StoryEditorOCM
Splitdva natječaja

Javna ustanova za upravljanje park-šumom Marjan traži zamjenu za Ingrid Pečarević, raspisani javni natječaji

Piše SPLIT SD
7. lipnja 2024. - 22:57

Javna ustanova za upravljanje park-šumom Marjan (JU PŠ Marjan) objavila je javni natječaj za izbor i imenovanje glavnog čuvara prirode i stručnog voditelja, nakon što je prije nešto više od tjedan dana razriješena Ingrid Pečarević.

O cijeloj situaciji već smo pisali, na sjednici Upravnog vijeća Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan 28. svibnja usvojena je odluka o razrješenju Ingrid Pečarević, stručne voditeljice JU PŠ Marjan i bivše v.d. ravnateljice. Pečarević je bila u fokusu javnosti kada je u veljači poslala očitovanje gradskim vijećnicima u kojem je navela kako postoje nezakonitosti i nepravilnosti u radu vodstva JU PŠ Marjan.

image

Ingrid Pečarević

Božidar Vukičević/Cropix

No, čini se da Javna ustanova sada traži njenu zamjenicu ili zamjenika. Svi zainteresirani za mjesto glavnog čuvara ili čuvarice trebat će ispuniti nekoliko uvjeta: moraju imati hrvatsko državljanstvo, zdravstvenu sposobnost, preddiplomski sveučilišni studij ili stručni studij u trajanju od najmanje tri godine, tri godine radnog iskustva, položen stručni ispit (može se položiti u roku jedne godine), znanje engleskog jezika, znanje rada na računalu i vozački ispit B kategorije. 

image

Panorama južne strane i naselja Meje

Vojko Bašić/Cropix

Uz vlastoručno potpisanu prijavu na javni natječaj u kojoj se navode osobni podaci podnositelja prijave, podnositelj je dužan priložiti i životopis, presliku diplome o stručnoj spremi, dokaz o radnom iskustvu, dokaz o položenom stručnom ispitu za glavnog čuvara prirode (ako je položen), uvjerenje o nekažnjavanju ili jednakovrijednu potvrdu ne stariju od šest mjeseci, vlastoručno potpisanu izjavu da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak te preslik vozačke dozvole.

Što se tiče natječaja za mjesto stručnog voditelja, kojeg se bira na mandat od četiri godine, kandidati će morati ispuniti slične uvjete. Jedino drugačije je što će kandidati za ovu poziciju trebati imati pet godina radnog iskustva i završen preddiplomski i diplomski sveučilišni ili stručni studij. No, u ovom slučaju kandidatkinja ili kandidat ne mora imati položen stručni ispit.

Oba natječaja možete pronaći ovdje.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 07:35