StoryEditorOCM
Slanoodličan spoj

Piletina, pome i balancane se baš ‘ljube‘ u ovom jelu punom finih začina: probajte ovaj specijalitet i zavoljet ćete ga!

Piše Spiza SD
27. srpnja 2023. - 15:23
Moroccan recipe Chicken with eggplant, almonds with vegetable gravy close-up in a pan on the table. Traditional summer food./Shutterstock

Jeste li ikad pokušali kombinirati patlidžane i piletinu? Možda ste ih udružili na roštilju, ali ne biste vjerovali kako se dobro slažu kad se skuhaju u ukusnom umaku od rajčice. Riječ je o tradicionalnom marokanskom jelu punom aromatičnih začina koje je najbolje poslužiti uz rižu, ali za laganiji obrok bit će mu dovoljno dodati tek malo salate.

Piletina s patlidžanom

Sastojci:

6 pilećih bataka sa zabatkom
400 g rajčica (može i iz konzerve)
1 veliki patlidžan
1 glavice luka
3 režnja češnjaka
4 žlica maslinovog ulja
1 žlica slatke paprike
​1 žlica nasjeckanog svježeg peršina 
1 žličica mljevenog korijandera
1 žličica sjemenki koromača
sol, papar

Priprema:

Na zagrijanom ulju u širokoj tavi koja može u pećnicu pirjajte nasjeckani luk dok ne omekša. Dodajte mljevenu papriku, korijander, komorač, sol i papar pa kratko prodinstajte, dodajte rajčice i malo vode pa pustite da zavrije.

Dodajte piletinu pa je prelijte s malo umaka i pustite da prokuha. Smanjite vatru na srednje nisku, poklopite i kuhajte 15 minuta. Okrenite piletinu, poklopite i pirjajte dok piletina ne omekša, oko 20 minuta.

U međuvremenu patlidžan narežite, premažite uljem i ispecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.Pečeni patlidžan dodajte piletini te kuhajte otklopljeno još desetak minuta, da se okusi prožmu. Pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 07:06