StoryEditorOCM
SplitUdomi

Pada kiša, a oni nisu sa svojom obitelji...Dajte priliku ovim dobrim dušama, čekaju na vas već jako dugo

Piše Mia Uzinić
15. rujna 2024. - 17:07

Zamislite kako je,  na ovaj kišni dan, psićima koji u azilu čekaju svoj zauvijek dom. Naravno, volonteri u splitskoj Zakladi "Bestie" trude se najbolje što znaju da udovolje psima koje su spasili, ali ipak svaki pasonja bi radije ušetao u nečiji dom i srce. Među takvima je Crispy, spašen iz očajnih uvjeta. Njegovi bivši "ljudi" nisu mu vodu mijenjali tjednima, a bolje da vam ne kažemo čime su ga hranili, u rijetkim trenutcima kada bi se to sjetili učiniti. 

- Predivni Crispy nedavno je stigao pod našu zaštitu iz nevjerojatno tužnih uvjeta u kojima je proveo čitavi život. Njegova nova priča počinje s dvoje predivnih ljudi, Anom i Antom, koji su odlučili spasiti ovu predivnu dušu iz zarobljeništva. Crispy je, kao i brojni lovački psi, cijeli svoj život proveo u kavezu, u prostoru od nekoliko kvadratnih metara, često bez svježe vode i hrane.

image

Crispy traži dom

Instagram/bestie_split/

U kavezu, bez šetnji ili bilo kakvih naznaka normalnog života jednoga psa, prolazili su dani, mjeseci i godine. Njegov vlasnik čak i nije bio lovac, pa nije izlazio ni u tu aktivnost. Dragi Crispy izgurao je tako osam godina svoga ispaćenog života. On je mješanac lovačkih pasmina, umiljat pasonja pun ljubavi koji ni u jednom trenutku nije gubio nadu.

S Anom i Antom, odlučili smo da je vrijeme da kažemo dosta i izvučemo ga iz kaveza. U pomno osmišljenoj akciji, Crispyja su preuzeli od nemarnog vlasnika te je stigao u sklonište. Ovdje je veterinarski obrađen i kastriran, a Ana i Ante ga već nekoliko tjedana vode u šetnje i socijaliziraju. Prijateljski je nastrojen prema drugim psima i mačkama.

Prepun entuzijazma i ljubavi prema ljudima. Vjerujemo da je spreman za idući korak, a to je pronalazak svoje obitelji i prvog pravog doma. Želimo ovom ljepotanu pronaći privremeni ili trajni dom, nakon godina u kojima je strpljivo čekao u kavezu jer ni boravak u skloništu za njega nije veliki napredak. Zaslužio je puno više i potrudit ćemo se da Crispy što prije bude u svome toplome domu, okružen sigurnosti i ljubavi koju nikada nije osjetio - napisali su iz Zaklade u objavi. 

image

Crispy traži dom

Instagram/bestie_split/

U skloništu čekaju i Crispyjevi prijatelji Mate i Matilda, braco i seka koji su pronađeni na području kaštela. 

image

Mate i Matilda traže dom

Instagram/bestie_split/

-  Predivni mješanci u dobi od otprilike tri mjeseca, a očekujemo da će biti srednjega rasta. U skloništu su cijepljeni, očišćeni od parazita i mikročipirani, a izrađen im je i detaljni zdravstveni plan te EU putovnica. Oni će, kada za to dođe vrijeme, biti sterilizirani/kastrirani, u skladu s našim ciljevima smanjenja nekontrolirane reprodukcije kućnih ljubimaca - napisali su iz Zaklade. 

Strpljivo čeka i ljepotica Bea iz Knina. Radi se o mješanki više pasmina koja ima otprilike tri mjeseca. 

image

Bea traži dom

Instagram/bestie_split/

- Mješanka je više pasmina, od čega su najuočljivije lovačke i možda labradora. Bea je prelijepa, vesela i umiljata. Slaže se s drugim pasonjama njene dobi i s ljudima. Bit će potrebno puno ljubavi i pažnje kako bi ona izrasla u sretnog i socijaliziranog psa - kažu za Beu, a možda ste baš vi njezina osoba. 

Za kraj smo ostavili i jednu veselu družinu, štence Roma, Barcelona, Paris i Berlin. 

image

Štenci traže dom

Instagram/bestie_split/

- Prekrasni štenci u dobi od otprilike dva mjeseca nedavno su pronađeni na području grada Knina. Mješanci su više pasmina, a očekujemo da izrastu u pse manjeg do srednjeg rasta. U skloništu su označeni mikročipom, dobili su prva cjepiva i čišćenje od parazita te im je izrađen daljnji zdravstveni plan - kažu iz Zaklade. 

U skloništu se nalaze i brojne druge njuškice, otiđite, odvedite nekoga od njih u šetnju. Svaka vaša minuta njima jako puno znači. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 17:09