StoryEditorOCM
ObalaDubrovačka infektologinja

Doc. dr. sc. Ljiljana Betica Radić o antivirusnim lijekovima. Ima li Opća bolnica Dubrovnik zalihu remdesivira i čemu služi famozni Paxlovid?

Piše Silvia Rudinović
18. kolovoza 2022. - 07:32
Doc.dr.sc. Ljiljana Betica Radić: ”Ako govorimo o spasonosnom lijeku, to može biti samo cjepivo koje će nas izvući iz ove zdravstvene krize”Tonći Plazibat/cropix/Tonći Plazibat/cropix

Tragični slučaj Vladimira Matijanića koji je u četvrtak pokopan u Splitu, otvorio je mnoga pitanja, među njima i dostupnost te učinkovitost lijekova koji se koriste kod težih oblika bolesti COVID-19 i pacijenata iz rizične skupine. Dok se čekaju rezultati obdukcije preminulog splitskog novinara, pojavljuju se oprečne informacije o zalihama lijeka koji se daje određenim skupinama pacijenata radi sprječavanja komplikacija COVID-a. Dubrovačka infektologinja, doc. dr. sc. Ljiljana Betica Radić, odgovorila je na pitanja koja protekli tjedan postavlja čitava Hrvatska: koji lijekovi se koriste kod teških bolesnika zaraženih koronavirusom, koliko su učinkoviti u sprječavanju komplikacija i fatalnog ishoda, ima li ga u bolnici te kakav je to 'spasonosni' Paxlovid.

...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 07:27