StoryEditorOCM
ObalaTISUĆU OBROKA DNEVNO

Počinju u 6 ujutro, završavaju u 20 sati, bez njih ne mogu ni pacijenti, ni sestre, ni liječnici: možda nije na prvoj liniji, ali ova kužina krije heroje. Otkrivamo i tajnu bolničkog štrudela

5. travnja 2021. - 08:49

Smješteni su u sporednom, pomalo zabačenom dijelu koji nije tako lako naći na prvu, ali zato u funkcioniranju Opće bolnice Dubrovnik igraju važnu ulogu.

Riječ je o bolničkoj kuhinji koja daje svoj doprinos i u borbi protiv pošasti koja je paralizirala cijeli svijet. Ne daju se obeshrabriti ni u COVID uvjetima. Možda nisu na prvoj "liniji obrane", ali su velika podrška onima koji se bore za svaki život te pridonose izlječenju i samih pacijenata.

Rad u dvije smjene

Marina Matković, magistra nutricionizma, voditeljica je bolničke kuhinje, odnosno službeno: Odjela za prehranu i dijetetiku Opće bolnice Dubrovnik.

Velika plava vrata, iza njih dugi hodnik, jedno skretanje udesno i osjetilo njuha u sekundi je zaposleno ugodnim mirisima i miomirisima, u ušima odzvanja zvuk lonaca i p...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2024 17:06