Jeste li ikad pokušali kombinirati patlidžane i piletinu? Možda ste ih udružili na roštilju, ali ne biste vjerovali kako se dobro slažu kad se skuhaju u ukusnom umaku od rajčice. Riječ je o tradicionalnom marokanskom jelu punom aromatičnih začina koje je najbolje poslužiti uz rižu, ali za laganiji obrok bit će mu dovoljno dodati tek malo salate.
Piletina s patlidžanom
Sastojci:
6 pilećih bataka sa zabatkom
400 g rajčica (može i iz konzerve)
1 veliki patlidžan
1 glavice luka
3 režnja češnjaka
4 žlica maslinovog ulja
1 žlica slatke paprike
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
1 žličica mljevenog korijandera
1 žličica sjemenki koromača
sol, papar
Priprema:
Na zagrijanom ulju u širokoj tavi koja može u pećnicu pirjajte nasjeckani luk dok ne omekša. Dodajte mljevenu papriku, korijander, komorač, sol i papar pa kratko prodinstajte, dodajte rajčice i malo vode pa pustite da zavrije.
Dodajte piletinu pa je prelijte s malo umaka i pustite da prokuha. Smanjite vatru na srednje nisku, poklopite i kuhajte 15 minuta. Okrenite piletinu, poklopite i pirjajte dok piletina ne omekša, oko 20 minuta.
U međuvremenu patlidžan narežite, premažite uljem i ispecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.Pečeni patlidžan dodajte piletini te kuhajte otklopljeno još desetak minuta, da se okusi prožmu. Pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.