StoryEditorOCM
OtociPRIJETI IM ZATVOR

Žestok sukob usred Hvara: dvojac napao na vršnjaka, letjele su šake! Kod krivca iz Trogira pronađen vrlo opasan predmet

Piše Split SD
19. lipnja 2024. - 16:43

Temeljem javno objavljene snimke sukoba u gradu Hvaru, policijski službenici su započeli istraživanje, utvrđen je identitet sudionika i nad njima je danas provedeno istraživanje

- Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 43-godišnjak i 37-godišnjak na naročito drzak i nepristojan način remetili javni red i mir, na način da je 43-godišnjak verbalno napao 37-godišnjaka, te mu je 37-godišnjak neprimjereno uzvratio, nakon čega su se fizički sukobili udarajući se šakama po tijelu.

Utvrđeno je da su na naprijed opisani način ostvarili obilježje prekršaja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

S obzirom na postojanje sumnje u posjedovanje ilegalnog oružja, temeljem sudske naredbe u sklopu kriminalističkog istraživanja pretražen je stan koji 43-godišnji muškarac koristi na trogirskom području i od njega je oduzet pištolj-revolver koji ilegalno posjeduje, te tri komada streljiva.

Utvrđeno je da je ostvario obilježja dva prekršaja Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građanina - ističu iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Osim toga, iz policije su za 43-godišnjaka predložili sudu da mu se izrekne maksimalna kazna zatvora u trajanju od 30 dana zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te 60 dana zatvora zbog prekršaja iz Zakona o  nabavi i posjedovanju oružja.

- Također, s obzirom na raniju prekršajnu i kaznenu prijavljivanost i okolnosti koje upućuju na opasnost od bijega, zatraženo je da mu se odredi zadržavanje. U odnosu na prijavljenog 37-godišnjaka predložieno je izricanje novčane kazne.

Obojica su danas uz optužni prijedlog odvedena na sud. Nije usvojeno traženje za zadržavanje - dodaju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2024 16:48