StoryEditorOCM
ObalaZAVRŠIO U PRITVORU

Strava u Omišu: pomahnitali muškarac prijetio da će ubiti ženu i pucao pred njom, u kući mu našli i - top s granatama!?

Piše Dalmacija SD
28. svibnja 2024. - 10:48

Omiški policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja nekoliko teških kaznenih djela.

Nakon zaprimljene informacije o pucanju iz vatrenog oružja, policiajci su počeli traganje za muškarcem koji se dovodio u vezu s događajem.

image

Automatska puška koju su pronašli policajci

Mup.hr

Muškarac se nalazio u izuzetno alkoholiziranom stanju, s 2,65 promila u krvi, a u prostorijama koje koristi pronađeni su i oduzeti: automatska puška, četiri spremnika sa 75 komada streljiva, ručno izrađeni top u funkciji s barutom, kuglama i kapislama, te 19 komada streljiva i dvije kubure.

- Tijekom pretraživanja pronađena je i oduzeta zračna puška s pripadajućom optikom i kutija s dijabolama koje je posjedovao bez dozvole nadležnog tijela. Utvrđeno je i postojanje osnovane sumnje da se 67-godišnjak nasilnički ponašao prema ženi, prijetio joj vatrenim oružjem, nakon čega je ispred kuće ispalio nekoliko streljiva u zrak.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 67-godišnjak ostvario obilježja kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, te prijetnje i nasilja u obitelji radi čega je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku - naglašavaju iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 21:43