StoryEditorOCM
Splitobjavila ilustraciju

Maja Đerek traži pomoć građana: ‘Prošlo je 100 dana otkad je čovjek koji ovako izgleda napao moju obitelj i dom...‘

Piše Lucija Vujnović
24. listopada 2023. - 13:39

Maja Đerek zatražila je preko društvenih mreža pomoć građana u u identifikaciji napadača koji je napao njezinu obitelj i dom. 

- Prošlo je 100 dana od kukavičkog i podlog napada na moju obitelj te dom u Splitu i Zagrebu. Napad sam prijavila policiji, detaljno opisala napadača i okolnosti napada, a sve je potvrđeno pregledom snimke na policiji. Međutim, niti nakon 100 dana policija nije poduzela niti jednu konkretnu radnju da se otkrije napadač na službenu osobu grada Splita - napisala je na svom Facebook profilu

Odmah nakon napada je, piše, inzistirala da se objavi snimka napadača - ali policija iz nepoznatih razloga ne želi objaviti snimku.

- Jučer saznajemo kako se u slučaju Andreja Plenkovića za blaže kazneno djelo prijetnje službenoj osobi - odmah uhićuje i ekspresno osuđuje. Kada je riječ o viskopozicioniranim HDZ-ovcima uvijek se postupa kako AP-u u tom trenutku odgovara.

Nadalje, piše, još u svibnju je policiji prijavila e-mail koji sadrži ozbiljnu prijetnju, a koju mi je uputio bespravni korisnik stana i koja je potom objavljena na jednom internetskom portalu.

- Do dandanas taj mail stoji na istome portalu, a policija nije poduzela ništa da ga ukloni iako imaju zakonsku obvezu postupati. Bilo bi zanimljivo vidjeti policijsko postupanje da takva prijetnja stoji oko nekog HDZ-ovog uglednika. Iz navedenog je očita namjera policije da od početka zataškava sve vezano za napad na službenu osobu i njenu obitelj pa stoga molim pomoć od VAS kako bi se pomoglo u identifikaciji napadača. Ukoliko se prepozna napadač postoji mogućnost da se dođe do najbitnijeg - nalogodavca napada. Nije teško pretpostaviti kome sam se najviše zamjerila svojim pročelničkim radom i sprečavanjem financijskog putošenja gradske blagajne. ZNA SE tko je priželjkivao moju što bržu eliminaciju iz Splita i tko je zarobio sve pravosudne institucije naše države - napisala je Đerek.

U nastavku opisuje spomenutog napadača. Riječ je o mlađem muškarcu u dobi od 25 do 30 godina, sportske i jače građe, moguće da se bavi borilačkim sportom, kraća crna kosa s manjim zaliscima, kraća brada, visine oko 180-190 cm. Kao glavni znak prepoznavanja ističe vrlo izražene crne tetovaže na rukama i nogama, a koje prekrivaju gotovo cijelu podlakticu i potkoljenicu. Radi se o tzv. maorskim tetovažama.

- Prilažem ilustraciju kako okvirno izgleda lice napadača i okvirni izgled njegovih upečatljivih tetovaža. Posebno je problematično što je napadu svjedočilo malodobno dijete te vidjelo napadača, a od svega još uvijek trpi posljedice. Zahvaljujući namjernoj neaktivnosti policije, napadač i nalogodavac mogu mirno spavati znajući da se baš ništa ne poduzima! - piše. 

Ukoliko prepoznajete napadača ili raspolažete informacijama koje mogu pomoći, Đerek moli da se građani obrate splitskoj policiji ili njoj osobno te da "pomognu u razotkrivanju šačice ljudi koji žele nasiljem i zastrašivanjem zadržati privilegirani status i nastaviti pljačkati svoj grad".

- Hvala svim dobrim ljudima na pomoći! Molim HDZ-ove, Kerumove i Puljkove simpatizere da ne relativiziraju napad već da razmisle kako bi se oni osjećali da njihovo dijete sve to prolazi i trpi posljedice - dodaje kao napomenu. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2024 01:35