StoryEditorOCM
OtociPANDEMIJI NIJE KRAJ

‘Zaboravljeni‘ koronavirus ponovno hara Domom za starije, zabranjeni svi posjeti korisnicima, stanje je alarmantno!

Piše Sandra Barčot
8. kolovoza 2023. - 12:05

Ovo je mjera predostrožnosti, preventiva! Odgovoran sam za korisnike, a budući da smo imali 18 zaraženih od Covida, jednu djelatnicu i 17 korisnika, nisam imao drugog izbora nego zabraniti posjete unutar ustanove – potvrdio je Nediljko Šimunović, ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe Vis, naše informacije o novom zatvaranju institucije zbog potencijalne pojave virusa prema je pandemija i službeno prestala.

Naime, odlukom ravnatelja regionalne ustanove koja skrbi za starije osobe, njih ukupno 76, posjete korisnicima nisu dozvoljene do daljnjega zbog pojave infekcije Covida-19.

- Zaraza već jenjava, jer sada imamo 12 oboljelih, a zabrana ulaska u samu ustanovu je vid zaštite naših korisnika. Poglavito na Odjelu za pojačanu njegu.

Posjetitelji su mogli doći u dvorište vidjeti svoje najmilije, no nismo dozvolili ulaz u samu zgradu dok imamo zaražene – pojašnjava Šimunović mjeru opreza koju je poduzeo, a sve u cilju očuvanja daljnjeg širenja zaraze, koja sada više srećom nije smrtonosna, no i dalje je najpogubnija za populaciju starije životne dobi.

Ujedno od prvog čovjeka viškog Doma doznajemo da ekipiraju i broj djelatnika koji skrbe o štićenicima.

- Zaposlili smo dvije njegovateljice, jednu s Filipina i drugu iz Nepala, a trenutno još dvije Nepalke čekaju vizu kako bi i one mogle raditi u Domu. Radnu dozvolu imaju, samo je još u tijeku vizni postupak.

Četiri njegovateljice će nam značajno olakšati rad s korisnicima – zadovoljan je Šimunović, očekujući i skoro nestajanje infekcije Covidom-19 koja trenutno "caruje" domom.

image

Obavijest koje je dočekala posjetitelje Doma za starije i nemoćne osobe Vis

Snimio čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 17:01