StoryEditorOCM
Splitdovedeni pred zid

Bliži li se prosvjed? Smrad s Karepovca postao nepodnošljiv, najavljeni su novi koraci: Grad nema empatije ni sluha

Piše M. Dr.
29. lipnja 2023. - 21:55

Nesnosni smrad koji se širi s Kaperovca postao je nepodnošljiv. Iz Mjesnog odbora Kamen najavljuju pooštravanje borbe za zaustavljanje smrada koji se širi s gradskog deponija.

- Nažalost, svako ljeto imamo istu problematiku, smrad s Karepovca u kombinaciji s otvorenim prozorima jednostavno je nepodnošljiv.

Iako mjerne postaje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo kažu da su razine štetnih plinova povećane, ali da ne prelaze granične vrijednosti, slaba nam je to utjeha kada smo osuđeni na život uz klimu u dobro zatvorenom prostoru (iako ni to često ne pomaže)

Odgovori na pitanja zašto je to tako i do kada će to tako uvijek su slični, više je otpada, veće su temperature, otpad se brže raspada, a produkt je smrad, nepodnošljivi. I tako godinama, desetljećima.

Od grada nemamo nikakve empatije niti sluha za naše probleme, na pozive na sastanak ne odgovaraju, na pozive da se barem dio sredstava iz eko rente usmjere na poboljšanje uvjeta stanovanja stanovnicima koji žive u okolici Karepovca također nemamo nikakvih odgovora.

Jednostavno, dovedeni smo pred zid!

Jesu li prosvjedi, blokiranje frekventnih ulica ili slične akcije (možda kucanje na prozore u kasnim večernjim satima;-)) rješenje da se krene u dijalog i rješavanje ove problematike??

Poslat ćemo poziv na sastanak svima koji su uključeni u ovu tematiku nakon čega ćemo odrediti daljnje korake - kažu iz MO Kamen.

Na ovu izjavu reagirao je i Toni Piplica, predsjednik GK Mejaši.

Kaže kako je Karepovac i njihov problem. 

- Karepovac je naš problem. Ne samo Gradskog kotara Mejaši i Mjesnog odbora Kamen već i cijelog Splita.

Međusobno često komuniciramo o sve učestalijim i nepodnošljivijim neugodnim mirisima koji s odlagališta ulaze u domove i dvorišta.

Uz Inicijativu Karepovac - drugo lice Splita pokušali smo uspostaviti komunikaciju s gradskom vlasti, ali bez uspjeha i značajnijeg pomaka.

Prosvjed se nameće kao sljedeći logičan korak, a u istome će, siguran sam, podržati nas svi stanovnici Splita i zelene udruge koje djeluju na području našeg grada. Problem Karepovca se neće gurnuti pod tepih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 07:48