StoryEditorOCM
SplitZELENA OAZA

Novo izdanje nekad zapuštenog parka u centru Splita: ‘Parkovi i nasadi‘ ne kriju ponos rezultatom, što vi kažete?

Piše M. G.
22. lipnja 2024. - 17:38

"Plinarska ulica je toliko puna smeća da moramo paziti kuda hodamo s dječjeg igrališta. A u našoj ulici, Vijugastoj, jutros u osam sati bageri rade parkić. Šta su radili ovu zimu? Šta da kažem gostima koji su iznajmili smještaj? Užas”, ljutito nam je ovih dana napisala čitateljica iz Varoša, požalivši se na prljavštinu i radove u svojemu kvartu.

Vjerujemo da je, barem što se tiče parkića, u međuvremenu prošao bijes i zamijenilo ga zadovoljstvo zbog njegova novog izgleda.

image

Parkić u Vijugastoj ulici

Parkovi i nasadi/Facebook

Gradska tvrtka Parkovi i nasadi čiji djelatnici inače s puno truda uređuju grada što se i da zamijetiti na svakom koraku (ne samo na ulaznim cestama u Split ili na Rivi) objavila je na svom Facebook profilu fotografije parkića u Vijugastoj ulici potpuno novom izdanju.

"Nakon puno truda i rada, ponosni smo što smo uspjeli transformirati zapušteni kutak u prekrasan mali park u centru grada. Sam koncept je proizašao iz imena ulice, zaobljene vijugaste linije dominiraju osnovicom oblikovanja ove male zelene površine”, poručili su iz Parkova i nasada dodajući kako je očišćeno zapušteno zemljište, uklonjeno kamenje i korov, te su zasađene nove biljke i cvijeće.

image

Parkić u Vijugastoj ulici

Parkovi i nasadi/Facebook

"Postavljene su klupe za sjedenje i uređene staze za šetnju. Ovakvi projekti predstavljaju dobar primjer uređenja zapuštenih površina u male zelene oaze, tzv.’pocket gardens’. Ovo područje sada izgleda predivno i spremno je za uživanje svih stanovnika i posjetitelja", piše na Facebook profilu Parkova i nasada uz zahvalu svima koji su pomogli u realizaciji projekta, posebno investitorima, Gradu Splitu i GK Varoš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 18:33