StoryEditorOCM
Obalane nasjedajte...

Prevaranti opet operiraju po trgovačkim centrima u Splitu i okolici! ‘Podvalit će vam papir, idu na poznatu fintu...‘

Piše Mia Uzinić
26. lipnja 2024. - 17:14

Pripazite na prevarante koji vrebaju sa svih strana! Iz "Udruge gluhih i nagluhih osoba grada Splita i Županije splitsko-dalmatinske" upozoravaju na osobe koje smišljaju razne načineda izvuku vaš novac. Neki od njih se pretvaraju da su gluhe osobe, a drugi se pretvaraju da skupljaju priloge za pomoć gluhim osobama. Jedna takva gospođica "operira" po "Salona Mallu".

image

Prevarantica u Salona Mallu

Privatni Album/

Dotična se pretvara da skuplja priloge za izgradnju regionalnog centra za gluhe osobe i siromašnu djecu, a građanima podvaljuje papir koji na prvi pogled izgleda službeno, ali ako ga pobliže proučite shvatit ćete da se radi o gnjusnoj prevari.

- Ima ih na svakom koraku! To je nevjerojatno što su sve ljudi spremni učiniti. Osoba s fotografije je prišla gospodinu koji ju je pokušao uhvatiti, ali mu je pobjegla. Slučaj je, naravno, prijavljen policiji - govore iz Udruge i naglašavaju da je ovo problem s kojim se susreću godinama.

image

Formular kojim se koriste

Privatni Album/

Ističu da vam njihovi korisnici i volonteri nikada neće prilaziti među policama dućana, unositi vam se u lice i rukama pokazivati da ne čuju.

image

Prevarantica u Trogiru

Privatni Album/

- To idu na onu fintu ja vas ne čujem i ne mogu pričati, samo mi dajte novce. Formulari koje vam guraju su falši, unaprijed ih ispune da se čini kao da je netko već donirao novce. Namjerno stavljaju iznose od 30, 40 eura da se vi osjećate loše ako date manje od toga. Ne nasjedajte na ovakve pokušaje, ima ih na svakom kutu - kažu iz Udruge. 

Prevarantice koje haraju Splitom ne odustaju. Jutros ih je ‘ulovila‘ prodavačica: ‘Mercedesom se dovezla pred dućan‘

Nedavno su dobili dojavu i da muškarac "operira" po Spot centru u Planom, a dvije žene građane pokušavaju prevariti u "Kauflandu" u Trogiru.

image

Prevarantice u Trogiru

Privatni Album/

Dojavljeno im je da prevaranti vrebaju i u trgovini Lidl u Sinju te kod centralnog laboratorija u bolnici. Naglašavaju da niti jedna ozbiljnija udruga neće na ovaj način prikupljati donacije. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 19:56