. U obrazloženju navode da Grad nije postupio protivno Zakonu o pravu na pristup informacijama, kako su tvrdili ugostitelji.

Sud nije prihvatio ni argument da nova Odluka o komunalnom redu ima istu klasifikacijsku oznaku kao i ranije ukinuta.Također, istaknuli su pravo Grada Splita da, u svrhu uređenja naselja te uspostave i održavanja komunalnog reda, donese Odluku o komunalnom redu na svom području.

image

Zgrada Viskog upravnog suda
 

Damjan Tadić/Cropix

Iz objavljene odluke Suda može se vidjeti da još šest prijedloga drugih podnositelja čeka rješenje, a odvjetnik Mijo Jeličić potvrdio je da se radi većinom o njegovim slučajevima. 

- Ne znam činjenice o ovom predmetu pa ga ne mogu ni komentirati. Po onome što sam vidio iz medija, čini mi se da nisu obuhvaćeni svi razlozi koje sam istaknuo kao problematične. Nadam se da će sud uskoro donijeti i ostale odluke - kazao je.

Podsjetimo, Jeličić je uspio oboriti prvotnu Odluku o komunalnom redu kada je zastupao ugostiteljski objekt "No stress". Tada je sporan bio prekratak termin javnog savjetovanja. Sada sud treba utvrditi jesu li ispoštovane ostale stavke na koje su se ugostitelji žalili. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 09:59