StoryEditorOCM
Slanosavršenstvo

Parmigiana za prste polizat‘: obožavano talijansko jelo još je bolje s ovim malim dodatkom - koštat će vas siću...

Piše Spiza SD
11. kolovoza 2023. - 08:05

U sezoni patlidžana ne možemo se zasititi jela s tim svestranim povrćem, a ako bismo birali najpopularnije jelo u kojem su baš oni u glavnoj ulozi, to bi definitivno bila parmigiana. Savršenim spoj sira, balancana, poma i začinskog bilja teško je učiniti još boljim. Teško, ali ne i nemoguće! Sve što trebate dodati svo,m najdražem receptu za parmigianu su sasvim obične krušne mrvice. Pomiješajte ih s malo ribanog parmezana i pospite po vrhu parmigiane prije nego je stavite u zagrijanu pećnicu: za vrijeme pečenja stvorit će neodoljiv hrskavi sloj!

Hrskava parmigiana

Sastojci:

900 g rajčica šljivarica (ili 800 g konzerviranih)
​150 grama mozzarelle
3 patlidžana
3 šake svježe ribanog parmezana
2 česna češnjaka
2 šake prezle
1 luk
1 žlica suhog origana
1 šaka svježeg bosiljka
malo brašna
malo maslinovog ulja
ulje za prženje
sol, papar

Priprema:

Patlidžane narežite na fete debele malo manje od centimetra, posolite, ostavite da puste gorčinu pa tekućinu koja je izašla potapkajte kuhinjskim ubrusom. U međuvremenu napravite šalšu od luka, češnjaka i rajčica.

Patlidžane uvaljajte u brašno i popržite, ostavite ih na kuhinjskom ubrusu da se ocijedi što više masnoće.

Nasjeckajte začinsko bilje, narežite mozzarellu, provjerite je li šalša dovoljno začinjena i upalite pećnicu na 190 stupnjeva pa počnite slagati patlidžane u posudu za pečenje.

Na dno stavite malo šalše, zatim malo parmezana pa patlidžane. Ponavljajte dok sve ne potrošite. Mozzarellu možete ubaciti među slojeve ili ju čuvati za posipanje po vrhu. Po parmigiani pospite krušne mrvice pomiješane s malo parmezana pa sve poškropite maslinovim uljem i stavite u pećnicu na oko pola sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 14:35