Nagovoriti nekoga da počne jesti više povrća može biti izazovno, no treba biti uporan i domišljat. Čini se da su mnogi na istim mukama s tvrdoglavcima koji odbijaju jesti zdravije, no zato bar ne nedostaje ideja uz koje ih je lakše preobratiti. Ponekad im je dovoljno i podvaliti povrće a da uopće ne primijete da su ga pojeli. Jedan od takvih recepata ukljkučuje mrkvu, a imitira pecivo za hamburgere ili sendviče. Ne sadrži brašno pa je zgodan i za alergičare, no sadrži jaja, što bi nekima moglo biti problematično, osim ako ih zamijene "chia-jajem" (više o tome pročitajte ovdje)
Nažalost, za pripremu ovog jela izvorno je predviđen poseban uređaj, vidjet ćete ga u videu koji slijedi u nastavku, no mogli biste se poslužiti i sasvim običnom pećnicom, uz prilagodbu vremena potrebnog za pečenje.
Pecivo od mrkve i zobi
Sastojci:
50 g mrkve
1 jaje
2 1/2 žlice zobenog brašna
1/2 žličice praška za pecivo
malo lana
sol
Priprema:
Naribajte mrkvu, pomiješajte je s ostalim sastojcima pa smjesu prebacite u okrugle silikonske kalupe, pospite lanenim sjemenkama i pecite u zagrijanoj pećnici dok se ne stisne.
Gotova peciva prerežite po sredini i nadjenite po želji.