StoryEditorOCM
SplitSad je sve jasnije

Otkrili smo što je Splićanina toliko snervalo da je napao stranca i prisilio ga da skine hlače. Stare su to frustracije!

Piše S.Ša.
2. srpnja 2024. - 12:51
Korteo Torcide prema stadionu Poljud uoči lanjske kvalifikacijske utakmice Konferecijske lige izmedju Hajduka i PAOK-aBožidar Vukičević/Cropix

Splitska policija otkrila je kako je jučer u Ulici Mediteranskih igara u Splitu dvadestogodišnji muškarac prišao 41-godišnjem državljaninu Njemačke verbalno ga napao, prijetio i vrijeđao ga na nacionalnoj osnovi, a potom uz prijetnje prisilio da mu da hlače sa simbolom nogometnog kluba koje je imao na sebi, što je 41-godišnjak i napravio.

Bizaran incident usred dana u Splitu: na ulici divljački napao i vrijeđao turista pa ga prisilio - da skine hlače

Kako otkrivamo iz pouzdanih izvora, do napada je došlo zato što je 41-godišnjak na sebi nosio hlače grčkog nogometnog kluba PAOK, kojeg splićani dobro pamte iz protekle sezone kada je izbacio Hajduka u 3. kolu kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu. Moguće da je taj poraz i bio jedan od motiva za napad koji se jučer odvio na Poljudu.

image

Uzvratna nogometna utakmica 3. pretkola UEFA Europske Konferencijske lige, PAOK F.C - HNK Hajduk: slavlje igrača PAOK-a s navijačima

Jakov Prkić/Cropix

Glavni povod međutim, vrlo vjerojatno je bratski odnos koji navijači grčkog kluba i njihova skupina GATE 4 imaju s Grobarima, navijačima Partizana s kojima je Torcida u neprijateljskim odnosima.

Prijatelj mog neprijatelja je moj neprijatelj, logika je kojom se vode u navijačkim kuloarima.Tako smo prošle godine u kolovozu na utakmici Hajduka i PAOK-a mogli čuti veliki broj pjesama koje su bile upućene srpskim navijačima. "Nek živi ljubav, nek se budi dan, neka svako dijete mrzi Partizan" i "Ajmo, Bijeli, ale, zgazite Grobare" odjekivali su poljudskim tribinama.

Sve to očito je dodatno narušilo već nikakve odnose ovih dviju navijačkih skupina, pa je sada skoro godinu dana nakon, na istoj lokaciji došlo do ovog napada, za kojeg ima puno motiva, ali nijedno opravdanje.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 12:52