StoryEditorOCM
SplitImali smo najave...

HDZ-ovac zatražio informacije o novom stadionu u Splitu, odgovorio mu Puljkov zamjenik: ‘Gotova je studija...‘

Piše T. Ga.
3. lipnja 2024. - 12:53

Splitski gradski vijećnik Marijan Čelan (HDZ) na sjednici Gradskog vijeća postavio je pitanja vezano za izgradnju novog nogometnog stadiona, namijenjena gradonačelniku Ivici Puljku koji je zbog zdravstvenih razloga kod kuće.

- Nakon bombastičnih najava, prvo gradnje Starog placa, a nakon toga gradnje novog stadiona na području Brodarice, imamo dojam da je sve palo u drugi plan. Nekoliko puta se najavljivala prezentacija samog projekta, ali nikako da se ona i održi. Ovo Gradsko vijeće podržalo je izgradnju novog nogometnog stadiona, ali nakon izglasavanja točke kojom dajemo potporu gradnji, nemamo nikakvu informaciju o nastavku samog procesa planiranja - kazao je Čelan koji je radi svega navedenog imao više pitanja.

- Tko radi predinvesticijsku studiju? U kojoj je fazi izrade i koliki je iznos nabave? Koja je lokacija stadiona? Kad su se gradili novi stadioni u europskim gradovima, uglavnom su smješteni van grada kao temelj razvoja i širenja tih gradova. Postoji li prometna studija utjecaja novog stadiona na postojeću infrastrukturu? Koji je način financiranja? Koji je planirani kapacitet novog stadiona? Teško možemo naći primjer u svijetu da se gradi novi stadion manjeg kapaciteta od postojećeg - isticao je Marijan Čelan.

Umjesto Ivice Puljka, odgovor je dao dogradonačelnik Antonio Kuzmanić.

- Gotova je predinvesticijska studija. Imali smo najave ćemo objaviti projekt. Na žalost, čekamo još projekt Poljud. Kad se sve skupa to napraviti bit će na vrijeme prezentirano. Iako su to odvojeni projekti, ne možemo ih razdvajati. Treba zajednički pokazati cijeli projekt, skupa sa starim Poljudom, ali i s novom Brodaricom. Sve ide svojim tijekom kako je planirano. U pisanom odgovoru bi vam mogao dati više podataka o tome što predinvesticijska studija govori - kazao je dogradonačelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 13:15