StoryEditorOCM
Split‘dani dioklecijana‘

Splićani izdominirali na prvenstvu Hrvatske u ovom jedinstvenom sportu: ‘Otvorili smo vrata raja, dalo se naslutiti...‘

Piše M. U.
29. travnja 2024. - 20:27

Ovog vikenda je u Slavonskom Brodu održano 29. ekipno prvenstvo Hrvatske u pikadu na kojem je sudjelovalo više od 700 pikadista iz cijele zemlje. Splitski "Dioklecijan" je ovo prvenstveno doslovce izdominirao te se okitio naslovom prvaka u elitnoj 1. i 2. kategoriji te kategoriji dama, a u 3. kategoriji osvojili su četvrto mjesto.

image
Privatni Album

Natjecanje je započelo u subotu ujutro u 10 sati grupnom fazom koja se sastoji od osam skupina po četiri ekipe. Dvije prvoplasirane ekipe nastavljaju natjecanje na turnirskoj listi. 

- Odmah nakon grupne faze se dalo naslutiti da se sprema nešto veliko jer smo u svim kategorijama osvojili te se plasirali u "Top 16" završnu fazu natjecanja. Bile su nam potrebne još dvije pobjede da otvorimo "vrata raja", odnosno da se plasiramo među osam najboljih ekipa u državi - objašnjavaju ponosni Splićani koji su u svom naumu uspjeli i sudjelovali u finalnom danu natjecanja. 

U konačnici su osvojili prvenstvo Hrvatske u tri kategorije te upisali svoje ime zlatnim slovima u knjigu povijesti hrvatskog pikada. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 22:20