StoryEditorOCM
SplitŠok i nevjerica

Mislili smo da nam se priviđa; pogledajte samo iznos na računu za kavu s mlijekom iz popularnog splitskog kafića...

Piše Mario Matana
20. siječnja 2024. - 11:41

Priznajte, nedostajale su vam objave raznih računa u medijima i izjave šokiranih svjedoka koji su samo igrom slučaja ‘preživjeli‘ uobičajenu ljetnu ‘pljačku‘...

Dobro, napose sad to što nigdje u svijetu, na bilo kojoj lokaciji na koju zagaze stranci, putnici-namjernici, a koja je još k tome krcata prirodnim i povijesnim ljepotama, dakle nigdje nećete proći jeftino; napose čak i okolnost zamjene kuna u eure što je većina poduzetnika i ugostitelja posljednjih godinu i nešto dana besprizorno koristila; ostaje činjenica da živimo u relativno skupom gradu i da možda primanja nisu adekvatna potrošnji.

Ali uvijek ima pozitivnih primjera, ima onih koji rade i zimi, i koji nisu baš zabačena kvartovska špelunka, a drže prihvatljive cijene.

Pa evo tako račun iz jednog popularnog kafića koji, istina, nije u centru Splita, ali je na frekventnoj lokaciji: izvrsna kava s mlijekom, u dobrom ambijentu i uz dobru uslugu može koštati kao nekad, kao prije samo dvije-tri godine, tada uobičajenih 11 kuna, a danas hvaljenih 1,46 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 03:55