StoryEditorOCM
Spiza plusmekana i bez brašna

Proteinska peciva po Marininom su receptu gotova za pola sata, dugo ostaju svježa i idealna su marenda. Pa može li bolje?

Piše Spiza SD
17. studenog 2023. - 07:10

Svi volimo peciva, ali ipak bismo trebali pripaziti na prehranu i birati što zdravije opcije. Jednu jako dobru pronašli smo kod Marine Obradović, blogerice koju pratimo na blogu Priče jedne kuhače i istoimenom Instagramu.

Marina nam je otkrila kako napraviti proteinska peciva koja su puno brže gotova od kruha, a jednako su dobra za sendviče. Kako je poručila, super su opcija za marendu: samo ih treba razrezati po sredini i spremiti u vrećice pa će kad nam zatrebaju biti spremna za punjenje i lako ćemo ih ponijeti sa sobom te tako osigurati zdrav i hranjiv obrok.

Slijedi recept, a u nastavku ćete pronaći i video.

Proteinska peciva

Sastojci (za lim veličine 30x20 cm):

4 jaja
500 gr posnog sira
250 gr sitnih zobenih pahuljica
2 čajne žličice soli
2 čajne žličice praška za pecivo
6 jušnih žlica sjemenki po želji + malo za posipanje

Priprema:

Upalite pećnicu na 180°C, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje

U veću zdjelu stavite jaja i izmutite ih. Dodajte sol, posni sir, zobene pahuljice, prašak za pecivo i sjemenke. Sve dobro izmiješajte do kompaktne smjese

Smjesu prebacite u lim i zagladite. Posipajte sjemenkama te ih lagano pritisnite da vam nakon pečenja ne padaju s peciva

Pecite 35 minuta.

Mogu stajati 7 dana, samo čuvajte na hladnom mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 17:28