StoryEditorOCM
SplitMUKE PO SITNIŠU

Splićane sludili euri, pogotovo kad je manča u pitanju; jedni prevrću svaki cent, drugi računaju, treći su ‘lole‘

Piše Milena Budimir
2. veljače 2023. - 08:54

- Uvik su naši sugrađani bili galantni – tako će nam odgovoriti splitski konobari na pitanje snalaze li se gosti s eurima i jesu li "dobre ruke" kad treba nagraditi njegovu uslugu.

Šjor Jerolim je svojih 44 godine radnog staža započeo kao konobar, danas je samo korisnik usluga svojih kolega i puno toga mu smeta.

- Jesi vidila da se ženama otvaraju vrata? Jesi vidila da pomažu skinuti kapute? – pita nas.

Sve je to dijelom posla "pravog", kako ga on zove, konobara.

- Valja primjenjivati najosnovnija pravila bontona, i to ne ona koja se uče u školi, već dolaze od doma – kaže nam.

Svakog gosta treba pozdraviti, svakom odzdraviti, svakom se zahvaliti. Tako i nikako drugačije.

- Ovdje je kava euro i 90 centi, ostavit ću dva eura i 20 centi. Mislim...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 21:43