StoryEditorOCM
OtociINOVACIJE U KUŽINI

Učenici nude nove proizvode mediteranske prehrane: od ‘bokun brže šalše‘ i sirupa od rogača do energetskih pločica

14. prosinca 2020. - 11:45

Šalša "Ka nonina", "100 percent pločica", aromatizirana sol s plavcem malim i sa zestom agruma, "Sirup rogoc" i "Džem rogoc", "Starogrojski poprenjoci". Ako već niste čuli za te proizvode i njihove kreatore, sada ćete saznati o čemu se radi.

Sve su to inovativni proizvodi mediteranske prehrane, koji su spoj tradicije i lokalnog podrijetla, a proizveli su ih učenici četiriju srednjih i jedne osnovne škole s područja Splitsko-dalmatinske županije u sklopu projekta "MD.net – Mediteranska prehrana".

Koliko je mediteranska prehrana značajna, svjedoči i to što je upisana na UNESCO-ovu listu svjetske nematerijalne kulturne baštine. Ona je i način života povezan s prirodnim blagodatima i upravo takvu prehranu i takav način života devet zemalja Mediterana promovira i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. studeni 2024 04:17