StoryEditorOCM
Slanomorate probati

Ovakve pohane patlidžane još niste probali: fantastičan recept uključuje sir i šunku, a isključuje obilje ulja. Divota!

Piše Spiza SD
4. rujna 2023. - 15:25

Cijelog ljeta uživamo u pohanim balancanama, ali zbog ovoga recepta jedva čekamo još jednu turu! Ovo je jako dobra ideja, a uključuje sir i šunku, a isključuje prženje u ulju. Zaintrigirani? Čitajte dalje...

Punjeni pohani patlidžani

Sastojci:

1 veliki patlidžan (ili dva srednja)
120 g kuhane šunke
150 g sira (fontina ili drugog lako topivog)
2 jaja
150 g krušnih mrvica
40 g sira (ribani parmezan ili parmezan)
ulje

Priprema:

Patlidžan narežite na ploške, posolite, premažite maslinovim uljem pa pecite u pećnici dok ne uhvate boju i ne omekšaju. Pustite ih da se malo ohlade pa svaku plošku umočite u razmućena jaja a zatim uvaljajte u smjesu krušnih mrvica i parmezana.

Zatim spojite dvije po dvije ploške, stavljajući im u sredinu malo šunke i sira. Pospite im po vrhu još malo krušnih mrvica, poškropite ih uljem pa ih pecite u pećnici dok ne uhvate boju.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 09:44