StoryEditorOCM
SplitSPLITSKA (PO)NOĆ

Kakav krš na jednom od najopasnijih križanja u gradu, stanari istrčali na balkone i pohitali u pomoć nastradalima

Piše Marko Bilić
12. lipnja 2024. - 13:19

Sinoć, koju minutu prije ponoći, stanare zgrada uokolo križanja Velebitske ulice i Zagorskog puta protresli su i na noge digli zvuci najprije jakog udarca, a potom i struganja po asfaltu. Znate kako se to čuje u tihoj noći... Svima je u trenu bio jasno da je riječ o novoj prometnoj nesreći na jednom od najopasnijih križanja u gradu, onom između Kacunara, Sućidra i Pujanki.

Izletjeli su Splićani na balkone, neki su i pohitali dolje na cestu pomoći ako ima unesrećenih. A tamo, usred križanja, golf "duja" razbijen sprijeda i s lijevog boka, dok motocikl TMAX leži na asfaltu potpuno razvaljen.

Mladi vozač skutera ležao je petnaestak metara dalje od mjesta udesa, nasred pješačkog prijelaza. Vozači nekoliko automobila zaustavili su se i zajedno s pristiglim stanarima pohitali pomoći vozaču motocikla. Srećom, on nije bio u teškome stanju, a i Hitna pomoć stigla je u rekordnome roku, samo par minuta nakon nesreće.

Nakon pružene prve pomoći vozač skutera odvezen je u splitsku bolnicu gdje je dodatno liječnički obrađen, a potom i pušten na kućnu njegu.

Policijski službenici obavili su očevid kojim će utvrditi sve okolnosti ove nesreće. Kako se moglo čuti od okupljenih građana vozač golfa skretao je na križanju u lijevo, iz Velebitske ulice na Zagorski put, i na taj način oduzeo prednost motociklu koji je vozio ravno Velebitskom.

Srećom, bez težih posljedica za vozača skutera. Materijalna šteta je velika, što se vidi na našim fotografijama, no, to je nakon svega – najmanje važno.

image

Dobro je prošlo...

snimio čitatelj
image
snimio čitatelj
image
snimio čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 13:41