StoryEditorOCM
Slanotope se u ustima

Kolač koji su mnogi zaboravili: kremast je i nježan, evo kako napraviti lakšu verziju koja ne sadrži brašno ni jaja

Piše T.S.M.
29. siječnja 2024. - 08:10

Možda još uvijek u nekoj staroj kuharici imate recept za ruske šubare ili ruske kape, zgodan desert efektnog izgleda koji podsjeća upravo na ono po čemu nosi naziv. Riječ je, da vas malo podsjetimo, o biskvitnom kolaču rezanom u kružne oblike koji su potom premazani kremom u uvaljani u mljevene lješnjake ili ribani kokos te ukrašeni čokoladnom glazurom.

Ako se želite podsjetiti koliko je dobar nudimo vam jednostavan recept koji poprilično odstupa od izvornog, no rezultat izgleda jednako. Prednost mu je u tome što ne sadrži ni brašno ni jaja pa je pogodan za sve one koji te namirnice moraju izbjegavati, a u duši su nepopravljivi sladokusci.

Volite li kremaste kolače bez tijesta, ne tražite dalje - ove se ruske kape tope u ustima!

Ruske kape

Sastojci:

500 ml mlijeka
100 g šećera
70 g čokolade
50 g maslaca
45 g gustina
20 grama lješnika
1 vanilin šećer
kokos za dekoraciju

Priprema:

Pomiješajte mlijeko, šećer, vanilin šećer i gustin pa smjesu kuhajte na umjerenoj vatri uz miješanje sve dok se ne zgusne kao puding.

Maknite s vatre, pustite da se malo ohladi pa dodajte omekšali maslac i dobro promiješajte. Na kraju dodajte lješnjake pa smjesu rasporedite u male čaše isplahnute hladnom vodom.

Ohladite u hladbjaku dok se ne stisne, zatim svaku kapu uvaljajte u ribani kokos, a vrh joj na kraju ukrasite otopljenom čokoladom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 00:25