StoryEditorOCM
Splitna Ravnim Njivama

Iz Kauflanda objasnili zbog čega su posjekli četiri pelegrinke u Splitu: ‘To se ne uklapa se u našu strategiju...‘

Piše Ana Pivčević
25. lipnja 2024. - 13:02

Na uklanjanje stabala na zemljištu poslovnice Kaufland na Ravnim njivama upozorila je stranka Direkt. Kako su napisali, četiri pelegrinke su posječene. 

- Trenutno se naša regija i grad suočava s izrazitim toplinskim valom, s najvećim temperaturama izmjerenim u ovo doba godine, zbog čega je utjecaj zelenih površina i vegetacije od iznimne važnosti.

Iz tog razloga, ovakva devastacija je apsolutno nerazumljivija u kontekstu klimatskih promjena koje su svakim danom sve vidljivije - napisali su između ostalog iz stranke Direkt.

image
Duje Klarić/Cropix

Direkt upozorava na uništavanje zelenila kod splitskog trgovačkog centra: ‘Ova devastacija je apsolutno nerazumljiva!‘

Zbog čega su posječena četiri stabla, pitali smo Kaufland. 

- Kao društveno odgovorna tvrtka zalažemo se svakodnevno za očuvanje okoliša i klime, primjerice prelaskom na zelenu energiju, postavljanjem punionica za električna vozila na parkirališta svih naših poslovnica i slično. Više o našem angažmanu u ovom kontekstu možete pročitati ovdje.

Uklanjanje stabala ne uklapa se u generalnu strategiju našeg poduzeća, no spomenuta stabla na ulazu robe poslovnice u Splitu morala su se u ovom slučaju prema procjeni stručnjaka ukloniti jer bi u suprotnom zbog prevelikog korijenja došlo do kvara instalacija - odgovorili su nam iz Kauflanda. 

image
Duje Klarić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 13:05