StoryEditorOCM
Splitčestitala svima

Ministrica kulture Obuljen Koržinek kasnila na pressicu na Ultri, prvo ušla na krivi ulaz, onda upala u još problema

Piše Marin Prvan
9. srpnja 2023. - 23:26
Andro Krstulović Opara, zadnji dan festivala ULTRA Europe posjetila ministrica kulture, Nina Obuljen Koržinek, Daniela Marasović Krstulović, Joe BašićJakov Prkić/Cropix

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek posjetila je zadnji dan festivala ULTRA Europe te kasnila preko 45 minuta. Upitana zbog čega, rekla je novinarima da je prvo došla na krivi ulaz pa da je nitko iz organizacije nije znao uputiti do press centra. S njom je kasnio i bivši gradonačelnik Andro Krstulović Opara, u ležernom izdanju, s majicom Ultra festivala.

- Čestitala bih organizatorima. Zajedno smo preživjeli covid i sjajno je da su se ovakva događanja vratila u ovako velikim brojevima. Nadamo se da će posjetiteljima Split i Hrvatska ostati u uspomeni i da će ovdje dolaziti i mimo festivala - kazala je

Rekla je da je Ultra dobra za hrvatski turizam i da je treba odvojiti od onoga što se u zadnje vrijeme događa, naročito u Splitu, dodavši da trebamo biti ponosni na one koji su ovakav događaj doveli u našu zemlju.

- Sigurno je interes za Split u velikoj mjeri povezan s Ultrom. To su mahom mladi ljudi, na početku svojih karijera, dobre platežne moći. U pitanju je promocija koju je teško kvantificirati, ali čiji se rezultati vide u cijeloj Hrvatskoj, a pogotovo u Splitu - dodat će.

Objasnila je da ovo nije vrsta glazbe u kojoj osobno uživa, ali i kako je fascinirana energijom i masovnošću ovakvih spektakla.

Na pitanje hoće li Ultra ostati u Splitu kaže da je to pitanje za organizatore, ali da se osobno nada da hoće, jer je u pitanju veliki brend, jako važan za nastavak razvoja nacionalnog turizma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 05:12